klagen over vuurwerk

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 7 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Als haar kind illegaal vuurwerk zou willen, dan wil ts liever dat hij dat samen met zijn ouders afsteekt.
    Als haar zoon drugs wil gebruiken, hoopt ts dat haar zoon dat met haar bespreekt, zodat ze dan gecontroleerd spul kan halen.
    Haar zoon is nu 11.
    Voor zover ik heb gelezen, is dit allemaal nog niet aan de orde en wie weet komt het nooit aan de orde.
    Zou het wel aan de orde komen, hoop ik dat dat nog een aantal jaren gaat duren en wie weet denkt ts er dan toch anders over. Wie weet........allemaal speculatie.
     
    Louise11110, MyMiracle en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  2. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Maar ben je niet een beetje naief nu? Op het moment dat jouw zoon van 17/18 met vrienden aan illegaal vuurwerk kan komen, denk je dan serieus dat hij dat eerst bij papa en mama gaat vragen omdat die hebben gezegd dat hij dat samen met hen moet proberen en niet alleen? Hij is dan niet meer dat kleine mannetje van 11 jaar he?
     
  3. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    En wat betreft het illegale vuurwerk? Dat steek je voor de lol dan ook maar even samen in de tuin af?
     
  4. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Misschien gaat het wel hetzelfde als hier: mijn zonen van 19 en 18 hebben al een aantal jaren totaal geen interesse meer in vuurwerk.
    Dat kan je nooit weten. Niemand kan in de toekomst kijken.
    Misschien heeft jouw zoon straks wél interesse in illegaal vuurwerk, terwijl jij het als ouder vreselijk vindt en dit nooit aangemoedigd hebt.
    Ik hoop het niet voor je, maar garanties heb je nooit.
    Al voed je je kind nog zo braaf op.
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Dat kun je idd niet weten, heeft ook met het soort kind te maken en je kunt het ook niet altijd tegenhouden.
    Wat je wel kunt doen is het bespreken en uitleggen waarom je liever niet heeft dat een kind bepaalde keuzes maakt, je hoeft dan niet perse erin mee te gaan omdat het anders stiekem gebeurd. Dat risico loop je idd, maar dat wil niet zeggen dat je alles moet goedkeuren. Je mag best grenzen stellen en die aanhouden, als je duidelijk uitlegt waarom en als ze het dan toch doen, tja..
     
  6. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Hoe ik denk over harddrugs of illegaal vuurwerk, moet ik nog even bedenken. Maar ik snap de redenering wel van het liever onder toezicht van een van de ouders laten proberen dan dat ze het stiekem gaan doen. Dat is hoe ik het straks denk ik ook wil doen.

    Mijn redenatie is dat ze dan juist de smaak (roken/alcohol) of het effect (alcohol/joint) ontdekken daar waar ik in de buurt ben. Dat ze dan niet door groepsdruk hun eigen grenzen gaan negeren als het net nieuw is. Dat ze ook kunnen merken wat het spul met je over een halfuur of over een dag doet.
    Ik denk dat juist die spanning en groepsdruk kunnen zorgen dat ze eerder hun eigen grenzen en mogelijk ook die van een ander over gaan. En daardoor dus veel te veel gebruiken.

    Ik hoop dat als ze het effect bij mij thuis of in de tuin ervaren hebben, ze het niet zo boeiend vinden om erin mee te gaan wat hun vrienden doen. Het effect is ze bekend dan, en dan weten ze waar ze ja of nee tegen zeggen.

    Voorkom ik daarmee dat het stiekem gebeurt? Nee, dat denk ik niet. Hoop ik dat de kans kleiner wordt, absoluut.
    Daarnaast hoop ik dat als ze het dan toch stiekem doen en ze bijvoorbeeld een verkeerde reactie krijgen op alcohol/drugs, ze alsnog bij mij durven aankloppen zodat ik hulp kan bieden waar nodig.
     
    Iertje81, Tulp21, juf1987 en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Daar ging het toch niet om?
     
  8. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Nou 24 pagina’s is wat veel om eventjes te lezen, dus mss is het al gezegd, maar wij krijgen vaak mensen binnen met brandwondjes in de ogen. Ze stonden omhoog te kijken naar het siervuurwerk, om een bepaalde reden, bijv mist, komt het sneller naar beneden. Dus de snippers branden nog en komen in je ogen.

    Dus let op, lelijke veiligheidsbril op!

    Voor de rest vind ik het prachtig! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Geeft mij echt het ultieme Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen gevoel XD
     
  9. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    743
    420
    63
    Vrouw
    #469 Jacy82, 9 dec 2019
    Laatst bewerkt: 9 dec 2019
    Ik heb niet zo heel veel tegen vuurwerk. Maar wel als het buiten de daarvoor gestelde tijden gedaan wordt. In de week van oud en nieuw vind ik nog te overzien, maar de hele maand.

