Ligt eraan wie er komen eten. Hier is de jachtschotel in de winter altijd favoriet evenals een witlofschotell, lasagna doet het ook altijd goed.
Meestal Aziatisch. Die keukens liggen me het beste. Ga ook geregeld naar een grote toko om mijn voorraad kast weer aan te vullen. Favoriet zijn het buikspek en de roti van de mensen die hier komen eten. Kreeg zelfs van een Surinaamse vriend het compliment dat hij mijn roti kip lekkerder vind dan die van zn moeder. Haha.
Meestal maak ik een van deze: - Tagliatelle met tuinerwten, cherrytomaten, kipdijfiletstukjes. Kastanjechampignons en een saus van Boursin kruiden en light kookroom. - Een grote verse tomatenlasagne met een frisse salade en een zoetzure komkommer/dille salade. - Een hele kip uit de oven, verse friet en een goedgevulde salade. - Grote pan bami of nasi (ideaal voor te bereiden). Daarnaast verse atjar tjampoer, kroepoek, satestokjes, satesaus en een omelet. - Risotto met groenten en kip.
Afhankelijk van wie er komt eten maar wat altijd goed valt: Erwtensoep Lasagne (stokbrood kruidenboter, tomaatjes, komkommer) Pasta saus (stokbrood kruidenboter, tomaatjes, komkommer)
ik maak vaak rijst met kip uit de oven, wat gegrilde groente erbij, salade grote pan met soep en zelfgemaakt brood en allemaal mini hapjes erbij
Natuurlijk! Hier even voor 4 a 5 personen. Ik gebruik altijd de verse pasta’s uit de koeling van de AH. - 1 pak verse tagliatelle. - 1 grote sjalot in kleine stukjes snijden. - 1 teentje knoflook heel fijn snijden of persen. - 1 bakje cherrytomaten (250 gram) door de helft snijden - 1 bakje kastanjechampignons (250 gram). Snijd in vieren of zessen, afhankelijk van hoe groot de champignon is. - 1 zakje diepvries tuinerwten (450 gram) - 400 gram kipdijfilet. - 1 flesje Blue Band Finesse light - 1 bakje Boursin kruidenkaas - Verse bieslook en Parmazaanse kaas ter garneren * Kook de tagliatelle volgens de verpakking. * Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een grote diepe pan gaar tot ze mooi bruin zijn. * Snij ondertussen de overige ingrediënten (tomaatjes, champignons, sjalot en de knoflook). * Als de kip gaar is voeg je de ui, knoflook en champignons toe. Bak deze mee tot deze gaar zijn. * Voeg de gehalveerde cherrytomaten en de tuinerwten toe en bak deze even mee. * Voeg de BlueBand toe en roer goed door. * Voeg de Boursin toe en roer wederom goed door. * Voeg als laatste de goed uitgelekte Tagliatelle door en meng het geheel. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep in een mooi diep bord en garneer met wat verse bieslook en geraspte parmazaanse kaas. Soms vind ik wat rucola er ook lekker bij. Ps: ik weet gelijk wat ik vanavond eet
Wat ik altijd lekker en leuk vind als je eters krijgt: mexicaans. Hele tafel volzetten met vulling ideeen voor je tortilla/wrap, tomatensalade, tortillasalade, lekkere sausjes, enz. Kan iedereen zn eigen wrap bouwen. Heerlijk Mexicaans biertje erbij en klaar ben je.
Verschillend wat ik kook als we eters hebben. Soms blijft bezoek na het borrelen langer hangen en dan eten ze mee wat ik al gepland had. Anders vaak iets van stoofpotjes, pasta, curry. Of allerlei hapjes of we bestellen iets.