we beginnen een camping!

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door pippa26, 11 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.646
    1.286
    113
    Bij onze vakantie hadden ze een omheinde boomgaard met een speelhuisje, trampoline, speeltoestel met glijbaan (laag gedeelte voor kinderen vanaf 2 jaar en hoog gedeelte voor oudere kinderen), zandbak en heeeeeel veeeeel losliggend speelgoed. Denk aan scheppen, harken, emmers, traptractors, fietsjes, etc. En onder de fruitbomen allemaal tafels en stoelen voor ouders.

    Direct ernaast was een balie waar je koffie/thee/fris en ijs/taart kon kopen.

    Ideaal! Doordat er enorm veel te doen was voor de kinderen, plus omheind met goed toegangshek, plus koffie voor de ouders, was het elke dag stampvol. En vooral geen dingen neerzetten waarbij ouders verplicht moeten helpen, zoals schommels.
     
    iez, Roanna en pippa26 vinden dit leuk.
  2. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    @zeilbootje :roflmao: heb je gelijk in, met schommels moet je aaaltijd komen als ouders! goede tips ook weer! welke camping was dit? dan ga ik eens kijken ook!
    Zou je het ook handig vinden als het allemaal self-service is? Dus gewoon een hokje in de boomgaard waarbij je zelf ijsjes kan pakken uit een vriezer, koffie kan zetten en thee kan maken (en dan bijv. opschrijft wat je hebt genomen om later af te rekenen - of dat wij ah eind van de dag even inventariseren en iedereen een tikkie sturen om af te rekenen).
     
  3. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.646
    1.286
    113
    Zelf service lijkt me prima! Als ik ergens een uurtje rustig kan zitten terwijl de kids zichzelf vermaken dan is dat heerlijk. En koffie en thee erbij in welke vorm dan ook: perfect! Al zou ik denk ik wel zorgen voor een machine waar dat alles uit komt met een druk op de knop, soms kan dat al met muntjes inwerpen. Of een Senseo of nespresso ofzo. Jezelf zo min mogelijk werk bezorgen lijkt me!

    Het was overigens geen camping, alleen speeltuin en winkel. Wij zaten op een camping vlakbij waar die voorzieningen niet waren. Als je dat combineert lijkt me dat ideaal.https://www.boereiis.nl/

    Qua accommodatie: een net iets luxere hut of tent met eigen wc zou meer wat voor mij zijn. Douchen in een gedeeld gebouw geen probleem, maar eigen wc met net zindelijke kids vind ik wel erg handig. Glamping dus ;)
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  4. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    Voor 5 accommodaties zou ik zelf niet heel uitgebreid gaan..
    Je haalt dan echt de kosten er niet uit van een vast zwembad, animatie enz.
     
    DQueen, Jo79, Viviennee en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.622
    3.993
    113
    Misschien is het al genoemd, maar bekijk ook even of je overal voorzieningen om te koken, koffie, waterkoker, en een koelkast of koelbox e.d. kunt maken, want zo’n tent is leuk, of zo’n mini caravan. Maar als je vervolgens geen koffie kunt zetten of eten kunt bereiden is het niet zo fijn.
    Oja en verkoop wat broodjes sochtends. Dat is altijd fijn.
    Maak ook iets van een gemeenschappelijke plek. Waar mensen als het regent een spelletje kunnen spelen of een drankje kunnen drinken. Want zo’n tentje of caravan is vaak klein, en met een bed erin heb je nagenoeg geen plek meer om te zitten.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  6. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Als je je richt op gezinnen dan vind ik het echt een pre als je vanuit je accomodatie/camping plek goed zicht hebt op het speelplekje, zodat ook jonhe kindjes daar goed zelf kunnen scharrelen.
    Qua accomodatie, denk naast hip vooral ook aan praktisch: comfortabele buitenstoelen, een kinderstoel, goed kunnen zitten als het regent, afstand tov sanitair, waterpuntjes centraler op het terrein enz.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  7. Gewooniemand

    Gewooniemand Niet meer actief

    *bij de douche's geen muntjes inwerpen, gewoon bij de prijs in doen. Niks zo vervelend als muntjes te kort als je aan het douchen bent.
     
    DQueen, Kolibrie2, Nellie4 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    En misschien informatie wat er te doen is in de nabije omgeving? Ik zou niet alleen op de camping zelf willen blijven nl als ik voor langer dan 2 dagen zou gaan ;)
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  9. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    @zeilbootje thanks! Het liefst maak ik er ook wel meer een park van, maar dan wordt het wel erg duur allemaal! Voor nu de caravans wat beter denk ik!

    @MamaChantal dat willen we zeker ook doen idd. Dat wordt dan de serre of andere plek met koelkast en koffie en alles. Of bijv aan de buitenkeuken vast! Moeten nog logische indeling bedenken. Super deze tips!

    @Jozefien85 mooi, dankje! Wrs heeft elke caravan iig zelf water, dat scheelt weer. Zicht op het spelen vind ik zelf ook het fijnst ja. Zou je oudere kinderen wel wat verder laten gaan?

    @Gewooniemand haha neeee dat willen we ook niet. Gewoon alles all-in en melden wel ergens nog dat we zuinig zijn op de planeet ofzo dus geen onnodig watergebruik enz ;)

    @Eppo82 oh nee blijven mensen anders de hele dag op de camping? Dat is zeker niet de bedoeling! Er is super veel te doen in de omgeving. Ik was van plan een gidsje te maken met alles erin en die al door te sturen naar de campinggasten voordat ze arriveren. En in print in de caravan te leggen bijv!
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  10. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Wij hebben sinds een paar maanden een stacaravan (camping klein Oisterwijk kan je googlen voor foto's ) en wat ik hier erg ideaal vind is de binnen speeltuin (alleen mogen ze het hier wat vaker stofzuigen van mij, met onze kruipende dreumes) .
    De oudste kan zich er zo goed in vermaken. Zo fijn bij slecht weer!
    En aan de andere kant heb je een natuurlijke speeltuin. Gewoon wat omgezagen bomen waar ze op kunnen klimmen. Een klein watertje wat langs keien naar beneden stroomt.
    Nou ja, kijk maar op de site als je zin hebt

    Leuk hoor ! Succes !
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  11. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Ja, mits er geen open water is en het goed omheind is en er geen auto's rijden. Wij kamperen altijd en dochter van bijna 6 struinde nu zelf de camping over en ging bijv in de ochtend de broodjes halen.
     
  12. Kolibrie2

    Kolibrie2 Fanatiek lid

    9 nov 2018
    1.332
    1.135
    113
    Vrouw
    Misschien voor iets oudere kinderen een tafeltennistafel? Daar heb ik mij vroeger heel veel mee vermaakt. Nu nog wel eens trouwens.
     
    Roanna vindt dit leuk.
  13. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.399
    113
    Ik vind het sanitair het allerbelangrijkst. Idd wel bij de prijs in, want een kaart opwaarderen of muntjes vind ik zo vervelend.
    Verder is het fijn om bij elk weertype wat te doen te hebben, dus een binnenspeelgelegenheid is heel fijn, zeker met kinderen die nog niet (goed) lopen.

    Zelf-service zou ik niet zo snel doen, je hebt altijd mensen die daar misbruik van maken of kinderen die onbeperkt ijs gaan eten. (zeker de oudere kinderen weten hun ouders dan prima te omzeilen)
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik vind het echt superleuk klinken ook al kom ik van het platteland ;)
    Wat ik me wel afvraag is of je een realistisch beeld hebt van de tijd die erin gaat zitten. Je geeft al aan dat jullie zelf de schoonmaak moeten doen. Dat lijkt me een flinke klus elke zaterdag. Daarnaast een zwembad/moestuin/sanitair bijhouden en alle andere voorkomende reparaties, vragen beantwoorden etc. Lijkt mij dat je daar wel fulltime iemand nodig hebt als er ‘s zomers daadwerkelijk 5-10 gezinnen zitten.
    Dit is wat ik gezien heb afgelopen vakantie. Wij zaten bij een vergelijkbare accommodatie als wat jij beschrijft maar dan in het buitenland. Echtpaar werkte er samen fulltime en hadden daarnaast nog een kok en schoonmaakster in dienst.
    Ik zou er zelf eerder zo’n hip concept van maken waarmee je de juiste mensen trekt die er flink wat geld voor neer willen tellen. En op die manier personeel inzetten? Of nemen jullie allemaal een dag vrij in de week ofzo?:D Ik ben benieuwd hoor, bedoel het niet negatief.
     
    momwithcamera vindt dit leuk.
  15. Libelle82

    Libelle82 VIP lid

    26 jun 2008
    5.000
    355
    83
    Gezinsbegeleider
    Zeeland
    Takken of palletten om hutten te bouwen v.a de leeftijd van 6jr. Boomstronken , oude lakens etc etc....Droogstaand slootje of iets in die trant graven..

