1 t/m 15 sept 2019

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Blue lady, 20 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamjdmm

    mamjdmm Actief lid

    15 jan 2019
    130
    96
    28
    Vrouw
    Maar inderdaad, we kunnen voor bijvoorbeeld het matrasje oid zeker ook even bij de Babydump kijken. Bedankt voor de tip iig!
     
    Maris80 vindt dit leuk.
  2. Loes33

    Loes33 Bekend lid

    10 aug 2018
    890
    629
    93
    Vrouw
    @mamjdmm lekker geshopt! Ik ga morgen shoppen bij babypark. Ben nog helemaal niet echt in de grote babyzaken geweest deze zwangerschap, dus ga gelijk alles kopen wat we nog nodig hebben.

    Dochter is hier ziek, lichte keelontsteking en slaapt dus al 4 nachten bij ons in bed, ik trek het gewoon niet meer om er 10 keer per nacht uit te gaan, dus dan maar zo. Vannacht wel last van harde buiken gehad, dus vandaag doe ik even niks en lig met dochter op bed tv te kijken
     
  3. Loes33

    Loes33 Bekend lid

    10 aug 2018
    890
    629
    93
    Vrouw
    @mamjdmm ik heb gewoon een matrasje van Ikea gekocht. En volgens mij heeft Mamaloes ook vaak goede aanbiedingen. Zit bij mij helaas niet in de buurt, maar online kijk ik wel eens
     
  4. mamjdmm

    mamjdmm Actief lid

    15 jan 2019
    130
    96
    28
    Vrouw
    Ja, maar ik wil gewoon even advies (opnieuw ;), ben al een tijdje uit de baby's :)) m.b.t. de aerosleep enz.
    Beterschap voor je dochter!
     
    Loes33 vindt dit leuk.
  5. xDaantje

    xDaantje Bekend lid

    12 sep 2017
    692
    677
    93
    Vrouw
    @Maris80 Vervelend dat je het zo zwaar hebt! Kan het me wel voorstellen, ik ben soms (vooral als het warm is) ook helemaal kapot en ik draag er eentje. Met de tweeling vorig jaar merkte ik ook dat ik het al snel zwaar had, met name de buik tijdens het lopen. Ik zit soms op een roze wolk, en soms is het meer een grijze wolk. Maar dat heeft met dat anders te maken. De naam hebben wij ook al, al vanaf 19 weken.

    @mamjdmm Ja veel mensen vinden het zo vanzelfsprekend, dat er als je zwanger bent 9 maanden later een gezond en levend kindje geboren wordt. Zo is dat natuurlijk niet... Al gaat veruit het grootste deel gelukkig gewoon goed! Ik probeer me maar vast te houden aan het idee dat het wel heel erg 'pech' zou zijn als ik nu weer een kindje zou verliezen. Maarja, dat is natuurlijk geen garantie. Je bent al goed bezig zie ik! Fijn als je straks helemaal klaar bent.

    @Loes33 Ah wat sneu voor je dochter! Heel veel beterschap!
     
  6. SanvVW

    SanvVW Actief lid

    2 dec 2018
    307
    318
    63
    Vrouw
    Hi dames!
    Ben ik ook weer even.. zo druk op mijn werk.. 's avonds vaak kapot.. lig nu ook alweer in bed. vrijdag heb ik vakantie en aansluitend verlof! Dan eerst nog een weekje weg en daarna thuis alles verder op orde maken.. er moet nog wel het een en ander gebeuren hier.

    @daantje geen klachten/ weeen meer gehad? Het klinkt als een mooie dag die jullie gehad hebben. En bijzonder, de babyshower op dezelfde dag..

    @Maris80 poeh kan me voorstellen dat je het zwaar hebt.. ga jij nu met een KS bevallen? Of wel via de natuurlijke weg proberen? Mooie gedachte jullie meiden de namen van jullie moeders geven als 2e naam.

    @ loes33 beterschap voor je dochter en zelf ook even rustig aan doen, slim!!

    @Blue lady hoe is het met jou en het slapen?

    Hier heb ik een meisje in mijn buik dat zich altijd flink laat voelen, maar afgelopen vrijdag heeft ze me behoorlijk gepijnigd, zo druk en duwen en draaien. Bij de controle 2 weken geleden lag ze nog in stuit, maar na vrijdag was mn buik ook een stukje gezakt en wat ik dacht bleek vandaag t kloppen, ze is gedraaid!! Fijn!
    Op de foto in het zwart is 2 weken geleden, met blauwe shirt is zondag. Zien jullie ook het verschil in hoogte?

    Geboortekaartje en naam hebben wij ook al. Ben nog wel op zoek naar een eerste pakje.. kan nog niet zo slagen.. iemand nog tips voor een leuke winkel of merk? Niet te tuttig maar wel roze en wit..
     

    Bijgevoegde bestanden:

  7. Loes33

    Loes33 Bekend lid

    10 aug 2018
    890
    629
    93
    Vrouw
    @SanvVW bijna verlof en vakantie, heerlijk! En ik zie het verschil inderdaad! Mooi buikje heb je!
    Aks eerste pakje hebben wij het (unisex) witte newborn setje met stipjes Noppies. Vind wit zo schattig bij pasgeboren baby’s! Volgens mij is die er ook in roze. En ik zag vandaag een preview van de nieuwe Feetjes collectie, voor meisjes newborn ook heel schattig.

    Voelen jullie ook wel eens heel veel korte bewegingen achter elkaar, lijkt wel een soort trillen? Ben benieuwd wat hij dan aan het doen is. Kan bijna geen schoppen zijn zo snel!
     
    Piindaa vindt dit leuk.
  8. mamjdmm

    mamjdmm Actief lid

    15 jan 2019
    130
    96
    28
    Vrouw
    Ja dat gebeurde hier gistermorgen nog een hele poos. Heel apart is dat. Bijna irritant haha. Geen idee wat dat is.

    Noppies is super leuk! Zelf heb ik de eerste pakjes van Z8.
     
  9. xDaantje

    xDaantje Bekend lid

    12 sep 2017
    692
    677
    93
    Vrouw
    @SanvVW Oh lekker he, bijna vakantie/verlof! Ik heb verder helemaal geen weeën of harde buiken meer gehad... Gek he? Maar wel heel fijn! En qua trapjes etc, aan de ene kant vind ik het zo fijn en bijzonder, maar het gaat ook steeds vaker pijn doen. Merk echt dat hij nu hard aan het groeien is, verschil met de trapjes en bewegingen nu zijn zooo groot met 2 a 3 weken geleden. En een mooie ronde buik heb je hoor! Maar hij lijkt inderdaad gezakt. Bij mij is dat ook zo nadat hij gedraaid is. Ik vind het onderstaande boxpakje zo leuk van de Prenatal.. Vrij standaard, maar zo lief! Heb m zelf in het wit/lichtgrijs voor onze kleine man, met een wit mutsje met zilveren letters de naam. En ik vind de boxpakjes van noppies ook heel leuk, die koop ik waarschijnlijk nog in maat 44 voor de zekerheid aangezien wij een kleintje krijgen.

    [​IMG]

    @Loes33 Ja, ik voel ook soms ineens van die 'trillingen'! Geen idee wat hij dan aan het doen is, haha.
     
  10. Piindaa

    Piindaa Actief lid

    10 jul 2016
    313
    143
    43
    NULL
    NULL
    Ik denk de hik hihi!
     
  11. mamjdmm

    mamjdmm Actief lid

    15 jan 2019
    130
    96
    28
    Vrouw
    Nee de hik is steeds om de zoveel seconden, dit is echt een constante trilling zeg maar.

    Las dit: Het antwoord van de gyn: het zenuwstelsel is nog niet helemaal af. Daardoor kruig je dit soort stuiperige trilletjes. Heel normaal dus. Ze hebben nog niet goed controle over hun bewegingen.
     
  12. Blue lady

    Blue lady Bekend lid

    29 mrt 2015
    665
    437
    63
    Oeh ik had veel bij te lezen.
    De roze wolk beleef ik totaal niet. Vorige zwangerschap ook niet. Ik vind het allemaal echt bijzonder hoor, maar dat slechte slapen, harde buiken, niet comfortabel zitten of liggen en nu ook nog een super druk kindje in Mn buik... word soms gek van al die bewegingen. Klinkt ondankbaar, maar zoals ik hier volgens mij al eerder schreef: ik ben blij dat ik zwanger mag zijn, maar zwanger zijn vind ik niet leuk.

    Slapen gaat overigens sinds een week beter. Ben gestart met acupunctuur. Je kan er in geloven of niet. Al werkt het als placebo dan vind ik dat ook prima. Opvallend is dat mijn pijn van de ziekte van Bechterew nu s nachts praktisch weg is. Dus wat dat betreft kan ik het bijna niet onder placebo scharen.

    Hier kind van stuit naar hoofdligging gedraaid. Kan nog steeds alle kanten op, maar lijk nu de indalingspijn te voelen die ik bij Mn zoontje ook had. We gaan het over 2 weken wel zien op de echo.

    Namen zijn wij nog steeds niet uit. Ik heb een aardig lijstje maar Mn man is super moeilijk en daarnaast lui in het zoeken naar namen..

    Die korte tril bewegingen die worden gevoeld voel ik ook en zijn soort reflexen. Als je kindje geboren is zal je dat vooral bij de handjes nog zien (veel mensen hebben het als volwassene nog vlak voor ze in diepe slaap vallen). Voelt heel gek, maar is dus prima functioneel.
    De hik voel ik ook dagelijks, maar dat is een veel regelmatiger enkele beweging.

    Eerste pakje doen wij niet iets bijzonders aan of mee. Hebben een paar leuke pakjes gekregen dus zal daar 1 van worden. Bij Mn zoontje ook niet specifiek naar gezocht of over na gedacht.

