Wat te doen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Hillebil, 15 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hillebil

    Hillebil Lid

    5 aug 2018
    75
    62
    18
    Vrouw
    In september 2018 zijn mijn man en ik gescheiden nadat hij was vreemdgegaan. Ik date nu drie maanden met een leuke man en gister hebben we voor de tweede keer afgesproken met kinderen erbij. Waar we de eerste keer elkaar hebben voorgesteld aan elkaars kinderen (basisschoolleeftijd) als goede vrienden, hebben we gister verteld hoe het echt zit. Het klikt alleen écht niet tussen de kinderen onderling en mijn kinderen en hem…. :( Het is ook allemaal snel en we zijn zeker niet van plan om samen te wonen of iets maar toch. Ik twijfel enorm of ik verder moet gaan met deze man. Ik heb altijd gezegd dat mijn kinderen op nummer één staan en zodra het niet klikt het over is maar pfoe als je dan echt voor de keuze staat is dat nog best lastig:confused:! Ik vind hem namelijk erg leuk… zoals de titel al zegt: wat te doen?
     
  2. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Oeh ik vind 3 maanden ook wel erg vlot. 2018 een scheiding mee gemaakt en dan best redelijk snel een nieuwe relatie. Ik kan mij best voorstellen dat dat rauw op hun dak komt.

    Ik zou echt weer even terug gaan naar de date fase (dus alleen met 2en) en het over een half jaar nog eens aankijken.
     
    Kanarie, Nellie4, Joyciejj en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Lastig!

    Hoe oud zijn je kinderen? Dit kan ook uitmaken.
    Is het zo dat het echt niet klikte of kan het ook zo zijn dat ze het nog wat ongemakkelijk vinden?

    Hou je van hem? Dan is het de moeite waard om het nog wat tijd te geven.
     
  4. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Hoe oud zijn je kinderen? Kun je er wellicht met ze over praten? Lijkt me erg lastig deze situatie!
    Ik ben zelf ook gescheiden en toen ik mijn huidige vriend leerde kennen was ik ook bang voor zo'n uitkomst. Hij heeft weliswaar geen kinderen, maar het moet echt wel klikken tussen mijn dochter en hem! Hier ging het gelukkig vanaf dag 1 heel erg goed.

    Misschien is het een kwestie van wennen? En waaraan merk je trouwens dat het niet oké ging?
     
  5. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Daar ben ik het wel mee eens ja.
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Misschien ligt het aan de man specifiek maar aan het feit dat je nog korter dan een jaar gescheiden bent van hun vader?
    Ik denk dat kinderen niet zo snel kunnen schakelen.
     
    jade2011 en OumSou vinden dit leuk.
  7. Hillebil

    Hillebil Lid

    5 aug 2018
    75
    62
    18
    Vrouw
    Kinderen zijn 5 en 8. Het is erg snel ja klopt...ik was ook niet van plan om meteen weer een relatie te beginnen maar soms overkomt het je. Ik heb ook lang getwijfeld of we de kinderen snel moesten ontmoeten of juist niet omdat ik niet maanden in iemand wil investeren en het vervolgens totaal niet klikt, vandaar deze keuze. Het is niet zo dat de kinderen hem nu opeens heel vaak gaan zien, het was meer een moment van kijken of het klikt...en dat doet het dus niet. Ik heb zeker gevoelens voor hem maar de ''relatie'' verbreken vind ik nu gemakkelijker dan na maanden..
     
  8. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Klikt het niet tussen de kinderen, of tussen je vriend en jou kinderen, en tussen zijn kinderen en jou?

    Ik zou, als je hem echt leuk vind, even terug gaan naar gewoon daten met z’n tweeën.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Ik denk dat jullie gewoon te snel gaan voor de kinderen. Jij hebt geen zin om te investeren in een relatie als de kinderen hem toch niet zien zitten, en daardoor ga je nu juist te snel voor de kinderen. En misschien voelen ze ook wel aan dat je heel graag nu al wil weten of het klikt.
    Ik zou gewoon even daten zonder contact met de kinderen. Aangezien ze nu wel van die man weten, kan je daar iig eerlijk over zijn en ze aan het idee laten wennen. En dan kan je over een tijd weer eens een contactmoment inplannen (zonder zijn kinderen) en als dat goed gaat met zijn kinderen. Kleine stapjes nemen, is denk ik veel beter voor de kinderen.
     
    Nellie4 vindt dit leuk.
  10. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik wil niet bot zijn.

    Maar je hebt nu eigenlijk wel je eigen welzijn boven dat van je kinderen gezet.

    Terug naar daten lijkt me het beste
     
    Novi, Vlinderbloem, jade2011 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. LadyBird90

    LadyBird90 Bekend lid

    10 aug 2016
    823
    543
    93
    Vrouw
    Hier een dochter van een vader die opnieuw getrouwd is met een vrouw die ik niet zag zitten. Hij vertelde pas dat ze samen waren, toen ze gingen trouwen (ik was toen 11, mijn ouders waren zo’n 3 jaar uit elkaar). Het heeft de verhouding met mijn vader geen goed gedaan. Ik werd een soort van gedwongen om nog naar hem toe te gaan, mijn moeder wilde dat ik hem bleef zien. Maar elke vrijdag was ik ontroostbaar dat ik het weekend weg moest. Vakanties waren helemaal vreselijk. Maar, als ik er eenmaal was ging het best. Zij had ook al 2 kinderen, daar kon ik het gelukkig best goed mee vinden, dus dat is misschien wel een verschil.

    Nu, bijna 20 jaar later, heb ik nog sporadisch contact met mijn vader. Sinds hij opa is van mijn zoon zie ik hem gelukkig weer vaker. Ik weet nu dat ik het hem wel gun, nieuw geluk in de liefde. Maar op jonge leeftijd denk je daar natuurlijk niet aan.

    Ik denk dat je er niet vanuit moet gaan dat je kinderen hem in hun armen sluiten, al is dat natuurlijk lastig voor jou. Maar is het het waard? Zoals iemand hier zei, ik denk dat je toch eerst samen verder moet kijken of het überhaupt toekomst heeft. Kinderen leren er wel mee omgaan. En uiteindelijk, al duurt dat dus jaren, gunnen ze je het ook!
     
  12. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.950
    15.253
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    5 en 8 jaar is ook nog wel erg jong. Ik zou gewoon lekker gaan latten en de kinderen er voorlopig buiten houden. Ik zou niet direct de handdoek in de ring gooien omdat de kinderen “ raar” reageren.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  13. Hillebil

    Hillebil Lid

    5 aug 2018
    75
    62
    18
    Vrouw
    Hoe bedoel je? Het is niet zo dat deze man bij ons thuiskomt of wat dan ook. Terug naar daten vind ik lastig, dan ga ik door met iemand waarmee het niet klikt met de kinderen. Om dan na maanden nog de relatie te verbreken vind ik moeilijker dan nu, snap je?
     
  14. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Dat ben ik inderdaad ook met je eens.

    Heel vervelend maar juist vanwege de nog best verse scheiding voor de kinderen en snel nieuwe relatie, is het beter om je kinderen te beschermen en even tot rust te laten komen. Geniet eerst eens een jaartje en kijk dan verder. Ik snap echt de reactie van de kinderen. Die zien alles en iedereen als indringer na een voor hen heftige periode. Sterkte met je beslissing
     
  15. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Maar het gaat te snel waarschijnlijk dus zal het op geen enkel front nu klikken. Kinderen hebben echt langer dan een paar maanden nodig om te wennen aan een nieuw thuis situatie.
     
    Vlinderbloem vindt dit leuk.
  16. Hillebil

    Hillebil Lid

    5 aug 2018
    75
    62
    18
    Vrouw
    Wat naar dat je dit zo hebt ervaren:(. Dat is iets wat ik wil voorkomen.. ik wil geen relatie aangaan met iemand waarmee het dus niet klikt met de kinderen.
     
  17. Hillebil

    Hillebil Lid

    5 aug 2018
    75
    62
    18
    Vrouw
    Dus het is beter om een deze man een jaar geheim te houden en dan meteen voor te stellen als nieuwe vriend? Dan heb ik dat zwaar verkeerd ingeschat:(
     
    dds vindt dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Tja, je hebt het wel steeds over wat jij wel/niet wilt of lastig vindt en niet wat voor de kinderen prettig zou zijn. Voor de kinderen ben je tot nu toe duidelijk te snel gegaan. En dat heb je gedaan omdat JIJ niet wil investeren in een relatie in het geval dat het niet gaat klikken, dat was niet in het belang van je kinderen op dat moment.
     
    Novi, Sado, Queen en 3 anderen vinden dit leuk.
  19. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Wat een lastige situatie. Hier is het andersom. Sinds ik erachter kwam dat mijn ex vreemd ging is hij niet meer thuis geweest en is sindsdien bij haar. Hij woont daar nu dus zo’n 5 maanden en zij heeft ook een kind. Maar mijn kinderen vinden het daar juist heel leuk. De eerste keer zijn ze met de kinderen op een uitje geweest, toen nog niet verteld dat het zijn vriendin is. Maar inmiddels wel en ze vragen ook vaak wanneer ze weer op visite kunnen daar en ze hebben het ook zo nu en dan over haar kind. Wij hebben het zelf ook niet heel beladen gemaakt.

    Als je hem echt leuk vind zal ik het zeker niet meteen opgeven na 1 ontmoeting. Maar ik zou het dan over een paar weken nog eens proberen en dan gewoon wat leuks doen.
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Er is toch nog een middenweg tussen geheim houden en meteen voorstellen?
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina