Ik zoek een recept voor echte pindasaus. Geen satesaus!! Niet te pittig, dat eten de kinderen niet. Wat is jouw succes recept?
Ui fruiten met knoflook Dan pindakaas erbij aan mengen met water tot de juiste dikte Dan bruine suiker sambal Ketjap manis Laos, katoembar na smaak toevoegen Wij vinden hem lekker
Mijn pindasaus: Pindakaas Water of melk Sambal brandal of badjak (naar smaak) Beetje rietsuiker Knoflook en uitje Scheut ketjap manis Beetje ketchup Ketoembar (gemalen koriander) Djintan (gemalen komijn) Djahé (gemalen gember) Eerst uitje en knoflook fruiten, dan de specerijen en sambal even meebakken. Pindakaas, water en ketjap toevoegen. Op smaak brengen met rietsuiker en ketchup. Ik heb geen hoeveelheden voor je, want dit gaat altijd op gevoel en met veel proeven. Is de saus te dik nog, voeg ik nog een beetje water toe. Is hij niet ziet genoeg, gaat er nog wat ketchup en/of rietsuiker door, etc. Hoewel ik hem tegenwoordig een beetje anders maak. Ik heb een vaste specerijenmix klaarstaan en daar doe ik dan een schep van bij ipv de losse specerijen.
De hoeveelheden kun je zelf naar smaak bepalen. Gewoon even proeven. Laos (= galangawortel, familie van de gember) en ketoembar (= korianderzaad) kun je inderdaad bij een toko halen, maar ook gewoon in de supermarkt, bijvoorbeeld van Conimex, net als de kruiden die @Adje hierboven noemt.
Ik heb het recept van bijnamama2020 gebruikt. Die was lekker makkelijk en de ingrediënten had ik al in huis. Ik heb het met water gemaakt, maar kokosmelk kon ook. De pindasaus was lekker, maar volgende keer ga ik het met kokosmelk proberen. Denk dat het dan iets romiger wordt.
Saté is een prikker met gemarineerd vlees. Satésaus is saus voor over de saté. Oftewel pindasaus is een satésaus als je het bij saté eet, maar satésaus hoeft nog geen pindasaus te zijn.
dit maar dan geen ketchup. Wel ik doe ook nog wat vers gesneden gember erbij. En wat kerrie en kurkuma poeder. Tot slot nog een klein scheutje citroensap of limoensap.
Voor een snelle pindasaus: pak een steelpannetje en doe daar de volgende ingrediënten in: -Paar flinke eetlepels pindakaas -Een flinke scheut water (ik doe het op gevoel, als het te dik blijft dan nog wat water erbij) -eetlepel bruine suiker -een beetje ketjap manis mijn moeder doet er nog wat citroensap bij, maar ik heb dat nooit in huis en mis ik ook niet. Je moet er wel bij blijven want het is al snel goed. Tussendoor dus veel roeren als de pindakaas zachter wordt.