met dit mooie weer willen de kids wel elke dag ijs. Nou zitten waterijsjes boordevol suiker wat ik eigenlijk beetje te gek vind. Wil dus zelf ijsjes gaan maken. Kom maar door met leuke variaties...
Water meloen in de mixer en in het vormpje doen, daar boven op (of onderin) nog wat gemalen mango of ananas. Puur fruit dus, zonder extra toevoegingen. Smaakt lekker en met dit weer gaan er hier wel een paar ijsjes per dag doorheen
Fruit is al zoet zat denk ik? Ik denk dan aan lekkere aardbeien, mango, ananas, frambozen enz. Ik koop ook vaak die staafjes die je zelf moet laten bevriezen. Weet je welke ik bedoel? Volgens mij zijn die een stuk ‘gezonder’ dan andere soorten ijs. Wat ik ook weleens doe is water in de blender en dan verschillende soorten fruit uit de vriezer van de supermarkt. Daar heb je van die doosjes. Heel makkelijk.
wat bananen invriezen en mengen met bijv. griekse yoghurt, daarna gelijk op eten, hier absolute favoriet
Verse jus bevroren is echt heerlijk! Eigenlijk onze all time favo. Verder is er online echt heel veel inspiratie te vinden.
Het hoeft toch niet perse suikerzoet te zijn? Ik maak soms stoplichtijsjes. Aardbei, mango en kiwi. De mango is lekker zoet, de aardbei tussen zoet en fris zurig en de kiwi is friszuur. Ik vind het heerlijk, mijn kinderen ook
Ghehe Wij (zoontjes van 3 en 1,5 en ik) hebben hele middag heerlijk van gewoon Ijsblokjes zitten smikkelen!! En eerlijk... net zo lekker als een “echt” ijsje....
Nee hoor. Is zoet zat. Je kunt er voor kiezen om het fruit te pureren en door de yoghurt te mengen of om stukjes fruit te mengen. Net wat jullie lekkerder vinden.
Bevroren fruit in een (goede) blender met een beetje melk. Net genoeg om er een sorbet achtig structuur te krijgen. Zo heb je in een handomdraai een lekker ijsje.
Wij hebben ooit in een kookwinkel siliconen-calippovormpjes gekocht met een dekseltje erop. Je maakt een fruit smoothie en giet m in de vormpjes... in de vriezer voor een paar uur en heerlijke ijsjes! Overigens maakt het qua suikers niet zoveel uit in een ola-raketje zit per 100 gram 17 suiker, in 100 gram mango zit 14 gram suiker.
Nu er toch zo een topic is. Wat mij betreft heb ik wel behoefte aan tips voor in ijsmachine. Vorige jaar mengde het slecht en liep dat apparaat vast. Zijn er die dat wel met succes gebruiken en met wat dan?
Griekse yoghurt met kersen (uit de vriezer) mengen en dan invriezen in bakvormpjes. Is onze favoriet! En fruit in de blender en dan invriezen is ook lekker.
Ohh griekse yoghurt met kersen.... Bedankt voor deze tip, dat ik dit zelf niet heb bedacht Gisteren hebben we een soort split gemaakt. Verse jus invriezen met daarop een laagje yoghurt
Ik gooi bv bevroren mango in de blender, heerlijk mango-ijs! Of bevroren aardbeien. Of kersen. Mjam! En bevroren banaan met een snufje vanille of cacao, paar stukjes hazelnoot erdoor....