Helemaal begrijpelijk maar een gp hoeft absoluut niet zoetig te zijn. Wij hebben bewust niet voor een samenlevingscontract gekozen omdat je dat steeds moet/kunt bijstellen bij de notaris. Zakelijk bekeken was dat duurder
Geen idee. Wij moesten het dus ik heb geen idee of het standaard is om het bijzonder te maken of dat het echt moest. Wij moesten echt gaan staan, handen geven en ja zeggen.
Ik snap de schok niet zo bij je. Het zijn vrij normale vragen aangezien er steeds meer mensen voor kiezen om dat soort dingen wel te doen. Je kunt overal nee op zeggen. Je bent niks verplicht. Ons gp was simpel. Waren wel netjes gekleed, hadden getuigen mee en stonden met een kwartier weer buiten. Verder geen poespas. ‘S avonds lekker uit eten met z’n allen en that’s it.
Heerlijk intiem, lekker trouwen. Nee serieus. Zeg gewoon nee en sta er nuchter in. Niks aan de hand hier!
Ik snap het probleem ook niet, het zijn gewoon opties waarbij je aangeeft dat je er geen gebruik van gaat maken en klaar.
Hebben wij ook gedaan hoor. Dat zullen ze dan wel standaard doen. Ik weet alleen dat het dus niet hoeft als je dat niet wil.
Is gewoon eigen keuze hoor. Het is bijna hetzelfde als trouwen dus al die vragen zijn logisch. Relax al die vragen stellen ze maar 2x of je het wil en tijdens de ceremonie.
Snap wel je reactie hoor, als je denkt dat het gewoon slechts formaliteit is en toch ineens te maken krijgt met speeches en trouwringen etc. Dan krijg je het idee alsof dat ook moet en dat wil je helemaal niet. Maar zoals meerdere zeggen, je hebt gelukkig een keuze! Dat je er nu vanaf wilt zien is misschien omdat het gelijk irritatie bij je opwekt, dan denk je zoek het allemaal maar uit ik regel het wel anders.
Wij zijn er ook voor aan het kijken. Geen idee hoe het hier zal gaan. Maar je kunt toch overal gewoon nee op zeggen. Aangeven dat jullie het zo simpel mogelijk willen en klaar.
Nou de wet is inderdaad heel duidelijk die noemt het ook geen zakelijke overeenkomst. Bedoel je niet gewoon te zeggen dat het een overeenkomst is? Dat ben ik met je eens. Het huwelijk is inderdaad een overeenkomst. Maar zakelijk nee sorry.
Huh, hoe noemt de wet het dan? Een emotionele overeenkomst waarbij we dan maar meteen alles regelen voor het emotioneel verbonden paar? Wij hebben een gp. Gratis en zonder bijzonderheden. We hebben er overigens wel een leuke dag van gemaakt met lekker borrelen en uit eten. En iemand stelde waarom je zonder huwelijk het bruidspaar uit wilde hangen. Met een gp ben je wel degelijk gehuwd voor de wet en dien je dat ook in te vullen als je status op officiële documenten. De shock begrijp ik ook niet zo goed. Er zijn gewoon verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil. Gewoon overal nee op zeggen en klaar.
Wij zijn op een woensdagmorgen morgen getrouwd. Gratis. Dan word er ook geen poespas gedaan. We trouwden nota bene op de gang van het stadhuis.. binnen 10 minuten stonden we als getrouwd paar weer buiten. Zo kan het ook...
Ze vragen dat, om te voorkomen dat jullie 1,5 uur moeten wachten daar, omdat het stel voor jullie wel nog een flinke speech er bij had, ringen laten brengen door de schattige tweeling, waarvan de één eerst nog even verschoond moest worden en de ander omgekleed voor de foto's. Als ze er vanuit gaan dat niemand poespas wil, sta je mooi te wachten als iemand het wel wil. Zo kunnen ze een tijdsplanning maken, net als bij de tandarts, dokter etc. Wachten is nooit leuk, ook niet in een gemeentehuis. Dus dat, meer niet.
Tjonge jonge wat hebben jullie toch. Zoals ik al zei de wet noemt het een civiel rechtelijke overeenkomst. Waarom willen jullie er zo graag iets anders van maken.
Even een vraag mijnerzijds: waarom bestaat het geregistreerd partnerschap eigenlijk? Aangezien het blijkbaar zoveel op trouwen lijkt?
Serieus? En waarom die knipoog? En dan noem ik een voorbeeld, want er zijn wel honderden voorbeelden. Wat dan? Gaan we daar dan weer een kansloze discussie over voeren? Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, als jij dat zakelijk vindt. Prima. Dan wil ik wel met jou zaken doen
Dat is inderdaad een goede vraag. Er is al een voorstel gedaan om het af te schaffen, omdat de verschillen tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk er bijna niet meer zijn. Wat ook wel belangrijk is om te weten, is dat een geregistreerd partnerschap in verschillende landen niet erkend wordt.