Rijinstructrice aanwezig?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tranquila, 15 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    23 feb 2015
    744
    443
    63
    Vrouw
    Hoi dames,
    Is er iemand aanwezig die werkt als rijinstructrice en/ of een eigen rijschool heeft en mij hier meer over kan vertellen.
    Ik zit al tijdje met het idee om de opleiding te gaan volgen. Heb een studiegids aangevraagd. En zowel ik als mijn man zijn enthousiast. Maar toch zou ik er meer over willen weten.
     
  2. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    23 feb 2015
    744
    443
    63
    Vrouw
    Up! Iemand?
     
  3. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Hoi!
    Ja hier een rijinstructrice! Echter helaas niet meer werkzaam in dit mooie vak maar heb dit enkele jaren met heel veel plezier gedaan

    Ik heb de opleiding gedaan bij een opleider die aangesloten zit bij een groot rijschoolketen. Dit, zodat ik na mijn opleiding meteen aan t werk kon. Ik had geen ambities om zelf een rijschool te starten want ondernemer zijn zit níét in mijn bloed :rolleyes:. Ik heb de opleiding binnen een jaar behaald en kon toen meteen aan t werk bij een grote rijschool waar ik 2 jaar heb gewerkt in loondienst. Veel rijscholen werken met Franchise-contracten en het inkomen is dan gemiddeld...daarom starten mensen hun eigen rijschool, want dat schijnt het beste te zijn voor de portemonnee;)
    Heb je specifieke vragen hierover? Let me know :)
     
  4. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Sorry geen info maar ben zelf ook wel benieuwd naar ervaringen.
    Ik moet mij in de toekomst laten omscholen helaas, ik zou het liefste op de vrachtwagen gaan maar dat kan niet met mijn gezin...
    Rij instructrice lijkt mij wel helemaal geweldig!
    Ts mag ik vragen waar je die studie gids hebt aangevraagd?
     
  5. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    Wij hebben het vijf jaar gedaan. De examens waren in 3 maanden gehaald. We gaven les voor 45 euro per uur incl BTW. Om een gemiddeld salaris over te houden werkte mijn man 70-80 uur in de week verdeeld over 6 dagen. Van 8:30 tot 22.00 uur doordeweeks en tot 17:00 op zaterdag. Je betaald je scheel aan belastingen, verzekeringen, brandstof en de leasekosten van de auto. Daarnaast de kosten voor je website, boekhouder, commissie’s als je volgens een franchise constructie werkt, contributie bij de bovag en het CBR en ga zo maar door. Na 5 jaar was de auto afbetaald en niks meer waard ook vanwege de kilometerstand van 480.000km en moesten we weer 5 bijscholingen en examens doen. Houdt er rekening mee dat de examens (5 stuks) heel erg streng zijn. Er wordt na al die jaren helaas nog steeds gepromoot om instructeur te worden bij een omscholing. Wij zijn van mening dat het de branche geen goed doet en ook de chauffeurs niet die eruit komen.

    Inmiddels zijn we dus gestopt door verschillende redenen. Het harde werken voor een karig salaris, het gezeur om de rekeningen betaald te krijgen en nog een aantal dingen. We zijn nog steeds ondernemers maar in een andere branche gerold met normale werktijden en een stuk betere opbrengsten. Om het als zelfstandig ondernemer te doen moet het echt je passie zijn anders dan hou je het niet vol.
     

Deel Deze Pagina