    Schoon en ruim sanitair.

    Goede sfeerverlichting

    Broodjesservice
     
    Roanna vindt dit leuk.
  16. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Dit inderdaad! Ik was laatst in Frankrijk op een soortgelijke accomodatie (paar pipowagens en gites voor ong 50 gasten) en die mensen werkten er meer dan fulltime aan. In de zomer hadden ze een extra kok, schoonmaak en hulp, in de winter waren ze fulltime bezig met onderhoud. Als het je droom is echt doen hoor, dan zal het het werken waard zijn. Maar dit doen naast je baan is niet realistisch denk ik...

    Check trouwens camping Buitenland en de Lievelinge voor inspiratie
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  17. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Een superleuk idee, als je zo'n mooie plek hebt, om dat dan te delen met anderen.
    Wel ben ik het met @momwithcamera en @Paardenbloem eens; onderschat niet hoe veel werk het is en hoe veeleisend je gasten zullen zijn!
    Ik was afgelopen week even te gaat op een Nivon-natuurcamping. Het was een prachtig plekje en had veel van de leuke dingen die je beschrijft, zoals kampvuurplek, speeltuintje, klimboom, struinbosje, veel privacy door bosjes, slootjes om de kleine veldjes en veel verschillend groen en fruitbomen. Maar doordat het juist richtte op kampeerders met kleine tentjes, trekkers en fietskampeerders was iedereen heel zelfvoorzienend en kon de camping gerund worden met vrijwilligers. Geen receptie voor allerhande vragen en tips, geen schoonmaak van 'huisjes', etc.
    Ik zeg niet dat je je concept moet omgooien hoor, maar misschien wel iets om ook eens naar te kijken. Zelf denk ik dat die doelgroep (ook veel stadse stellen/gezinnen, maar misschien iets meer een 'eco-lifestyle') ook erg groot is en zeker als je bij Nivon aan kan sluiten zullen ze je makkelijk vinden en heb je als beheerder ook een netwerk voor al je vragen etc.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  18. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.511
    8.363
    113
    De reden waarom ik miet kampeer is het gebrek aan een goed bed; ik ben dus voor goede bedden! ;) En het moet schoon zijn.

    Picknicktafels vind ik ondingen; ik heb liever iets met een rugleuning om op te zitten.

    Mijn tienjarige zou trouwens nog heel gelukkig worden van een camping met dieren waar je wat met de dieren kunt doen (bv. voeren of helpen verzorgen). Net als dat ze heel gelukkig wordt van een natuur-/waterspeeltuin (dus met beekjes, waterstroompjes, enz. waar je dammetjes in kunt bouwen met stenen en modder enzo). (y) Verder zijn vooral een paar leeftijdgenoten met dezelfde interesses gewenst, maar daar heb je als eigenaar/beheerder weinig invloed op. ;)
     
  19. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.461
    10.664
    113
    Accomodaties die geschikt zijn voor grote gezinnen. Zoveel plekken die ingericht zijn voor maar 4 personen. 5 en 6 kan nog soms wel maat dan net slaap ank, dat is echt 3x niks vinden wij.
    Zeker ook iets te dien voor oudere kinderen. Tafeltennistafel werd al genoemd. Voetbal en basketbalveldje zou ik ook zeker doen.
     
  20. Liefeling

    Liefeling Actief lid

    24 dec 2018
    499
    301
    63
    Vrouw
    Ik zou vooral eerst zelf op een soortgelijke camping eens gaan kamperen en kijken wat je zelf belangrijk vindt.
    En je doelgroep bepalen. Elke doelgroep heeft zijn specifieke wensen. Met/zonder kinderen, jonge/oudere kinderen, etc.

    Ik hecht veel waarde aan degelijk sanitair voor jonge kinderen. Een douche op hoogte en een leuk aangekleed babybad. Plus een fijn peuterbadje. Daarnaast moet de accommodatie ruim, schoon en schaduwrijk zijn en liefst niet te oud.
     

Deel Deze Pagina