slowcooker

Discussion in 'De lounge' started by DQueen, Sep 29, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,654
    2,102
    113
    Ik heb ondertussen een Russel&Hobbs aangeschaft.
    Heb er al hachee mee gemaakt, pastasaus en stoofvlees voor bij rijst.
    Vind hem super.
    Zorgt voor zoveel rust. En scheelt een gaspit
     
    Marti, Sado, Louise11110 and 3 others like this.
  2. Pastasaus

    Pastasaus Actief lid

    Sep 11, 2016
    255
    144
    43
    Female
    Op de spaghetti
    En ondertussen is het maar de vraag wanneer ik 'm kan bestellen haha.
    Denk dat ik maar eens een documentje oid aan ga leggen met lekkere recepten die ik hier voorbij zie komen en deze uitprinten, heb ik straks alvast genoeg inspiratie voor als ik 'm heb.
    Die erwtensoep gaat er zeker ook in! Ben dol op erwtensoep... helaas was ik tot nu toe de enige, mijn hoop is dat m'n kleine man hem straks ook lust :D
     
  3. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Welk recept heb jij gebruikt voor de pastasaus?
     
  4. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,654
    2,102
    113
    Kip.
    Meestal met gehakt maar wilde eens wat anders.
    Passata, tomaten blokjes, tomaten puree, selderij, peen, peper en zout en kip.

    Op pinterest staan veel lekkere slowcooker recepten.
    O.a deze.
     
    Marti likes this.
  5. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Dank je wel! Heb idd ook al rondgeneust op pinterest.
     
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,637
    5,663
    113
  7. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,065
    17,020
    113
    Ik heb mijn slowcooker een recordtijd niet gebruikt, twee weken:eek: Vandaag dus maar weer aan: slavinken met spitskool :D
     
    Adje likes this.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,269
    25,737
    113
    Ik ga vandaag rendang maken volgens dit recept: https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/
    Alleen doe ik het dit keer met rundergehakt. Want die waren in de aanbieding en runderlappen hadden en we al in een bierstoofpot gegeten deze week.
     
  9. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Wij eten vandaag erwtensoep uit de slowcooker! Ik hmgebruik hem voor het eerst dus ik ben benieuwd.
     
  10. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,654
    2,102
    113
    Ik heb mijn slowcooker nu een dikke week en wat ben ik er blij mee!!!!
    Had ik veel eerder moeten doen!!
    Gebruik hem bijna dagelijks.
    Top apparaat.
    Van appelcompote tot bami, pastasaus.
    Heerlijk.
     
    Louise11110 likes this.
  11. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Hmmm ben aan het overwegen hoe deze aankoop te rechtvaardigen... sous vide is iets wat ik al lang wil. Maar ik heb 2 slowcookers, een airfryer dus ik weet niet hoe deze aankoop te brengen.
     
  12. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,637
    5,663
    113
    Haha ja dat word lastig. Mijn man wilde altijd al een sous vide apparaat maar dat is los ook best duur. En toen kwam ik met dit leuke idee voor een slowcooker en toen bleek er een combi te zijn. Dus hier ging het heeel makkelijk.
     
  13. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    Dec 2, 2012
    1,257
    47
    48
    Even een vraagje, ik heb een slowcooker en al veel gebruikt. Echter de laatste 2x worden de groente n/aardappels niet gaar.
    Nu staat er een stoofschotel op en de winterwortel is nog steeds half hard.

    Iemand een idee wat er mis gaat? Zou temperatuur niet goed zijn? Hij staat nu op high maar ik heb niet het idee dat het pruttelt. Het is wel warm. Ik neig ernaar om het straks over te gooien in de braadpan op het fornuis ....
     
  14. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,065
    17,020
    113
    Heel suf, maar zit je deksel er goed op? Ik kwam er eens halverwege achter dat-ie er scheef op zat....

    Verder zou ik adviseren:
    * Lang genoeg erin doen
    * Niet te grote stukken snijden
    * Niet te vaak de deksel eraf vallen om temperatuurdaling te voorkomen
     
  15. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    Dec 2, 2012
    1,257
    47
    48
    Bedankt voor het meedenken.
    Deksel zat goed, het zat er al vanaf 9.00 vanmorgen in en ik heb pas de deksel eraf gehaald toen ik proefde....
    Misschien toch maar voorkomen!?
     
  16. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    Dec 2, 2012
    1,257
    47
    48
    Haha voorkomen.... Autocorrectie op mijn nieuwe telefoon...
    Ik bedoelde voorkoken ;)
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,269
    25,737
    113
    Misschien zijn de stukken te groot?
    Ik heb dat probleem nog niet gehad winterpeen wordt altijd heel zacht. Ik snij het meestal in plakjes van een centimeter en dan door de midden of in vieren. Aardappeltjes heb ik alleen nog krieltjes gebruikt (heel of gehalveerd) en die waren ook gewoon zacht. Dus als jouw groentes niet te groot nog zijn, zou het evt ook aan je apparaat kunnen liggen?
    Oh en ik heb ooit gelezen dat je harde groentes beter onderop kan leggen, juist vanwege de garing. Dus misschien is dat nog iets om uit te proberen.
     
    Livia75 likes this.
  18. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,065
    17,020
    113
    Eraf vallen moet eraf halen zijn, natuurlijk:roflmao:
     
    Livia75 likes this.
  19. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,065
    17,020
    113
    Hmm.... Dan durf ik het niet te zeggen! Ik moet zeggen dat ik het zelf nooit heb dat groenten nog niet gaar is. Wortels snijd ik op dezelfde manier als @Adje :)
     
    Livia75 likes this.
  20. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    Dec 2, 2012
    1,257
    47
    48
    Ik had ze ook in redelijk dunne plakjes en nog in vieren... Ik ga maar een temperatuur meter lenen ergens want ik vrees dat er iets niet klopt.
     

Share This Page