Gisteren hebben we nasi met Saté en kroepoek gegeten. Vandaag eten we aardappeltjes met sperzieboontjes en een vers worstje (man een speklapje)
Wraps uit de oven met gehakt, ui, knoflook, paprika, mais, kidneybonen, lekker veel kruiden, gepelde tomaten en lekker wat geraspte kaas erover
Tuurlijk, is een oud recept van mijn moeder en inmiddels ook bij mijn kinderen een favoriet: 3 à 4 kipfilets 1 blik tomatenblokjes 2 of 3 hele bananen in plakjes 1 blik perzikschijfjes, uitgelekt 1 eetlepel dille 1 à 2 grote uien, gsnipperd 250cc kippenbouillon (van een heel bouillonblokje) bloem peper en zout naar smaak olijfolie of bakboter Kipfilet schoonmaken, bestrooien met zout en peper, en goed door de bloem wentelen. (Als ik hier geen zin in heb, bak ik later met de ui een kleine eetlepel bloem mee voor de binding van de saus). Boter in ruime koekenpan verhitten en kip even aanbraden (beetje bruinen, hoeft niet gaar). Kip in de overschaal leggen. In het baksel van de kip het gesnipperde uitje fruiten. Vervolgens tomatenblokjes, bouillon en dille toevoegen. Banaan en perzik aan de saus toevoegen en even meewarmen. Saus over de kip in de ovenschaal scheppen. Ovenschaal ca 30-40 minuten in voorverwarmde (180 C) oven plaatsen. Hier eten we vaak iets van aardappelen bij, zoals: (kreukel)frietjes uit de airfryer, pommes duchess, rösti (rondjes), geroosterde aardappeltjes, gebakken krieltjes, aardappelpuree, etc. Maar het zou ook met rijst kunnen.