Ik denk maar 5: koriander, tuinbonen, bloedworst en van die chinese zoutjes en bugles chips. Voor de rest heb ik genoeg dingen die ik echt niet te hachen vind, zoals gember, peterselie, die dikke dropjes met een gezichtje, kroepoek anders dan de naturel variant, ham/kaas chips, bolognese chips, behalve naturel/cheese onion/paprika eigenlijk alle soorten chips wel en vast nog een hoop meer. Blauwe kaas vind ik juist suuuper lekker. Eet ik echt vaak. Banaan maak je me ook niet blij mee. Bananensap of in een toetje dan weer wel heel erg Rode kool moet je weten hoe je het moet klaarmaken In ieder geval niet enkel koken in water! Oh jaaaaaaaaaaaa gatver, dus exact dat is de reden waarom ik koriander niet lust.
Mossels: check Orgaanvlees: check Konijn: check Koeientong: check Haha oeps (ik ben vegetarisch opgevoed en hoewel ik niet heel vaak vlees eet, maak ik daardoor kennelijk geen onderscheid tussen "normaal" en "raar" vlees... )
Ik ben alles behalve vegetarisch opgevoed maar eet bijzonder weinig vlees. Je zou mij eens gehakt ballen moeten zien rollen
IK heb laatst ergens gelezen dat het wel/niet lusten van koriander genetisch bepaald is (of iig voor een deel). In Latijns-Amerika is er bijvoorbeeld maar een heel klein percentage van mensen die geen koriander lusten, dat percentage is in Europa dan weer hoger. Ik lust het gelukkig erg graag en mijn zoon eet zo hele plukken weg Edit: https://www.24kitchen.nl/populair/wetenschap-dit-waarom-koriander-voor-sommigen-naar-zeep-smaakt
Grappig zeg, maar zo'n vermoeden had ik al wel. Hier in Tunesië eet ook echt niemand het (wel veel bladpeterselie) . Is in mijn woonplaats niet eens te koop terwijl het in Marokko bijvoorbeeld weer volop wordt gebruikt.
Het enige waarvan ik weet dat ik het echt niet lust is banaan. Mijn zoon eet vaak banaan, als ik dan ene stukje aan mij vinger heb moet ik al vaak kokhalzen. Maar ik eet geen vlees en amper vis, dus wellicht dat ik daar dingen van niet lust maar dat weet ik dus niet. Ik vind verder wel een aantal dingen echt niet lekke, selderij, komkommer en radijsjes bijvoorbeeld. Die vis ik wel ergens tussenuit. Maar als het echt een verplichting zou zijn, zou ik het wel eten... Denk ik.
Jonge dieren, kalf, lam en verder dingen als eenden - en ganzenlever. Maar goed frambozen in de winter kopen vind ik ook wel een dingetje. Als ik dierlijke producten nuttig dan vind ik het wel fijn als er respectvol met die dieren is omgegaan.
Koriander en blauwe kaas lust en eet ik echt niet, olijven en gember vind ik heel goor, maar in kleine hoeveelheden acceptabel (maar olijven op een prikkertje of van die plakken gember in je thee. Bah!)
Wat ik van kinds af aan écht niet lust is melk. Melkproducten (kaas, boter, yoghurt) vind ik wel lekker. En verder kan ik alleen andouilles bedenken. Dat eten ze in Frankrijk veel, van die orgaanvlees worstjes. Zó´n sterke smaak, vind ik echt heel vies. Verder ben ik geen kieskeurige eter
Welke kleur is dat dan? Want ik vind groene olijven bijvoorbeeld heel lekker maar de paarse (en sommige zwarte die bitter zijn) ronduit smerig. Het verschilt erg per kleur, maar ook hoe ze zijn ingemaakt: droog of nat met azijn. Ik weet er inmiddels alles vanaf omdat mijn schoonvader een olijfboomgaard heeft
Zo waar. Vroeger dacht ik dat ik geen olijven lustte, nu ben ik er dol op. Tenminste, de meeste. Groen vind ik eigenlijk altijd lekker. En bij de zwarte/paarse hangt het er idd heel erg aan hoe ze bereid zijn. Maar olijven hebben wrl een heel specifieke smaak, dus kan me goed voorstellen dat mensen ze niet lusten.
Dat kan idd zoveel verschil maken. De gerimpelde olijven vind ik het lekkerst. Daar wordt het minst aan bewerkt. En gek genoeg zijn die het duurst
Is niet altijd zo hoor. Die gerimpelde zijn droog gezouten en de andere gewoon in zout water of azijn ingemaakt... Dus qua bewerking niet veel meer. Althans hier is dat zo maar het zou best kunnen dat het anders is met "commerciële" olijven.
Droog zouten van olijven kost wel veel meer tijd dan inmaken op water/azijn dus dat zou kunnen verklaren waarom die duurder zijn.
Haha precies. Maar denk dat je vrij weinig kunt met mijn gedachtengang hier in. Laten we het gezellig houden
Rauwe bleekselderij en rauwe paprika, blegh. Als dat door een gerecht zit proef ik niets anders meer. Als het een tijd gestoofd heeft, lust ik het wel weer, dan is de smaak en structuur veranderd. Rauwe ui kan ik een béétje van hebben, in dunne ringetjes door de sla bijvoorbeeld, maar dat zit op het randje. Gebakken of gestoofde ui wederom geen problemen mee, dan vind ik het zelfs erg lekker.
Bij keuringsdienst van waren gezien dat de gerimpelde olijven vrij onbewerkt zijn. Maar dat wij Nederlanders graag gladde mooie olijven willen waardoor ze nog een extra bewerking krijgen