Ja wij wel, mijn man is daar een beetje een neuroot in. Maar ze gaan wel eens naar een kattenhotel dus dan is het ook verplicht.
Je kunt je huisdier ook eerst laten titeren. Dan checken ze de hoeveelheid antistoffen en bepalen of het nodig is om wel of niet te vaccineren. Werkt ook bij mensen tevens
Alleen als kitten geënt en daarna niet meer. Ook omdat ik hoorde dat de eerste inentingen véél langer werken...
Mijn katten worden nooit ingeënt deden we alleen de eerste jaren. Sinds ik er niets meer mee doe, doen mijn katten het het best. Rare beesten zijn het
Hier ook alleen de eerste paar jaar. Ze zijn inmiddels 14. Het zijn binnenkatten dus ik zag het nut niet zo.
Wij hebben onze kat jaren laten inenten. Hij heeft een soort van chronische astma, en ik merkte dat hij door het inenten elke keer echt inleverde en moest herstellen. Ook geeft het hem heel veel stress om naar de dierenarts te gaan. Dus nu doen we het al een aantal jaar niet meer. Ondanks zijn astma is hij inmiddels een gezonde kat van 14 jaar. Terwijl gezegd is dat hij waarschijnlijk niet ouder dan 10 jaar zou worden.
Hier hetzelfde bij onze kat. De dierenarts zei zelf ook dat ze nog nooit zo'n bange kat had gezien. Ze heeft dus de eerste 2 jaar de inenting gehad en daarna niet weer. Ze is nu 13 jaar.
Hier krijgen ze elk jaar de prikjes, ik heb geen keuze want ze (nu nog maar 1 trouwens, 3 weken geleden afscheid moeten nemen van poesje ) ze gaan meerdere malen per jaar naar het pension.
Hier hebben ze alleen als kitten hun inentingen gehad. Heb ook nooit iets gehoord van de dierenarts over een herhaling of iets.
Wij kregen onze kat toen ze drie was. Nog nooit laten inenten. Ook nooit ziek gelukkig. We hebben haar al 10 jaar.
Katten van mijn ouders zijn een jaar of 13 en nog nooit ingeënt. Wist niet eens dat het nodig was, nooit iets erover gehoord bij de da, terwijl ze wel gewoon een vaste da hebben.
Hier alle 3 alleen de entingen het eerste jaar. Ze zijn nu 14, 10 en 2 jaar en alleen de oudste komt regelmatig bij de dierenarts ivm epilepsie aanvallen. Gaan nooit naar een pension en komen buiten in een geheel afgezette tuin.
Wij hebben onze katten alleen laten enten voor emigratie - omdat t officieel verplicht was. Niemand bij de douane die er uiteindelijk naar keek. Maar oké. Ik ben opgegroeid met veel dieren, op een kleine boerderij. Vroeger thuis deden we alleen aan dierenarts voor hond en groter (schaap, geit, koe, etc). Katten, konijnen, cavias, kippen, enz niet. Daar lieten we de natuur op zijn beloop. Het was vast een economische keuze: maar zo was t gewoon. Er zullen vast genoeg mensen zijn die dit afkeuren. Maar ongeveer zo doen wij het nu nog steeds. Met onze katten en konijntjes ga ik wel naar de dierenarts als ze ziek zijn - maar zeker niet preventief. Bij een hond (hebben we nu niet) zou ik ook preventief gaan, inenten, etc
Zo te lezen had ik mezelf toch aardig wat geld kunnen besparen. Mijn kat kreeg (ze is inmiddels overleden) elk jaar braaf haar injecties. Heb me ook eigenlijk nooit afgevraagd of dat wel persè noodzakelijk was. Ik vertrouwde op de blauwe ogen van de dierenarts wat dat betreft. Hoezo naïef Scheelt wellicht dat ik op de jaarlijkse bezoeken na, in de 18 jaar dat ik haar had, hooguit 3x tussendoor naar de dierenarts ben moeten gaan omdat ze ziek was. Dus op haar dieetvoeding na, was het geen duur beestje ♥
Ik laat mijn kat elk jaar enten. Hij word dan helemaal na gekeken en ik neem meteen ontworm en ontvlooi spul mee voor het komende jaar. Ik zit sowieso wel elk halfjaar een x of 2 bij de dierenarts omdat hij altijd problemen heeft met zijn nageltjes. Hij vind de dierenarts gelukkig niet zo erg. Ik doe het omdat ik alles wil doen om hem te beschermen, het gaat mij niet om het geld. Als hijgeopereerd zou moeten worden voor 2000 euro zou ik het ook zo doen. Ik ben van mening dat dat mijn verantwoordelijkheid als eigenaar is.
Hier 2 gesteriliseerde poezen die alleen binnen zijn. We hebben ze alleen als kitten volgens schema laten inenten, verder niet meer. Ontwormen/ontvlooien ook niet preventief overigens. Mochten ze er ooit last van hebben dan behandelen we ze.
Hier in Portugal (veel zwerfkatten op straat) hebben we alleen de kitten inentingen laten doen. Onze katten zijn overdag praktisch altijd buiten en ze zijn nooit ziek.
Wij lieten het wel elk jaar doen, ondanks dat de kat binnen bleef (wij woonden op een flat). Gewoon bij de jaarlijkse APKat controle Dat lieten we sowieso jaarlijks doen omdat de kat wat nierproblemen had. Na de verhuizing nooit een nieuwe dierenarts gezocht en toen is ze de laatste 2 jaar van haar leven niet meer ingeënt.
Hebben onze huidige kat niet laten enten. De vorige katten alleen als kitten. Mijn dierenarts vertelde dat ze nog steeds niesziekte ed kunnen krijgen ook al zijn ze geënt. Dit vertelde hij nav mijn poes die toch niesziekte bleek te hebben ondanks de entingen. Enten is meer voor de gemoedsrust van de baasjes dan het echt nodig is voor de kat.. Dus daarna geen kat meer laten enten. Hond heeft overigens ook alleen puppy-entingen gehad.
Ik titer mijn hond en katten. Zo weet ik zeker dat ze beschermd zijn tegen nare ziektes en zodra dat niet meer zo is dan gaat er een enting in. Mijn hond en katten hebben pas 1x een enting gehad en zijn beschermd tegen ziektes. Ik ent alleen geen weil en niesziekte. Bewust.