    Wat betreft het kamertje daar stond alles al behalve het matrasje. Mn zoontje moest eerst naar een peuterbed, dus dat afgelopen maandag gedaan. Ging prima! Nu alleen de babykamer nog aankleden met een plankje en muursticker etc.
     
    xDaantje en mamjdmm vinden dit leuk.
  13. xDaantje

    xDaantje Bekend lid

    12 sep 2017
    692
    677
    93
    Vrouw
    @Blue lady Zo fijn dat je nu beter slaapt! Haha, dat is lastig als je man jouw namen niet zo leuk vindt maar zelf niet zoekt... Maar denk dat dat een beetje mannen eigen is.

    Controle vandaag was weer goed. Kindje is ingedaald en naar schatting zal hij bij 40 weken zo'n 3200 gram wegen. Gisteren de kinkhoestvaccinatie gehad en straks, als het weer mee zit, de zwangerschapsshoot.
     
    Blue lady en Piindaa vinden dit leuk.
  14. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.469
    3.456
    113
    @xDaantje fijn dat de controle weer goed was. Ik heb vandaag de vaccinatie gehad.

    Gisteren de endo echo gehad en het viel me reuze mee. De MDL arts heeft geen bijzonderheden gevonden. Volgende week donderdag heb ik een afspraak bij de gynaecoloog om het verdere beleid te bespreken. De vk heeft aangegeven dat ik graag onder begeleiding van hun wil bevallen, dus ik wil dat volgende week zeker bespreken en hopelijk gaat de gynaecoloog akkoord.
     
    xDaantje vindt dit leuk.
  15. Piindaa

    Piindaa Actief lid

    10 jul 2016
    313
    143
    43
    NULL
    NULL
    Leuk! Heel veel plezier. Duimen dat het weer goed blijft.

    Hier wordt de kleine op 3500 geschat bij de geboorte. Onze dochter was 3550.

    Ik heb gister ook de kinkhoestvaccinatie gehad. Nu wel spierpijn en een blauwe plek verder. (Dat heb ik altijd met prikken. )

    Hier weinig nieuws. Alles loopt op rolletjes. Weinig last, alleen ietsjes sneller moe. Werken doe ik nog steeds en per 1 aug. Ga ik met zwangerschapverlof. Kijk er nu al naar uit. Heerlijk.
     
  16. Loes33

    Loes33 Bekend lid

    10 aug 2018
    890
    629
    93
    Vrouw
    Ja de trillingen zijn te snel voor de hik. Las inderdaad ook over de reflexen, dat zal het wel zijn. Voelt grappig.

    Vanavond echo ivm ligging van de placenta. Hopelijk is deze opgeschoven!

    Gisteren veel spullen gekocht en muursticker binnengekregen. Begint wat te worden zo!

    Ik werk nog tot 6 augustus, ben wel aan het aftellen nu hoor!
     
    Misssummer1 en Blue lady vinden dit leuk.
  17. Loes33

    Loes33 Bekend lid

    10 aug 2018
    890
    629
    93
    Vrouw
    Ligging van de placenta is goed gelukkig, was flink opgeschoven. Vruchtwater ook prima, hij had nog genoeg ruimte om lekker languit te liggen en te draaien, dat voel ik ook steeds. Flinke baby schat ze, 8 pond bij geboorte. Lekker groot rond hoofdje zegt ze, haha, kan ik me alvast op voorbereiden dan ;)
     
    Blue lady vindt dit leuk.
  18. xDaantje

    xDaantje Bekend lid

    12 sep 2017
    692
    677
    93
    Vrouw
    @Elsa86 Oh wat fijn dat ze niets raars gezien hebben!

    @Piindaa Mooie schatting! Fijn dat je je nog zo goed voelt.

    @Loes33 Mooi dat bij jou de placenta ook opgeschoven is. Haha nou inderdaad, flinke baby! Loopt hij bij jou voor op de groei?
     
  19. Loes33

    Loes33 Bekend lid

    10 aug 2018
    890
    629
    93
    Vrouw
    Hoofdje en buik liepen 2 weken voor, lengte precies goed. We zullen zien! Bij mijn dochter zaten ze er totaal naast qua schatting. Ze voorspelden een kleintje, ze woog 3800 bij geboorte.
     
  20. xDaantje

    xDaantje Bekend lid

    12 sep 2017
    692
    677
    93
    Vrouw
    @Loes33 Ja hoor inderdaad wel vaker dat de schatting echt niet klopt. Maargoed, vandaar een schatting he haha. Alleen kan ik me sowieso bij ons niet voorstellen dat we een grote baby zouden krijgen. Allebei niet groter dan 1.65 en schoonfamilie is helemaaal al klein.

    Gisteren zwangerschapsshoot gehad! Was erg leuk, nu heel benieuwd naar de foto's.
     

Deel Deze Pagina