Hoeveel leeftijdsverschil tussen eerste 2 kindjes?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Mvduijn, 5 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juun012

    Juun012 Bekend lid

    30 jun 2017
    797
    275
    63
    Vrouw
    Ben ik niet met je eens. Ondanks kleintjes heeft de oudste er nooit bij gebungeld. Juist doordat de kleintjes nog zoveel slapen was er alle tijd voor de oudste. En uitstapjes zijn nooit een probleem, of we gaan alleen met de oudste.
    De oudste heeft zijn eigen vriendjes om echt mee te spelen en broertjes/zusjes is toch wat anders.
     
    Spectre, Tan89, Sado en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Precies! Broertjes/zusjes hoeven geen vriendjes te zijn, die maken ze hopelijk zelf.
    Het lijkt me wel fijn als broertjes/zusjes elkaar niet continu de hersens inslaan.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  3. Tan89

    Tan89 Bekend lid

    12 sep 2014
    911
    962
    93
    Ik hoop dat leeftijdsverschil niet uitmaakt!! Onze zoon is namelijk 4 en zal ondertussen al 5 zijn als er een tweede komt.. Hebben we helaas niet voor het zeggen gehad, maar ik merk wel dat ik het fijn vind dat we alles van hem zo bewust meemaken.

    Ik ben ook van mening dat het een keuze is voor iedereen zelf, je weet alleen nooit van te voren wat je te wachten staat. Als jullie als ouders er klaar voor zijn en het voelt goed waarom dan wachten? En het een zal pittiger zijn als het ander, maar ook daar zal je samen doorheen komen.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  4. Tan89

    Tan89 Bekend lid

    12 sep 2014
    911
    962
    93
    Ow en tussen mij en mijn zusje zit 5 jaar en wij zijn dikke maatjes! :D
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  5. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Wij zijn een jaar naar de kz begonnen aan een tweede kindje. Nu maakt het me helemaal niet meer uit wat het verschil zal zijn en kan ik alleen nog maar dankbaar zijn mocht ik ooit nog zwanger raken.
     
    Tan89, Mvduijn en Spectre vinden dit leuk.
  6. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Hier zal er 21 maanden tussen zitten. Iets langer dan ik aanvankelijk wilde, maar achteraf gezien wel beter (tot nu toe). Ik was al eerder zwanger en uitgerekend voor april dit jaar. Ik dacht dat E. toen al lang ging stappen. Niets was minder waar, ze begon "pas" in juni te stappen. Ik heb last van bekkeninstabiliteit, en met een kind die nog altijd gedragen moest worden, ging dat heel zwaar geweest zijn. Sinds E. stapt gaat het nu beter met mijn bi. Toen we vorig jaar bekend maakten dat we terug zwanger waren, waren de reacties ook wel van "amai, da's snel". E. is altijd wel al een redelijk makkelijk kind geweest, dat speelt wel mee als je dan al zo snel aan een tweede denkt. Als je kind 1-2 jaar is en je nog 3-5x per nacht uit bed haalt, kan ik me voorstellen dat je liever langer wacht. Voor mij is 1,5-2 jaar alvast een mooi en normaal leeftijdsverschil.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  7. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Karakter zegt veel meer in mijn ervaring. Mijn oudste 2 schelen (het ideale leeftijdsverschil volgens iemand hierboven:rolleyes:) 2 jaar en nu pas in deze vakantie kan ik zeggen dat ze niet altijd elkaar in de weg zitten, maar een echte klik is er niet. Daarvoor was het vuur en vuur zeg maar. De klik tussen de rest gaat wel goed.

    En sowieso is het niet slim om voor een kind te gaan als je er zelf nog niet aan toe bent. Men krijgt (mag ik hopen tenminste) geen tweede kind met als doel om een speelkameraadje te creeeren voor de eerste, toch?. ;)
     
    Typicalme vindt dit leuk.
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier zit straks 2 jaar en 3 mnd tussen de jochies. Vind ik mooi!
     
    Kangerootje en Mvduijn vinden dit leuk.
  9. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    22 jun 2018
    3.695
    4.231
    113
    Vrouw
    Bij ons zit er 3 jr en 9 mdn tussen. Vind ik veel, eigenlijk teveel zelfs, maar dat ligt aan het beeld wat ik voor ogen heb. Misschien is het juist ideaal. Voor nu zie ik best tegen de baby periode op. We waren er net uit.. Eindelijk weer wat meer ruimte voor onszelf ook. En straks begint het circus weer opnieuw. Maar ook wel weer leuk, zo'n kleine erbij.
    En uiteindelijk valt het leeftijdsverschil steeds meer weg naarmate ze ouder worden.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  10. Amoxiclav

    Amoxiclav Fanatiek lid

    8 mrt 2017
    1.882
    2.191
    113
    Verpleegkundige
    Er zal 2j 10m tussen onze kindjes zitten :)
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  11. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Tussen de 1e en 2e zit 3.5 jaar. Ik vond het fijn dat de oudste eerst kon wennen aan haar zusje voordat ze naar school ging.
    Toen ze naar school ging had ik alle tijd voor de jongste.
    De oudste snapte veel, pakte dingen als ik ze nodig had, zindelijk.

    Nu zwanger van nr 3, tussen 2 en 3 zit dan een leeftijdsverschil van bijna 2 jaar.
    Ik ben benieuwd hoe dat zal zijn.
    Het word denk ik even aanpoten maar dat is ook maar een tijdje, als je eenmaal een ritme hebt gevonden word het weer makkelijker.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  12. Julias

    Julias Fanatiek lid

    20 mrt 2015
    2.546
    1.868
    113
    Tussen mijn dames zit 2 jaar en 6 weken. Eerder was ik er ook echt niet aan toe. Tot 11 maanden bv gegeven en even weer mijn lichaam voor mijzelf willen hebben. De oudste vindt haar zusje fantastisch en ze zijn geweldig leuk samen, maar kunnen elkaar ook in de weg zitten. We zijn nu klaar voor een 3e kindje en daar zit dan minimaal 2 jaar 2maanden tussen als het ons gegund mag zijn.

    De oudste was modelkind toen ik zwanger werd, maar in 9 maanden tijd kan er vanalles veranderen en kon soms behoorlijk bloed onder de nagels vandaan halen. Een maal met haar zusje hielp ze ontzettend goed! Er kan van alles gebeuren in de weg naar een kindje. Mensen kunnen hoe dan ook een oordeel hebben. Snel, veel tijd, nog 1... Doe vooral wat goed voelt en wanneer het goed voelt voor jullie.
     
    Mvduijn en Waxinelichtjes vinden dit leuk.
  13. kly073

    kly073 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    1.139
    682
    113
    Vrouw
    Afdelingsmedewerker jumbo
    Winssen
    Hier zit er 7.5 jaar tussen..
    Dat komt dan wel omdat ik tussendoor ben gescheiden en inmiddels opnieuw getrouwd maar ik vind het ook wel heerlijk hoor.. mn zoontje maakt het super bewust mee, is een grote hulp en verheugt zich er echt op!:D
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  14. Typicalme

    Typicalme Fanatiek lid

    11 dec 2014
    1.158
    442
    83
    Vrouw
    Hier ben ik het niet mee eens.

    ‘Blijf je maar hangen in de luiers’, jij omschrijft het wel heel negatief. Alsof je ineens weer terug bij af bent en dit alleen maar negatief is voor je eerste kind. Het heeft beide voor en nadelen, dat maakt het een niet slechter dan het andere.

