De vraag is heel simpel; wat eten jullie met kerst? Uitgebreid, uit eten, of juist heel eenvoudig? En heb je het menu al samengesteld? Wij gaan 2e kerstdag naar vrienden die een horeca gelegenheid hebben. Zij hebben dan een kerstdiner/buffet voor alle vrienden om lekker samen te eten en te zijn. 1e kerstdag moet ik overdag werken (zorg) dus veel tijd om voor de avond voor te bereiden is er niet. We eten die dag met zn vieren, krijgen geen gasten. Ben er nog niet uit wat het gaat worden.
Eerste kerstdag uit eten, tweede kerstdag spareribs (eigen gemaakt zijn we een paar uur zoet mee) garnalen uit de wok, aardappelkroketjes, groente en toetje ben ik nog niet helemaal uit. Dus niet heel extreem uitgebreid.
1e kerstdag met mn schoonfamilie, iedereen bereid wat voor. Wij het voorgerecht weer een ander het hoofdgerecht, tussengerecht en een nagerecht. zoals het er nu uitziet beginnen we met stokbrood en carpaccio, dan verschillende soorten vlees met aardappeltjes en wat groente. Tussengerecht stoofperen, vis en een hapjes plank en het nagerecht iets van monchou in glas 2e kerstdag hebben we nog niet veel staan. Mn zusje komt hierheen en ik denk dat we dan eerst lekker een wandeling gaan maken en daarna gezellig gourmetten
1e kerstdag moet mijn man 's avonds werken, dus dat wordt normale pot. 2e kerstdag komen schoonouders en koken we wat uitgebreider. Voor: Bruschetta, carpaccio en een soepje Hoofd: Tonijn, biefstuk en kip met 2 soorten aardappeltjes en ovengroentes Na: zal iets van ijs ofzo worden.
O jeeee ik zie overal het voorgerecht en denk die had ik ook nog niet nou moet ik daar nog over gaan nadenken.
Wij hadden nu als idee voor 4 gangen: - garnalencocktail - kreeftensoep met zelfgemaakte cruton / kaasstengel - reeenstoof en kip moet groente uit de oven, rozeval aardappels, pompoencreme, stoofpeertjes. - apple crumble of kaasplankje. Alleen over een garnalencocktail twijfel ik nog. Iemand een idee voor een andere lekkere amuse?
Ik heb gisteren de knoop doorgehakt en alle gerechten uitgekozen. Wij zijn 1ste kerstdag met 6 volwassenen en 8 kinderen (waarvan 4 pubers, 3 tieners en een peuter). En we verdelen de taken een beetje, zodat niet alles op mijn schouders terechtkomt en eigenlijk ook omdat iedereen het leuk vind om iets te maken. Mijn zus en partner doen de amuses, een soepje voor tussengerecht en een spoom en mijn ouders maken het voorgerecht, dus dat blijft nog een verrassing. Ik doe dan het hoofdgerecht en nagerecht. Hoofdgerecht: Lamsbout met uitjes monegasque en/of rode uien compote Gerookte rode biet met gekaramelliseerde macademianoten Gesuikerde bacon salade (met oude kaas, knoflookcroutons, geroosterde tomaatjes, rucolamelange en ahorndressing) Geroosterde zoete aardappel, pastinaak, tomaatjes en knoflook met kappertjes vinaigrette Doperwtenpuree met munt Dessert: chocolade-karameltaart met karamelslagroom, sous vide gegaarde peren en gesuikerde pecannoten Tweede kerstdag: Dan zijn we met ons zesjes en gaan we gourmetten (gourmetstel ligt als gezinscadeau onder de kerstboom, dus is een verrassing voor de kinderen.) Dessert: Dulce de leche roomijs, sous vide gegaarde ananas en praliné En alles homemade
1e kerstdag gourmetten. Zie wel op tegen de stank. Zal met 2 gourmetstellen zijn. Mijn ouders komen en zus met gezin 2e kerstdag met schoonfamilie uit eten 12 pers
Eerste kerstdag eten we uitgebreid bij familie, wat is een verrassing. (lunch bij mijn vaders familie, diner bij mijn moeders familie). Tweede kerstdag zijn we met zijn drieën en doen we waarschijnlijk over de dag verdeeld wat hapjes en geen hele uitgebreide maaltijd. Zal dit jaar wel veel kant-en-klaar zijn want heb niet de puf om uitgebreid in de keuken te staan.
