Ik reageer op iemand's voorbeeld. Jouw voorbeeld is anders. Maar ook dan kun je na schooltijd bellen. Jouw laatste zin slaat nergens op, ik heb het niet zwaar en heb ook nooit geklaagd over het zwaar hebben.
Ja vind ik ook wel. Hier was het op een gegevens moment zelfs zo dat sommige brugklassers tijdens de Engelse les te horen kregen van jullie komen zeker van de .... basisschool want jullie Engels is wel heel slecht. Nu sinds een aantal jaren dus vanaf de kleuterklas.
Het gaat er toch juist om dat de leraar niet gestoord wordt maar dat een kind opneemt? Zodat de leraar niet gestoord wordt en er geen conciërge nodig is. Of wacht ben jij een leerling?
Mijn kind leert naast de gewone lesstof ook nog eens extra vaardigheden waar ze in de toekomst ook wat aan hebben. Mijn kinderen leren de telefoon opnemen, ze leren een ander te helpen, docenten, een ouder die belt voor de directeur etc. Ze leren van elkaar en met elkaar. Dat ze in de tijd dat een telefoon een keer gaat dan even 3 sommen niet kunnen maken, is geen wereldramp. Het zieke jongetje die thuis is gebleven met koorts, heeft de hele dag gemist!!! En beide kinderen zullen er vast niet door blijven zitten. De kinderen krijgen inzicht in wanneer ze een lokaal in kunnen lopen naar een docent, wanneer ze iemand kunnen verzoeken later terug te bellen. Maar goed leraren die hier op ZP zitten willen alleen maar geld erbij en zeuren over hoe zwaar hun werk is en willen dat het opgelost wordt door een ander, docenten mogen absoluut niet gestoord worden, er is geen geld voor een conciërge, dus juf moet opnemen, maar dat willen ze niet, willen niet denken aan oplossingen, want nee er moet gewoon geld komen en anders gaan we heel hard op de grond stampen tijdens een staking, woede-uitbarsting die een hele schooldag duurt (missen ALLE leerlingen les, veel meer les dan die telefoontjes die ze in een heel jaar tijdens telefoondienst beantwoorden)
Hier neemt de conciërge de telefoon niet aan dat doet een mevrouw van de administratie, die heb je namelijk ook op een school, zij is het eerste aanspreekpunt op school. Je verhaal wordt steeds mooier. Ben wel benieuwd welke school het is en kan ik hem eens bellen en horen wie ik aan de telefoon krijg.
Rinkelt die telefoon dan door de hele school? Leuk als de kinderen midden in een toets zitten of een spreekbeurt doen. Hebben de leraren een toestel op hun bureau staan want anders weten ze immers niet dat er een telefoon gaat?
@Forumnaam Wel apart dat je hele epistels op een zwangerschapsforum houdt in dit topic over het staken van leerkrachten, maar als nieuw lid (sinds gisteren) je niet eens even hebt voorgesteld of in een baby/kind topic ergens reageert, geeft mij toch te denken ... @Beheer
Het is gewoon een los toestel die het kind bij zich draagt. Gewoon 1 telefoon die in de basis opgenomen wordt door een leerling. Als er een toets is heeft een leerling in een andere klas hem bijvoorbeeld. Leraren hebben uiteraard geen toestel op hun bureau staan, in noodgevallen geeft de leerling met telefoondienst de telefoon aan de betreffende docent. Leraren zijn gewoon bezig met les geven of individuen uitleg geven als er zelfstandig gewerkt wordt.
maar ben ik dan verplicht om te reageren in een baby/kind topic? Moet ik mij gaan voorstellen in het voorstel topic? Want dan gaan alle forumleden onthouden wie ik ben? Of mag ik hier enkel reageren als ik ook iets over mijn kinderen deel in andere forum onderdelen? Of is het omdat mijn mening anders is dan de mening van een deel van de leden? Moet ik medestander van de staking zijn? mag ik niet tips geven over hoe er ook gekeken kan worden naar oplossingen als er geen geld vrijgemaakt wordt om extra uit te geven in het onderwijs? Als ik op mijn werk tegen mijn leidinggevende zeg dat er een probleem is, en dat zij dat op moet lossen dan kom ik nergens hoor. Maar als ik aangeef dat er een probleem is, dat ik aangeef wat ik er zelf aan heb gedaan om het te verbeteren en kan benoemen wat er nodig is om het helemaal goed te krijgen dan wil zij best meehelpen of verder meedenken. Eigen inzet heet zoiets: jij heb een probleem, benoem het probleem, denk mee aan oplossingen die haalbaar zijn (dus niet gaten met gaten vullen) Want ieder mens/organisatie/.... heeft problemen, bijvoorbeeld geld en/of tijdgebrek. Om dat op te lossen moet ergens iets vrij gemaakt worden, moeten er prioriteiten gesteld worden en ja prioriteiten liggen niet voor iedereen op dezelfde plek
@Forumnaam , ik vind je reacties nogal fanatiek heel eerlijk gezegd. En je eerste post in dit topic over dat bij jouw kinderen op school kinderen de telefoon aannemen erg bijzonder. Bij mij rinkelt dan dus de trol-alarm-bel ... Excuses als het niet zo is, maar ik vind het op z'n zachtst gezegd wel heel apart.
