Wie heeft ervaring met no poo?

Discussie in 'De lounge' gestart door snoes79, 5 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gewooniemand

    Gewooniemand Niet meer actief

    Ik was het ongeveer 1x per week of 1x 14 dagen met shampoo.
    Ik verdraag ook geen regen op mijn hoofdhuid, dan heb ik het gevoel of het brand en dan moet ik wel gelijk met shampoo wassen.
    Als je no poo in de zoekbalk toetst komen er nog wel meer topics boven daar staan om veel tips in.
     
    snoes79 vindt dit leuk.
  2. Trirani

    Trirani Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.260
    1.090
    113
    Vrouw
    Waar ik ben
    Ik lees van meerdere mensen hier appelciderazijn om het haar zachter te maken. Werkt dit beter dan een conditioner? Of is het enkel om de hoofdhuid niet te irriteren?

    En zo ja, waar koop je dit? Gewoon bij etenswaren in bijvoorbeeld de AH? Of is het wel speciaal bedoeld voor haar? Geen idee :oops::)
     
  3. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ik ben aantal jaren geleden uit duurzaamheidsoverweging de uitdaging aangegaan. Je moet er echt even doorheen (haar is gewoon vet) maar na 8wkn ofzo kwam ik erachter dat het voor fijn krul haar gewoon niet zo geschikt is. Nu was ik het 1x p 20 dgn ofzo met bio shampoo, gaat ook goed. Míjn dochter heb ik vanaf geboorte maar af en toe gewassen 1xpm ongeveer en heeft prachtig glanzend schoon steil haar.
    Al die zgn trucjes als azijn en baking soda werkte niet bij mij trouwens. Gewoon niets..
     
    snoes79 vindt dit leuk.
  4. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Ik heb geen geirriteerde hoofdhuid of zo. Maar ik vind het gewoon tof dat zo'n eenvoudig product wat je in de supermarkt kunt kopen, net zo goed werkt als een normale conditioner. Bij mij dan. Het ontklit prima, en dat is voor mij het doel waarvoor in dus eerder een conditioner pakte. Het is dus makkelijk verkrijgbaar en niet duur. Ik heb ook wel een conditioner van Urtekram in huis, die gebruik ik soms. In de zomer bijvoorbeeld, als ik wist dat ik ging zwemmen en mijn haar opnieuw nat ging worden. Want dan ruik je het wel. Als het droog is niet hoor.

    Hier staat het bij de gewone azijn, bij de olien en specerijen enz. Het is geschikt voor consumptie inderdaad. Dat bevalt mij er ook aan. Liever geen dingen op huid en haar die ik ook niet in mn mond zou stoppen.
     
    snoes79 en Trirani vinden dit leuk.
  5. Trirani

    Trirani Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.260
    1.090
    113
    Vrouw
    Waar ik ben
    Dank voor jouw reactie en de tips! :thumup:
     
    MinnieMouse94 vindt dit leuk.
  6. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.414
    3.966
    113
    noord holland
    Mijn dochter van 13 is no poo. Vanaf jongs af aan spoelt ze alleen als ze in bad zit of als ze doucht haar haar. Eigenlijk per toeval zo gelopen , toen ze jonger was. Ze ging al niet vaak in bad vanwege haar droge huid en ze bleek haar haar regelmatig vergeten te wassen. En ze had t schoonste haar van ons allemaal. Toen heel bewust nooit meer gedaan. Ze spoelt dus omdat t haar zo nu en dan nat wordt en elke dag borstelt ze.
    Ik ben me toen in de theorie gaan verdiepen wat shampoo met sulfaten en siliconen met ons haar doet (En dat zijn ze bijna allemaal, ook de baby varianten en veel biologische varianten).
    We leren onze hoofdhuid aan om steeds maar nieuwe huideigen oliën te produceren omdat we t steeds volledig van ons haar af strippen.
    En na jarenlang wassen en vaak steeds eerder voor t zelfde resultaat is de weg terug heel lastig.
    Ik heb pogingen gedaan met allerlei dingen, haarkruiden, huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes, soap bars, etc. Ik kan inmiddels 5-7 dagen ertussen laten, wel spoel ik t soms tussendoor uit. Helemaal no poo lukt mij niet. Maar het zou gezien deze resultaten en het voorbeeld van mijn dochter wel moeten kunnen. Maar daar heb ik geen behoefte aan, want dan moet ik echt met heel vet haar tussentijds moeten lopen en dat wil ik zelf ook niet nu.
     
    snoes79, MinnieMouse94 en vlinderCN vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina