Allergische reactie / netelroos

Discussie in 'De lounge' gestart door Koekie1, 21 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.980
    113
    Vrouw
    Woensdagochtend kreeg ik allemaal rode, jeukende vlekken over mijn hele lichaam. Gegoogled, en ik kwam op netelroos uit. Kon binnen enkele uren tot dagen wegtrekken. Nou, prima.
    Na 2 nachten vrijwel niet geslapen te hebben van de jeuk vrijdagochtend de dokter gebeld. Langsgeweest en kreeg koelgel en cetirizine (allergietabletjes). Tabletje op en na een uurtje vrijwel geen jeuk meer. Ook de vlekken trokken langzaamaan weg.

    Gisteravond en vannacht nergens last van. Vanmorgen rond 9.00 uur kreeg ik weer jeuk en ja hoor... ik zag weer vlekken. Pilletje op en de jeuk en vlekken trokken weer weg. Nu jeukt het sinds een uur of 16.00 weer en ook de vlekken zijn weer terug.

    Wat te doen?

    Ik mag maar 1 tabletje per dag staat erop.
    Netelroos is een allergische reactie maar waarop? Ik heb niets anders gegeten / gedaan afgelopen week als anders.
    Zou de cetirizine onvoldoende helpen? Maar gisteren heeft het wel ongeveer 24 uur gewerkt...

    Wie heeft er ervaring mee?
     
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.510
    8.362
    113
    Verwijzing vragen naar een dermatoloog?

    Die kunnen bv. dmv een plakkers uitzoeken waarvoor je allergisch bent.
     
    Koekie1 vindt dit leuk.
  3. Jet2018

    Jet2018 Niet meer actief

    Ik heb het sinds een paar maanden ook, begint op mijn voeten en trekt tot aan mijn knieën omhoog. Verschrikkelijke jeuk!
    Een tabletje helpt me er doorheen, maar helpt me er niet van af.
    Bij mij komt het wanneer ik gestresst of enorm geïrriteerd raak. Daarnaast ook wanneer ik mijn schoenen na een drukke dag uit trek (drukverschil).
     
    Koekie1 vindt dit leuk.
  4. MariMari

    MariMari Actief lid

    8 jun 2018
    204
    331
    63
    Vrouw
    Thuis
    Twee jaar geleden regelmatig een netelroos aanval gehad en toevallig voelde ik het een paar weken geleden weer opkomen, pilletje genomen en het zette niet door. Het is heel vervelend maar moeilijk te achterhalen waar het vandaan komt, en een pilletje helpt...heb ook wel een keer twee pilletjes genomen, wel met wat uren er tussen. Heeft ook vaak met stress en hormonen te maken.
     
  5. mamavoorde2x

    mamavoorde2x Bekend lid

    25 jul 2010
    602
    79
    28
    Hier ook hetzelfde. Is bij mij begonnen met mijn benen. Het gaat vanaf mijn tenen omhoog de jeuk tot halverwege scheenbenen. Altijd 2 benen tegelijk. Ik zie dan alleen geen vlekken . Na een pilletje zakt het ook weer beide benen tegelijk naar beneden.
    Ook soms op mijn handen of armen. Zijn dan witte bulten of verheven streepjes in een roderige huid eromheen. Huisarts kan ook geen oorzaak vinden
     
  6. Kimkommer

    Kimkommer Bekend lid

    15 mei 2011
    511
    63
    28
    NULL
    Ik zou maandag even bellen met de huisarts. De huisarts kan een ander antihistamine voorschrijven die je vaker mag gebruiken of doorverwijzen naar een dermatoloog. Een oorzaak voor de urticaria is lastig uit te zoeken. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Je kan proberen om na te gaan of er een uitlokkende factor is. Dit kan vanalles zijn (druk, warmte, kou, planten, voedsel etc).

    De behandeling bestaat uit het onderdrukken van de urticaria middels antihistamine tabletten.
     
  7. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.980
    113
    Vrouw
    Zou ik kunnen doen. Ik heb alleen gelezen dat de oorzaak hiervan vaak niet te vinden is. Daarbij heb ik het idee dat huisartsen niet snel doorsturen naar een dermatoloog.
    Maar ik kan het altijd vragen volgende week :thumup:
     
  8. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.980
    113
    Vrouw
    Alleen je voeten tot aan je knieën is ook vreselijk. Ook lastige plekken om te krabben, kwam ik de afgelopen dagen achter ;)
    Helaas is het hier over mijn hele lichaam.
    Ik ervaar geen stress de afgelopen tijd dus denk ook niet dat het daar aan ligt.
     
  9. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Een allergie kan je opbouwen. Ik kreeg bijv ineens netelroos van medicatie die ik al een tijdlang gebruikte.

    Een mogelijke trigger kan van alles zijn, van je wasmiddel/wasverzachter tot je douchegel en van kiwi's tot je huisdieren. Ikzelf ben overgevoelig voor elasthan, als ik kleding heb met stretchshit erin zie ik er binnen de kortste keren uit als een aardbei.
     
  10. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik heb het ook. Soms krijg ik ook spontaan netelroos, ik krijg het altijd op mijn rug.

    De huisarts zei dat ze bij zulke "milde" reacties eigenlijk niet gaan checken waar het vandaan komt. Omdat je dan 2 weken lang precies alles moet bijhouden wat je eet, gebruikt en doet en ze dan alle losse ingrediënten moeten testen. Het kan overal door veroorzaakt worden, een e nummer, een stofje in een creme, iets uit je wasmiddel etc.

    Ik gebruik dus ook citirizine, helpt bij mij gelukkig altijd goed. Ik heb het nu een jaar of 2 maar kan het nog steeds niet herleiden naar wat ik heb gegeten. Eerst dacht ik chocolade, maar gelukkig is het dat niet :roflmao:.
     
  11. Krullenboll

    Krullenboll Actief lid

    8 nov 2013
    336
    98
    28
    Vrouw
    Hbo-verpleegkundige
    Zuid-Holland
    Na mijn 2de zwangerschap had ik ook last van grote vlekken/bulten. Die of heel erg jeukte of heel erg pijn deden. Ik werd door verwezen naar de dermatoloog. Ik bleek urticaria / gabulten te hebben. Na meerdere testen geen oorzaak gevonden. Het enige wat hielp waren antihistamine tabletten cetrizine. Ik slikte 3-4 tabletten per dag. Dit in overleg met de dermatoloog. Na 3 maanden afgebouwd om te kijken of ik er nog last van had. Na 3 maanden was ik er van af.
     
  12. Doublemom

    Doublemom Fanatiek lid

    5 mrt 2012
    1.410
    1.190
    113
    Ik heb inmiddels al 4 jaar chronische urticaria. Als ik geen antihistamine slik, word ik ‘s nachts wakker en zit ik er van top tot teen onder. Er is een periode geweest dat ik 4 tabletten per dag nodig had om het behapbaar te houden (dit ging uiteraard in overleg met dermatoloog). Inmiddels slik ik het nog steeds 1x per dag omdat ik gewoon niet zonder kan. Dit jaar eindelijk uitgebreid allergologisch onderzocht maar helaas geen oorzaak te vinden. De allergologie-diëtiste weet het aan histamine-intolerantie maar dat dieet is eigenlijk niet vol te houden.
    Ik hoop voor jou dat het snel weer over gaat, jeuk is vreselijk! Enige tip die ik verder nog heb: niet aan krabben, dan wordt t alleen maar erger.
     

Deel Deze Pagina