Gesukkel met menstruatiecup

Discussie in 'De lounge' gestart door GwennT, 17 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Ik gebruik nu 3 maanden een cup (organicup) en merk dat ik er iedere maand handiger mee wordt. In het begin ook pijn met inbrengen, keertje erlangs gelekt en vingers onder het bloed met uithalen. Maar wordt er steeds handiger mee. Ik heb niet het idee dat ik iets heel anders doe dan in het begin, maar gaat gewoon soepeler en meer ontspannen.

    Ik zou dus gewoon zeggen: blijven oefenen. Ik vind het inmiddels super fijn en handig.
     
  2. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ik zie dat je hier cm in moet vullen..maar ik voel echt niet waar mijn bm mond begint:eek: het is 1 zachte spons daarbinnen. Of zou ie dan zo hoog zitten dat ik er gewoon niet bij kan? (Zit nu week 2 van cyclus)
     
  3. Trirani

    Trirani Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.260
    1.090
    113
    Vrouw
    Waar ik ben
    Als je de juiste cup hebt, lekt deze niet door tot de cup echt vol is. Als een cup echter vol is, lek je ook direct als een malle door. Dit is niet zo bij maandverband en een tampon. Dan is er vaak op het moment van de eerste druppel lekkage, nog wat opnamecapaciteit over.

    Over de grootte kan ik niet oordelen, maar ook ik heb een kleine, smalle cup ondanks volledige ontsluiting bij een tweeling (voor een ks) en hogere leeftijd. Mijn cup sluit goed af, doet geen pijn, en ik voel 'm (bijna) niet. Als hij vol is, lek ik direct door: wasbaar maandverband had/heb ik dus altijd erbij als back-up.
    Maar op de zware dagen is die kleine cup sneller vol dan de grootste tampon. En iedere twee uur wisselen met bebloede handen op een openbaar toilet zonder eigen wasbakje is voor mij een no-go. Echt erg onhandig, hoe goed ik ook ben in het wisselen.
    Een grotere cup met meer opnamecapaciteit heb ik in overleg met cutecotton gekocht, maar die vouwt toch niet goed uit, ik ben te klein of 'te gespierd' gebouwd ervoor beneden.

    Tevens geven cups bij gehannes eerder kans op een bacteriële disbalans, zoals bacteriële vaginitus. Eenmalig gehad, en dat was mijn 2e en laatste maand met cup.

    Ik gebruik inmiddels Yoni tampons (duurzamer) en wasbaar maandverband. Wasbaar maanverband neemt beduidend meer op, en is eveneens milieuvriendelijk.
     
  4. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.917
    15.362
    113
    Dankzij @nizzie86 een aantal maanden geleden ook begonnen met menstruatiecups en ik ben meer dan fan! Het is op het begin inderdaad even een gepriegel (en dat is het nu nog soms) maar dat weegt voor mij zeker niet op tegen alle voordelen die het biedt :)
     
  5. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.524
    4.381
    113
    Nou hier nooit meer... Had hem ingebracht en weet niet wát ik verkeerd had gedaan, maar dat ding had zich vacuum gezogen. En probeer hem dan nog maar eens eruit te halen.

    Heb gejankt van de pijn. Een bevalling is er niks bij!
     
  6. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Als je er in knijpt is het vacuüm zo weg. Hier tenminste. Het vacuüm hoort nl juist. Anders zou je doorlekken. Bij het eruit haken moet je nooit enkel aan het steeltje trekken.

    Ik ben enthousiast in ieder geval. Niet over de meluna shorty voor mij btw, want die is veel te klein voor een heftige menstruatie.. lekkage dus.

    Ik heb de MyCup. Bevalt me goed!
     
  7. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Hij hoort idd vacuüm. Het steeltje heb ik afgeknipt, dat prikte nogal. Even persen dan komt ie ook wel genoeg naar beneden om het vacuüm te verbreken door erin te knijpen.
     
    RoIn vindt dit leuk.
  8. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    3.366
    873
    113
    Ik heb ook echt moeten wennen. Bij mij werkt juist een zo stug mogelijke, die flexibele zijn zó lastig uit te klappen. En ik moet hem echt om mn baarmoedermond schuiven. Zo beetje onderin als plaatje hierboven ergens, dat werkt bij mij dus niet.

    En inbrengen zonder menstruatie is juist naar. Ik vind hem ideaal op de lichtere dagen, lekker hele dag blijven zitten, top. Die ene zware dag wil er tóch nog wel eens wat langs komen dus daar ga ik nog eens grotere cup voor zoeken. Maar met tampon heb ik dan ook maandverband nodig want ook daarbij lek ik erlangs terwijl hij niet vol is.. raar lichaam haha.
     
  9. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    115
    63
    Ik heb ook een periode een cup gebruikt. Vond het idee echt super. Inbrengen ging na een paar x oefenen ook prima maar.... De cup zakt bij mij naar benedenTerwijl hij wel vacuüm zat volgens mij. Het stokje wat er aan zit had ik al helemaal afgeknipt maar nog voelde ik hem zitten en prikte hetSinds een maand een spiraal dus kan de cup niet meer volgens mij..
     
  10. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Ik heb hem er ook afgeknipt. Prikte!
     
  11. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Hier ook nooit meer zo'n cup.
    Zelf kreeg ik hem er met geen mogelijkheid uit... :eek:
     
  12. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Ik gebruik al jaren een cup.
    Eerste keren heus ff wennen en ook een 'geknoei'.
    Eerste dag gebruik ik de cup in combi met wasbare maandverband.
    Ik ben soms te laat met legen en voelt veiliger in plaats van gelijk door lekken.
    Dan gebruik ik de cup nog 1 of 2 dagen en dan 1 dag wasbare maandverband.
    Ik vind de cup niet fijn met in en uit halen zo'n laatste dag.
     
  13. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Dit had ik dus ook, dan heb ik toen de cup gekocht. Doorlekken en dan een bijna schone tampon eruit halen.
     
  14. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Hier geprobeerd. De mycup groot en klein. Beiden zakken naar beneden. De kleine nog sneller als.de grote.
    Ik zou nog wel een andere willen proberen. Ook ivm verzakking.
    Maar ben bang dat het niet voor mij weggelegd is.
     
  15. GwennT

    GwennT Lid

    17 okt 2019
    6
    18
    3
    Vrouw
    Dank aan iedereen die heeft gereageerd, ik ben blij dat er ook andere dames zijn die er problemen mee hebben. Ik dacht dat ik de enige was... maar dat blijkt dus niet zo. Verder heb ik momenteel geen idee of ik nog verder ga oefenen... als ik er steeds een backup moet bij voorzien, kan ik evengoed gewoon maandverbandjes blijven gebruiken natuurlijk.
     
  16. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik gebruik de Organicup, de grootste maat. Ik ben groot fan!
    In het begin was het echt wel even klooien inderdaad, maar inmiddels is inbrengen en eruithalen een fluitje van een cent.
    Na het inbrengen inderdaad even controleren of er geen 'deukjes' meer in de cup zitten en er zachtjes aan trekken om te checken of hij vacuum zit.
    Op mijn zwaarste dagen kan hij er wel 9-10 uur in blijven zonder doorlekken. Meestal is het dus niet nodig om op mijn werk of op openbare toiletten te klooien.
    Op mijn normale dagen 's morgens erin en 's avonds eruit.
    Ik wil niet meer zonder, heb nooit geen doorlekklachten meer, met tampons moest ik altijd nog extra maandverband gebruiken, drama.
     
  17. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    231
    63
    Ergens in het midden
    Ik wilde hem na 2 maanden weggooien maar heb volgehouden en dolblij.
    Bij mij bleek de truc ene klein stukje inbrengen en dan zachtjes draaiend omhoog.
    Nooit meer ongelukjes gehad!
    Een goede cup is wel belangrijk, ik heb hem ook via cutecoton

    Ik klieder ook niet meer je wordt heel snel handig. Aan het begin deed ik het alleen onder de douche en nu leeg ik hem ook op de wc. Als het er gelijk overheen gutst heb je een te kleine cup of vloei je erg veel en moet je eerder leeg maken.
    Het zit bij mij alleen aan de binnenkant dus eruit, leeg gieten en weer terug en ik heb geen bloed aan mijn handen. Al sik hem thuis leeg maak was ik hem altijd even schoon voor hij terug gaat.
     

Deel Deze Pagina