Doperwtenpuree met gebakken coquille Bietenpuree met warmgerookte zalm Avocadocreme met rivierkreeftjes of gerookte kip Blauwe kaas creme met appelcompote Geitenkaascreme met rode biet Tonijntartaar Gerookte eendenborst met pruimen Pancetta-patérolletje met rode uiencompote
Ik hou het eenvoudig heb varkenhaas met saus uit de oven ( lidl) Aardappeltoefjes en kroketjes Haricoverts met katenspek Witlof uit de oven met ham en kaas
Simpel Italiaanse salade Aardappel gratin met paddenstoelen ribeye of entrecote Spareribs uit de slowcooker Dit wordt toetje: https://uitpaulineskeuken.nl/2016/12/salted-caramel-chocoladepotjes.html
De oudjes komen eten. Opa en beide oma's. Ik maak een ingewikkelde varkenshaas (varkenshaas kruiden en inwikkelen met rauwe ham.) Daaromheen ui, paddenstoelen en tomaatjes. In rode wijn. Dat daar de oven in. Erbij: een stamppotje van wortel, zoete aardappel en aardappel. Op smaak gebracht met gorgonzola en gebakken walnoten. En voor oma en de kinderen: pommes duchesses Salade erbij moet ik nog bedenken. En ik ga mijn moeder vragen of ze stoofpeertjes mee wil nemen (niemand maakt die lekkerder dan zij) Voorgerecht weet ik nog niet. Maar traditie is dat oma een gevuld eitje krijgt. Ik denk dat ik gewoon wat eenvoudige hapjes ga maken en op een grote schaal serveren. (Ideeën zijn welkom) Dessert wordt kaasplankje voor opa en mij en ijs voor de rest.
Kerstavond : beenham uit de slowcooker met patat en groente. Ijs als toetje. Eerste kerstdag: pizzarette bij schoonouders Tweede kerstdag: verschillende hapjes tijdens kerstfilm Wij houden niet van poespas en verschillende gangen met kerst.
Wij zijn een week op vakantie met vrienden met kerst (4 gezinnen in een groot huis in Hof van Saksen) kerstavond gaan we gourmetten, 1e kerstdag komt er een chefkok van het park voor ons koken in het huis, 2e kerstdag zetten we pizzarettes op tafel en 3e kerstdag komen alle ouders van de gezinnen naar ons toe en gaan we uit eten. Dit word een kerst met minimale voorbereiding qua eten en dat vind ik een heerlijk idee. Alleen voor kerstavond en 2e kerstdag zal er wat meer aandacht aan de deserts worden besteed maar we zijn er nog niet uit wat precies. De kinderen willen graag 1 avond zelf gemaakte creme brulee dus dat zal wel gebeuren en ik denk zelf erover om voor kerstavond een mooie kersttaart bij de patteserie te kopen of een lekkere ijstaart bij de ijssalon.
Ik heb gewoon nog geen idee. Ik denk dat we eerste kerstdag gaan gourmetten als gezin. Ik krijg een grote vissalade van mijn ouders, en mijn vriend krijgt een andere salade. (Dat krijgen we elk jaar, is na mijn bevalling "traditie" geworden) Alleen dit jaar maakt de visboer de salades niet zelf, dus doet mijn moeder dit. Ik denk dat het een Kerst wordt met vooral veel hapjes ipv echte gerechten. Zoals gevulde eieren, hapjes in bladerdeeg, visschotel, gourmet.