Zaterdag verse soep met stokbroodjes, soms broodje knak of tosti’s erbij. Zondag friet. Ik wil zelf nog wel eens een broodje hamburger maken met een paar frietjes. (Ik ben niet heel dol op friet namelijk). Doordeweeks gezond met veel groenten. Maat dat menu varieert naar waar we zin in hebben. Ik maak een weekmenu, of als we druk zijn een menu voor 3 dagen. Dan kan ik makkelijker schuiven met maaltijden
Wij hebben niet echt vaste dingen, vroeger hadden we wel altijd zaterdag brooddag. Nu hebben we zondag pizza dag. Alles zelf gemaakt dus heel ongezond kan ik t niet noemen. Verder eten we nooit toetjes, en hebben we geen vaste rituelen. Ik kook altijd door de weeks in de weekenden en vakanties mijn man af en toe.
Wij aten vroeger thuis op donderdag altijd diepvries pizza, want dan was Mn moeder er niet en aten Mn broer en ik alleen. Vond ik in het begin leuk maar later enorm saai, altijd maar pizza. Daarom hebben wij ook geen vaste dagen
Geen vaste dagen hier maar net hoe iets uit komt. Vroeger thuis wel.. Ma di woe prakje Donderdag gebakken ei etc Vrijdag patat. Zaterdag verse soep Zondag iets uitgebreider qua koken nasi/ gebakken aardappeltjes met varkenshaasje etc
Geen vaste dagen. In het weekend vaak dingen die wat langer duren ivm oventijd oid want dan heb ik daar tijd voor. Donderdag werken we allebei de hele dag dus dan vaak pasta met groenten en saus. Hop in 15 min eten op tafel want dan zijn we allebei later thuis. Overige dagen kan alles zijn net wat ik met de boodschappen bestellen zin in heb.
Ja is ook leuk om te doen, vooral omdat de kinderen er naar uitkijken en meedenken/-helpen met het klaarmaken.
Wij eten vrijwel iedere vrijdag patat, enkel eens pizza o.i.d. Verder eten wij de hele week wisselend pasta of rijst gerechten, agv en soep. Dag maakt niet uit.
Wij eten vrijdag altijd makkelijk (bezorgen, kant en klaar of kliekjes). Die dag werken we allebei en zijn we echt toe aan weekend. De rest van de week geen vaste rituelen al wordt er in het weekend wel regelmatig wat uitgebreider gekookt. Wij variëren tussen avg, pasta, rijst, mie, Mexicaans etc. Hangt ook beetje van het seizoen af (wij kopen meestal de groenten die het goedkoopst zijn). Mijn man kookt meestal omdat hij het wel ontspannend vind en op mijn werkdagen ben ik ook later thuis.
Mandag, dinsdag en donderdag eten we AGV. Dit omdat manlief dan kookt (lees: het vuur aandoet onder alles wat al klaar staat). Dat is nu eenmaal wat makkelijker om van te voren klaar te zetten. Voor de rest geen standaard dingen. 1 a 2x per maand halen we wat en voor de rest varieert t van soep en een broodje tot uitgebreide nieuwe recepten.
Hier geen vaste dagen, al eten we in het weekend zelden agv. Vind ik niet echt weekendeten ofzo haha. Verder merk ik vaak dat ik wel kies voor agv op maandag, zoontje eet dat goed en krijgt dan weer voldoende groente binnen na t weekend. Weekend is meestal wat uitgebreider koken of juist iets makkelijks. Net waar we zin in hebben. In het weekend bakken we ook vaak iets lekkers, als toetje of voor bij de koffie
Doordeweeks vaak makkelijk en snel. Bij voorkeur wel gezond, maar minimaal 1 keer per week wordt het toch pizza of friet. Op zondag maak ik graag een grote pan soep. Die kan dan lekker de hele middag pruttelen. Op maandag heeft oudste voetbal, dus dan is het handig als we dat kunnen opwarmen. Scheelt weer tijd
Nee geen vast menu op vaste dagen. Het enige wat ik alleen in het weekend maak is verse soep, dan begin ik op vrij- of zaterdag avond met het maken van de bouillon en de volgende dag maak ik het af.
Mijn moeder had wel vaste kookgewoontes: vrijdag friet, zaterdagavond brood met knakworsten of zoiets, zondagmiddag soep, zondagavond uitgebreid en ijs als toetje. Man en ik maken altijd een weekmenu, maar schuiven daar nog weleens in. Op maandag eten we altijd aardappels, groente, vlees. We werken die dag en zetten zondagavond al het eten klaar in de koelkast. Op woensdag eten we makkelijk (soep met broodjes of kip met krieltjes en sla of spaghetti met saus uit de vriezer), omdat mijn dochter op tijd weg moet naar sport. In het weekend eten we wel makkelijker iets van draadjesvlees of stoofschotel. Juist omdat we hier doordeweeks geen tijd voor hebben. Mijn man kookt trouwens bijna altijd. Hij vindt het leuk; ik niet.
Hier wel aardig vast ritme, vind ik gewoon gemakkelijk. Maandag: stamppot of avg Dinsdag: pasta of nasi Woensdag: iets met peulvruchten Donderdag: avg Vrijdag: man kookt vaak, bijvoorbeeld lasagne of kip tandoori Zaterdag: frietjes uit de airfryer met salade en een snack Zondag: middag is altijd zelfgemaakte soep, avond zijn vaak restjes of een maaltijd salade of chicken Wings oid.
Zo gaat het hier ook. Man kookt in het weekend wat uitgebreider en ik kook doordeweeks. Vind er niks aan en weinig tijd ivm het sporten, dus wij eten eerder een keer makkelijk door de week dan in het weekend.
Nee, ook niks voor ons. Vind het ook altijd wat vreemd, als je een keer op woensdag of zondag patat wil eten, kan dat niet, want vrijdag is patatdag?
Wij hebben een redelijk vast werkschema. Maandag dinsdag donderdag en vrijdag: iets met aardappels groente en meestal een stukje vlees, wel allerlei variaties. woensdag en zondagmiddag: pasta, rijst, wraps, zelfgemaakte pizza oid. Zondagavond:zelfgemaakte soep met stokbrood zaterdag: friet (zelfgesneden) met een snack en groente.