Recept echte PINDASAUS

Discussie in 'De lounge' gestart door Mooiezomer, 5 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.099
    941
    113
    Vrouw
    Ik zoek een recept voor echte pindasaus. Geen satesaus!!
    Niet te pittig, dat eten de kinderen niet.

    Wat is jouw succes recept?
     
  2. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    Ui fruiten met knoflook
    Dan pindakaas erbij aan mengen met water tot de juiste dikte
    Dan bruine suiker sambal
    Ketjap manis
    Laos, katoembar na smaak toevoegen

    Wij vinden hem lekker
     
  3. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.099
    941
    113
    Vrouw
    En hoeveel bruine suiker, ketjap en sambal?
    En wat is Laos, katoembar? Moet ik dan naar een toko?
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Mijn pindasaus:
    Pindakaas
    Water of melk
    Sambal brandal of badjak (naar smaak)
    Beetje rietsuiker
    Knoflook en uitje
    Scheut ketjap manis
    Beetje ketchup
    Ketoembar (gemalen koriander)
    Djintan (gemalen komijn)
    Djahé (gemalen gember)

    Eerst uitje en knoflook fruiten, dan de specerijen en sambal even meebakken. Pindakaas, water en ketjap toevoegen. Op smaak brengen met rietsuiker en ketchup.
    Ik heb geen hoeveelheden voor je, want dit gaat altijd op gevoel en met veel proeven. Is de saus te dik nog, voeg ik nog een beetje water toe. Is hij niet ziet genoeg, gaat er nog wat ketchup en/of rietsuiker door, etc.

    Hoewel ik hem tegenwoordig een beetje anders maak. Ik heb een vaste specerijenmix klaarstaan en daar doe ik dan een schep van bij ipv de losse specerijen.
     
  5. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    De hoeveelheden kun je zelf naar smaak bepalen. Gewoon even proeven. :) Laos (= galangawortel, familie van de gember) en ketoembar (= korianderzaad) kun je inderdaad bij een toko halen, maar ook gewoon in de supermarkt, bijvoorbeeld van Conimex, net als de kruiden die @Adje hierboven noemt.
     
  6. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.099
    941
    113
    Vrouw
    Ik heb het recept van bijnamama2020 gebruikt. Die was lekker makkelijk en de ingrediënten had ik al in huis. Ik heb het met water gemaakt, maar kokosmelk kon ook. De pindasaus was lekker, maar volgende keer ga ik het met kokosmelk proberen. Denk dat het dan iets romiger wordt.
     
  7. Is het heel dom... als ik niet weet wat het verschil is tussen satésaus en pindasaus?
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Saté is een prikker met gemarineerd vlees. Satésaus is saus voor over de saté. Oftewel pindasaus is een satésaus als je het bij saté eet, maar satésaus hoeft nog geen pindasaus te zijn.
     
    einad vindt dit leuk.
  9. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.809
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    dit maar dan geen ketchup. Wel ik doe ook nog wat vers gesneden gember erbij. En wat kerrie en kurkuma poeder. Tot slot nog een klein scheutje citroensap of limoensap.
     
  10. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.805
    655
    113
    Voor een snelle pindasaus:
    pak een steelpannetje en doe daar de volgende ingrediënten in:
    -Paar flinke eetlepels pindakaas
    -Een flinke scheut water (ik doe het op gevoel, als het te dik blijft dan nog wat water erbij)
    -eetlepel bruine suiker
    -een beetje ketjap manis
    mijn moeder doet er nog wat citroensap bij, maar ik heb dat nooit in huis en mis ik ook niet.
    Je moet er wel bij blijven want het is al snel goed. Tussendoor dus veel roeren als de pindakaas zachter wordt.
     
  11. Dank je wel!
     
    Adje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina