Hoe mals draadjesvlees maken?

Discussion in 'De lounge' started by LadyKikker, Oct 6, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,440
    21,829
    113
    Zuurvlees heeft een nacht van tevoren gemarineerd gestaan in onder andere azijn. Vandaar de naam Zuurvlees.
     
    Iertje81 likes this.
  2. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,440
    21,829
    113
    Hahaha ja in het zuiden is het zeker friet! Lol :roflmao:
     
    Iertje81 likes this.
  3. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    Sep 13, 2014
    9,446
    4,241
    113
    Iets zuur is echt niet nodig.

    Ik heb altijd riblappen.
    Ik bak deze aan in de boter tegelijk meteen gesneden ui.
    Dan een beetje warm vocht erbij ( water, bier, wijn) en dan lang laten staan.
    Droog vlees betend dat t niet de juiste tijd heeft gehad.
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

  5. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    Mar 14, 2019
    1,027
    1,224
    113
    Ik bak het om en om met peper en zout. Altijd sucade of riblappen. Rozemarijn, tijm en laurier erbij. Jus gewoon zoals ik het altijd maak uit een zakje. Aantal uur laten pruttelen. Gebruik geen zuurtjes en bijvullen doe ik altijd met koud water. Nog nooit taaie lapjes vlees gehad.
     
  6. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,817
    9,322
    113
    Gelderland
    Mag ik even inbreken, wij hebben een inductie kookplaat. Op welke stand moet deze sudderen? En met de deksel schuin op de pan toch? Mag het borrelen of juist niet?

    Ik heb ze 1 keer gemaakt maar dat was echt mislukt, net rubber :p
     
  7. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    May 13, 2019
    1,934
    2,777
    113
    Female
    Je moet het vooral lang genoeg laten sudderen (uuuuren) en een goede plan met dikke bodem gebruiken.
     
  8. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Ik krijg echt honger van dit topic:p
    Ik maak nooit draadjesvlees en als ik bovenstaande teksten lees, durf ik het ook niet aan want ik kan beslist niet koken :$. Ik heb nog wel ergens een oude schoen liggen, ik vreet die zool wel meteen op, scheelt een hoop werko_O

    Maar zonder dollen: deze 'keukenprinses' is geïnspireerd en ik ga het wel proberen :thumup:
     
    NiVa0230, Spoetnik and Adje like this.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,277
    25,747
    113
    Ligt aan je kookplaat en je standen. Mijn standen gaan t/m 9 en dan nog halve standen er tussen en een powerboost. Ik zou het zelf zo laag mogelijk zetten (op 1 of 2).
    Deksel schuin betekent dat er vocht kan verdampen en je saus automatisch wat indikt. Dan zou ik het een beetje in de gaten houden dat het niet te veel indikt. Deksel op de pan, verdampt minder vocht. En dan kan je evt. ook minder vocht toevoegen.

    Ik heb een slowcooker. Daar moet de deksel sowieso op de pan en er verdampt nauwelijks vocht, dus dan voeg ik standaard veel minder vocht toe.
    Vandaag stoof ik in bier, moet eigenlijk nog bouillon bij, maar dat vervang ik dan voor alleen een bouillonblokje.
     
    Luna86 likes this.
  10. Feye

    Feye VIP lid

    Nov 26, 2013
    6,470
    3,920
    113
    Female
    Haha, ik dacht vanochtend: hier ga ik mijn man vanavond blij mee maken. En nu lees ik wel/geen zuurtje, deksel wel/niet schuin zetten, rubberen resultaten.... Misschien smeekt mijn man me vanavond om dit nooooit meer te maken :roflmao:
     
    NiVa0230 and Waxinelichtjes like this.
  11. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,103
    17,094
    113
    :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    Waxinelichtjes likes this.
  12. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,817
    9,322
    113
    Gelderland
    @Adje ook ik hem hem tot 9 en halve standen. Dan ga ik het eens proberen op 1/2. Moet het borrelen?
     
  13. tuc

    tuc Niet meer actief

    @Feye @Waxinelichtjes
    Het is echt niet moeilijk, als ik het kan....

    Wat ik stap voor stap doe:
    - vlees op kamertemperatuur laten komen
    - insmeren met een dun laagje mosterd.
    - een laag boter in de pan smelten tot de bubbeltjes weg zijn
    - Dan aanbakken in de pan (ik heb niet zo'n grote braadpan dus doe eerst 3 lappen en daarna 2) dat is gewoon omdraaien tot het een mooi bruin kleurtje krijgt
    - dan al het vlees in de pan en onderzetten met water en een scheutje azijn erbij
    - ik voeg nog 2 laurierblaadjes toe.
    - dan zacht zetten met de deksel ietsjes schuin op de pan.
    - elke keer als het vlees niet meer onder dreigt te staan voeg ik water toe dat net van de kook af is.
    - verder laat ik het zeker 4-5 uur staan

    Kan niet misgaan!
     
    Waxinelichtjes likes this.
  14. Feye

    Feye VIP lid

    Nov 26, 2013
    6,470
    3,920
    113
    Female
    Ik ga mijn best doen! Zal iig mans reactie delen. Ik vind het zelf overigens helemaal niet zo lekker :|
     
    tuc likes this.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,277
    25,747
    113
    Het mag iig niet koken. Maar een beetje borrelen kan geen kwaad. Mijn slowcooker houdt automatisch 80 tot 90 graden aan en dan borrelt toch altijd wel. Misschien in het begin even op 2 of 3 een zodra het vocht goed op temperatuur is op 2 of 1. Als het te hard borrelt gewoon wat zachter zetten.
     
    Luna86 likes this.
  16. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Dank je!!
     
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,440
    21,829
    113
    Bij vlees ligt de mate van taaiheid of malsheid ook vaak eraan hoe oud het was. Ik zou dat dus zeker aan de slager vragen. Hoe ouder hoe taaier het vlees.

    Ik heb nog nooit draadjesvlees gemaakt, klinkt niet erg smakelijk eerlijk gezegd :roflmao: maar ik ben dan ook niet echt fan van rundvlees.
     
  18. Feye

    Feye VIP lid

    Nov 26, 2013
    6,470
    3,920
    113
    Female
    Nou mijn man was als een kind zo blij toen hij aanschoof: er gingen serieus 2 gebalde vuisten de lucht in, gevolgd door een ohh jaaaa! :D
    Hij vond het heerlijk! Ik vond het idd best goed gelukt, ondanks dat ik er zelf niet zo'n fan van ben.
     
    tuc, Linda86, NiVa0230 and 3 others like this.
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Sucadelappen zou ik doen. En verder vooral heel lang op laten staan. Dus niet een uur maar 3-4 uur stoven.
     
  20. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    May 13, 2010
    2,802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik gebruik altijd sucadelappen. En hou het eigenlijk heel simpel, beetje zout en peper erop en dan even aanbraden. Als het bruin is, beetje water in de pan, ik gebruik niet eens warm water eerlijk gezegd. Begin vaak al om een uur of 12 en laat het tot etenstijd opstaan op laag vuur. Boterzacht tegen de tijd dat we gaan eten. Het zuurtje erbij zoals ik hier lees doe ik ook niet eigenlijk.
    Zal mijn man weer eens blij maken deze week :thumup:
     

Share This Page