    Hier zit 4 jaar tussen de kinderen en we vinden het heerlijk! Onze oudste heeft alles heel bewust meegemaakt, ze weet hoe het is om geen broertje/zusje te hebben en is daardoor zo blij met haar zusje. Ik vind het heel waardevol dat ze weet dat het niet vanzelfsprekend is dat je een broertje of zusje hebt.
    Onze oudste gaat naar school en in die tussentijd heb ik alle tijd voor de baby zonder dat onze oudste daar tijd en aandacht op in hoeft te leveren. Wat vaak heel anders is als kinderen weinig leeftijdsverschil hebben. Ook uitstapjes etc kunnen gewoon doorgaan want de baby draait gewoon mee in het ritme van het gezin. Alles gaat zo ontspannen en zo gemakkelijk, we genieten er allemaal zo van. Ik kan zelfs oprecht zeggen dat ik op een dikke roze wolk zit, nog steeds. Terwijl ik dacht dat deze niet eens bestond! Bij vrienden van ons zit 2 jaar leeftijdsverschil en die zijn echt aan het strugglen, en dat hoor ik bij meer stellen om ons heen. Nee dan geniet ik er liever zo van als dat ik de eerste paar jaar aan het overleven ben, voor de kinderen ook een stuk ontspannender. Ik had het dus niet anders gewild!

    Maar goed, ts, hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap!! Lekker doen wat voor jullie goed voelt, en vooral lekker van genieten!
     
    sarah28, Mvduijn, Spectre en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.284
    1.491
    113
    Vrouw
    Als alles goed gaat zit er hier straks 2 jaar en 1 maand tussen de kindjes.. helemaal leuk!!!
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  16. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Het liefst heb ik ook maximaal 3 jaar leeftijdsverschil er tussen.
    Maar we hebben het niet voor het zeggen dus we gaan het zien hoeveel leeftijdsverschil het uiteindelijk gaat zijn.

    Wel hebben we afgesproken dat we er niet meer dan 4 jaar tussen willen hebben, dus lukt het niet we het alleen bij huidig zoontje houden.
    Moeilijke beslissing dat wel, maar wil er geen groot leeftijdsverschil tussen hebben ivm praktische redenen.
    Daarnaast mocht ik alleen nog maar zwanger kunnen raken door het medische traject dan zie ik het niet zitten om nog langer dan 2 jaar daar mee bezig te moeten zijn.
    Dan zijn we net zo gelukkig met alleen onze zoon als wanneer er eentje erbij komt.

    Voor je gevoel wil je hem een broertje of zusje gunnen, maar als hij niet beter weet dan weet hij ook niet wat hij mist. Vriendjes kan hij tenslotte nog genoeg maken. :)
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  17. Lisa890

    Lisa890 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.928
    2.408
    113
    Vrouw
    Als we ooit uit deze MMM raken zal onze zoon 6+ zijn tegen dat hij een broer of zus heeft.. jammer genoeg heb je het niet altijd te kiezen. Soms vind ik het zo jammer maar vaak ook helemaal niet. Ik denk dan altijd, als je ze kort opeen hebt is het pampers en flesvoeding en fruitpap aan de lopende band, waarschijnlijk ook met veel vermoeidheid want ja kleintjes slapen niet altijd even goed door.
    Ik ben al zo lang uit die fase nu dat ik er eigenlijk weer zo intens naar uitkijk en er denk ik ook meer rustig van zal kunnen genieten. Alles heeft zo zijn voor en nadelen maar ik ben wel blij dat wij helemaal uitgeslapen ouders zijn voor er een 2de komt :D:D
     
  18. Draaikont

    Draaikont Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.576
    907
    113
    Hier 22 maanden ertussen en vind het pittig. We hebben ook 2 pittige tante’s.
    Achteraf gezien had ik liever wat meer leeftijdsverschil gehad.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.
  19. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Hier ook zoveel jaar en zo leuk met mijn zoontje!
     
    kly073 vindt dit leuk.
  20. itsann

    itsann Actief lid

    20 aug 2017
    475
    359
    63
    Vrouw
    Hier zal straks 20 maanden tussen de kindjes zitten. Bewust voor gekozen. Het zal misschien pittig worden (in het begin), maar ik denk dat ieder leeftijdsverschil wel zijn voor- en nadelen heeft. Als je samen een goed team bent, kom je al een heel eind.
     
    Mvduijn vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina