Ik heb ondertussen een Russel&Hobbs aangeschaft. Heb er al hachee mee gemaakt, pastasaus en stoofvlees voor bij rijst. Vind hem super. Zorgt voor zoveel rust. En scheelt een gaspit
En ondertussen is het maar de vraag wanneer ik 'm kan bestellen haha. Denk dat ik maar eens een documentje oid aan ga leggen met lekkere recepten die ik hier voorbij zie komen en deze uitprinten, heb ik straks alvast genoeg inspiratie voor als ik 'm heb. Die erwtensoep gaat er zeker ook in! Ben dol op erwtensoep... helaas was ik tot nu toe de enige, mijn hoop is dat m'n kleine man hem straks ook lust
Kip. Meestal met gehakt maar wilde eens wat anders. Passata, tomaten blokjes, tomaten puree, selderij, peen, peper en zout en kip. Op pinterest staan veel lekkere slowcooker recepten. O.a deze.
Nou wij hebben er een besteld. https://www.amazon.co.uk/Russell-Hobbs-25630-Thermometer-Digital/dp/B07ST1GGPW Mijn man wil graag met sous vide dus daarom deze. Ben zo benieuwd
Ik heb mijn slowcooker een recordtijd niet gebruikt, twee weken Vandaag dus maar weer aan: slavinken met spitskool
Ik ga vandaag rendang maken volgens dit recept: https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/ Alleen doe ik het dit keer met rundergehakt. Want die waren in de aanbieding en runderlappen hadden en we al in een bierstoofpot gegeten deze week.
Ik heb mijn slowcooker nu een dikke week en wat ben ik er blij mee!!!! Had ik veel eerder moeten doen!! Gebruik hem bijna dagelijks. Top apparaat. Van appelcompote tot bami, pastasaus. Heerlijk.
Hmmm ben aan het overwegen hoe deze aankoop te rechtvaardigen... sous vide is iets wat ik al lang wil. Maar ik heb 2 slowcookers, een airfryer dus ik weet niet hoe deze aankoop te brengen.
Haha ja dat word lastig. Mijn man wilde altijd al een sous vide apparaat maar dat is los ook best duur. En toen kwam ik met dit leuke idee voor een slowcooker en toen bleek er een combi te zijn. Dus hier ging het heeel makkelijk.
Even een vraagje, ik heb een slowcooker en al veel gebruikt. Echter de laatste 2x worden de groente n/aardappels niet gaar. Nu staat er een stoofschotel op en de winterwortel is nog steeds half hard. Iemand een idee wat er mis gaat? Zou temperatuur niet goed zijn? Hij staat nu op high maar ik heb niet het idee dat het pruttelt. Het is wel warm. Ik neig ernaar om het straks over te gooien in de braadpan op het fornuis ....
Heel suf, maar zit je deksel er goed op? Ik kwam er eens halverwege achter dat-ie er scheef op zat.... Verder zou ik adviseren: * Lang genoeg erin doen * Niet te grote stukken snijden * Niet te vaak de deksel eraf vallen om temperatuurdaling te voorkomen
Bedankt voor het meedenken. Deksel zat goed, het zat er al vanaf 9.00 vanmorgen in en ik heb pas de deksel eraf gehaald toen ik proefde.... Misschien toch maar voorkomen!?
Misschien zijn de stukken te groot? Ik heb dat probleem nog niet gehad winterpeen wordt altijd heel zacht. Ik snij het meestal in plakjes van een centimeter en dan door de midden of in vieren. Aardappeltjes heb ik alleen nog krieltjes gebruikt (heel of gehalveerd) en die waren ook gewoon zacht. Dus als jouw groentes niet te groot nog zijn, zou het evt ook aan je apparaat kunnen liggen? Oh en ik heb ooit gelezen dat je harde groentes beter onderop kan leggen, juist vanwege de garing. Dus misschien is dat nog iets om uit te proberen.
Hmm.... Dan durf ik het niet te zeggen! Ik moet zeggen dat ik het zelf nooit heb dat groenten nog niet gaar is. Wortels snijd ik op dezelfde manier als @Adje
Ik had ze ook in redelijk dunne plakjes en nog in vieren... Ik ga maar een temperatuur meter lenen ergens want ik vrees dat er iets niet klopt.