Denk dat onze school gewoon heel anders werkt dan veel scholen. Bij ons is gewoon bijna al het personeel lesgevend personeel (geel in de grafiek) een klein beetje budget voor ondersteunend personeel (bruin) en klein beetje voor de directie (donkerblauw) Het geld gaat bij onze school met name naar lesgeven(d personeel)
Op de vorige school van onze dochter nam er ook een kind de telefoon op. Was een montessori school. Gedachte erachter was dat idd de telefoon opnemen, naar iemand luisteren en netjes antwoord geven ook vaardigheden zijn die kinderen moeten leren. Op zich mee eens. Maar dit is niet het grootste probleem lijkt me. Ik denk dat er meer ondersteuning moet komen voor leerlingen met extra zorg behoeften. Dat ontlast de leraar maar ook de klas als geheel.
Ondersteuning voor leerlingen met extra zorgbehoeften lijkt mij ook belangrijker dan een conciërge. er zijn natuurlijk genoeg problemen in het onderwijs (evenals in andere sectoren) En er zijn heel veel oplossingen die gevonden moeten worden. Maar er zijn veranderingen uit allerlei richtingen nodig om daar uit te komen. Het is belangrijk om dat te kijken naar oplossingen voor de lange termijn. En soms moet je daarvoor op korte termijn investeren. En niet alleen de staat met geld. Maar ook het basisschool personeel met een op houding om te veranderen. En nee het betekend niet dat juf Lisa in haar eentje alles op moet lossen, maar dat ieder team op school moet gaan kijken naar hoe bepaalde zaken beter en effectiever kunnen. Dat misschien het team met elkaar gaat kijken naar inkomsten en uitgaven van de school en met elkaar in discussie over of al die uitgaven noodzakelijk zijn. Of er voor bepaalde zaken misschien goedkopere alternatieven zijn, wat dat oplevert als dat alternatief er komt. Of welke dingen misschien geschrapt kunnen worden waardoor er geld overblijft
Nee ik ben geen leerling. Ik ben leerkracht. En volgens mij zijn er al genoeg argumenten gegeven om dit niet te doen. Nogmaals, ik ben blij dat dit niet bij ons gebeurd. Prima om kinderen verantwoordelijkheid bij te brengen. Maar we geven ze geen taken die eigenlijk een volwassen persoon hoort te doen. Zou wat zijn... wat is je volgende oplossing? Bovenbouwers voor de groep zetten? Om les te geven?
Nou niet voor een hele groep, maar misschien kunnen bepaalde kinderen wel lagere klassers ondersteunen en dingen uitleggen. Schijnt dat men het best leert door iets uit te leggen! Ik vind het op zich niet eens een slecht idee van je Bekijk bijlage 630902
Yup. Dat wordt op de school van m'n kinderen gedaan. Kinderen uit groep 8 die bijv bij het voorlezen zitten. En zo zijn er nog een paar dingen waar kinderen uit de bovenbouw de jongere kinderen mee helpen. Sowieso hebben kinderen hier diensten die ze moeten draaien. Kliko's binnen en buiten zetten voor de vuilniswagen, thee/koffie rondbrengen einde van de dag vaatwasser in/uitruimen en een enkele keer ook zo'n telefoondienst. Niks mis mee. Normaal neemt de directrice of de conciërge de telefoon op maar die werken allebei maar een aantal dagen in de week of hebben andere dingen te doen dus dan wordt de telefoon aan iemand anders gegeven. Werkt prima.
haha ja dat is inderdaad zo. Door uit te leggen onthoud je veel beter. Maar om nou de volwassen taken over te laten nemen door kinderen vind ik onzin. Neem gewoon een conciërge aan, scheelt een hoop werkdruk. Als je een goeie hebt tenminste.
Klinkt goed wat mij betreft! Ik snap overigens wel de weerstand van een aantal leden. Onbekend maakt vaak onbemind en er wordt vaak gekeken naar de onmogelijkheden of naar wat men verliest als er iets moet veranderen wat niet gewenst is of uit eigen gedachte komt. In plaats van dat er gekeken wordt naar wat er gewonnen kan worden. Veranderingen maken inbreuk op de behoefte aan zekerheid. Maar veranderingen bieden ook mogelijkheden en kansen. Nieuwe situaties en nieuwe mogelijkheden. Maar dat zien mensen pas op het moment dat de weerstand tegen de verandering opgegeven wordt