Mijn collega had om 18.30 uur een app dat de kindjes woensdag naar school moeten. Ik heb van de school van mijn zoon nog niets gehoord. Als de staking niet doorgaat weet ik nog niet wat ik doe. Ik heb er een dag vrij voor genomen welke ik niet kan annuleren. Kost mij ook € 200. Ik zal vast niet de enige zijn die dat heeft moeten doen of op een andere manier kosten heeft moeten maken. Eerst maar eens afwachten wat school doet...
En daar heb ik ook geen problemen mee. Maar dat geneuzel over ‘wij willen hetzelfde verdienen als in het vo’, dat is echt appels met peren.
Ik hoop het wel! Voor nu lesassistenten en conciërges erbij zou al top zijn. Maar hier wordt het structurele tekort niet mee opgelost. Zeker in de grote steden is het al nijpend. Al zouden ze met de steden beginnen om daar de salarissen te gaan verhogen, zou al een begin zijn, want de scholen lopen leeg daar. En geef ze eens ongelijk?! Dat onze kinderen goed onderwijs krijgen in acceptabele klassen in een veilige omgeving is toch een ‘Topprioriteit’!!
Ik ben het onderwijs uitgegaan, maar al krijg ik t driedubbele, ik ga echt niet terug hoor. En ik woon vlakbij Amsterdam. Echt no way dat ik dat weer ga doen. Ik vind dat t hele onderwijs op de schop moet. Het is ouderwets en werkt voor de meeste kinderen niet meer. Maarja, wie ben ik he.
In de grote steden zijn niet de salarissen het probleem maar de huisvesting. Probeer eens een betaalbaar huis te vinden in Amsterdam. Daar zouden dus vanuit de gemeente dienstwoningen beschikbaar gesteld moeten worden. Dit onderwerp was ook al in de media.
Iemand die dit weet?: Geoorloofd staken mag volgens mij als de bonden het ondersteunen. CNV zegt staking is van de baan, AOb laat het enigszins in het midden. Als school dan toch besluit om dicht te gaan dan valt het toch niet meer onder een staking of overmacht of margedag of whatever? Of zie ik nu iets over het hoofd?
Wat bij ons (randstad) eerder een groot probleem is, is de huisvesting. Zoon zit in groep 5 met 34 leerlingen in een kippenhok. Was tot groep 4 gesplitst in 2 groepen van 20. Door de samenvoeging 5 weggegaan en 1 blijven zitten, anders was de klas 40 geweest. Het gebouw is net 3 jaar oud, heel groot en er zitten nog 2 scholen in die hetzelfde probleem hebben. Net zoals alle andere scholen in de woonplaats trouwens. Dan kan er wel geld komen voor meer leraren, maar er zijn geen lokalen vrij om de klassen te splitsen.
Dit probleem hebben wij ook! Je mag als school een bepaald aantal lokalen hebben, berekend op je aantal leerlingen. Toen bij ons de nieuwbouw kwam wisten we al dat er enorme groei aankwam. Maar hierop mochten we niet bouwen helaas. We komen nu 2 lokalen tekort.
In de nieuwsbrief die jongste zoon meekreeg stond een stuk over de staking, dat de school dicht is enz. en in de avond kregen we een melding van de schoolapp dat de staking niet doorgaat en de kinderen alsnog naar school moeten. Dat scheelt mij weer een dagje ruilen qua werk. (Wat vaak geen probleem is trouwens) Anders hadden we er gewoon een gezellige dag van gemaakt met zijn tweetjes. Oudste moest wel gewoon naar school als de staking doorging. (Hij zit op speciaal basis onderwijs)
Jammer dat het niet doorgaat, heb overigens nog niks van school gehoord. We hadden net zo’n zin in een dagje lekker niks doen
Ik heb ook afspraken afgezegd zodat we samen wat leuks kunnen doen die dag. Ben benieuwd waar de school van zoontje mee gaat komen. Vooralsnog hebben we geen bericht gehad dat ze toch niet gaan staken dus tja, ik ga er voor nu maar vanuit dat ons dagje weg gewoon door kan gaan.
Wij kregen gisteren ook bericht dat de staking niet doorgaat. Verwachten ze nou serieus dat ik mijn kind woensdag naar school breng?
Er gaat nu altijd een groep ouders boos zijn. De groep die extra kosten heeft (bso, vrije dag opgenomen) voor een dag thuis terwijl er geen staking is of de groep ouders die zich verheugde op deze extra vrije dag. Ik denk dat ze zich vooral moeten bedenken dat de sympathie voor iedere volgende staking sterk gedaald zal zijn...
Voor mij daalt de sympathie toch al gigantisch, ik heb werkelijk waar het idee dat het helemaal nooit goed is en dat gezeur over de kloof po en vo, waarom zou je evenveel als iemand willen verdienen? Als je werk leuk is en je loon netjes dan is het toch prima? Ik heb nooit mij druk gemaakt over mijn loon. Misschien kunnen ze nog gesprekken aangaan over de verdeling van het geld, maar volgens mij zijn nu de andere beroepsgroepen aan de beurt. je zou bijv ook in je vakantie voorbereiding kunnen doen etc. Ja dan heb je minder vakantie, maar loop je gelijk met de rest van de samenleving en verdeel je dus de werkdruk en heb je minder piekmomenten
Probleem natuurlijk vooral is dat het werk niet leuk is. Ik denk dat het gros van de po leraren daar extra geld voor wil hebben. Verlagen van werkdruk, lerarentekort verminderen, minder bureaucratische rompslomp. Niet voor extra salaris.
Kleine onderwijsbond roept op om alsnog te staken.... Dus maar afwachten of ze wel of niet naar school kunnen.