    Ik vind het eigenlijk raar dat ouders dat aanmoedigen. Ik was geen lieverdje vroeger, maar vuurwerk kreeg ik echt niet en mijn ouders haalden het ook niet voor oud en nieuw. Ik heb er ook nooit behoefte aan gehad het dan maar te doen toen ik het zelf kon.

    Bovendien zijn er ook veel mensen die er wel last van hebben en zeker kleine kinderen en mensen met dieren als hulphonden. Ik woon vlakbij een industrieterrein. Ideaal, doe je weinig mensen kwaad zou je zeggen. Maar zelfs de kleinste knallers geven daar een enorme knal door de galm waar we dikwijls ons kapot van schrikken. Je kan wel zeggen dat je kind het alleen doet waar jij het gezegd hebt te doen en er nooit klachten komen. Maar meest is de vogel alweer gevlogen voor je kan zien wie er aan het rondspoken zijn. Is het niet aan ouders je kind juist te leren dat er regels zijn dan? Oh nee normen en waarden zijn er natuurlijk niet meer in 2020
     
    Zara75, tuc, suus1983 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Mee eens. Al denk ik dat juist als je overal regels stelt, je kind weer ziet aankomen met nog een regel die ze onbenullig vinden. En dan gaan ze regels breken die ze niet uitkomen. Terwijl ze in mijn ogen nog niet goed kunnen overzien welke regels je zonder al te veel problemen eens kunt breken en welke regels er niet zomaar zijn. Ik hoop juist doordat ik straks meer vrijheid geef, ze de regels die ik wel ga stellen beter gaan respecteren.

    Hoe ik erover denk als mijn dochter ouder is, moet ik nog zien. Maar dit is mijn idee nu.

    Dit gaat over gemiddeldes trouwens. Er zullen ongetwijfeld kinderen zijn waar het wel beter voor is enorm strak te zijn.
     
  11. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Jeetje zeg, in een ander topic wordt nog geïnsinueerd dat ts en een ander bepaald lid van een bepaald kliekje zijn die vol in de aanval gaan op weet ik veel wie. Wat doen jullie nu zelf dan? Zijn jullie nou echt zoveel beter? Echt heel chique om in het ene topic iemand te beschuldigden en in het volgende zelf precies hetzelfde te doen.

    Over illegaal vuurwerk, dat zijn niet meteen alleen de cobra's hè. Dat zijn ook gewoon de potten met siervuurwerk, maar omdat er in België en Duitsland een heel klein beetje meer kruid in zit, en dus iets harder knalt, dan hier is toegestaan is het illegaal. En ook de babypijltjes, je weet wel, die pijltjes die zowat iedereen vroeger uit de hand afschoot. Degene die met illegaal vuurwerk gepakt worden na de grens hebben echt niet alleen maar lawinepijlen en cobra's in hun auto. Het grootste deel is gewoon siervuurwerk wat de meeste van jullie eigenlijk wel mooi vinden om naar te kijken. Maar omdat er dus iets meer kruid in zit dan in NL is toegestaan is het illegaal. Grote kans dat een ieder van jullie van illegaal vuurwerk heeft genoten om naar te kijken met oud en nieuw.
     
    wishfulthinking, Ansj84 en Celika vinden dit leuk.
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dat is gewoon proberen goed te praten wat fout is, illegaal is gewoon illegaal. En dat er misschien ‘tegenstanders’ waren die het práchtig vonden verandert daar ook niets aan.
     
    tuc en suus1983 vinden dit leuk.
  13. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Ondanks dat ik hier al best een tijd meelees en schrijf valt mijn mond open van de reacties hier.

    De manier van opvoeden van ts is natuurlijk totaal niet te beoordelen op de beperkte informatie die hier gegeven wordt. Zeker gezien het feit dat het merendeel van de situaties, waar de meeste over vallen, mogelijke situaties in de toekomst betreffen.
    Daarnaast vind ik de opvoedmethode die ts aangeeft met betrekking tot het uitproberen van ongewenste middelen(al is dit voor een ieder anders). Helemaal niet zo verkeerd klinken.
    Nee het mag niet, want ........ is voor genoeg jongeren totaal geen reden om het niet te doen.
    Voor sommige zelfs een reden om het juist wel te doen. Ben je vrij strikt hierin, dan is de kans dat je kind je vragen stelt of advies vraagt kleiner. En de kans dat ze het stiekem doen en het fout gaat(verkeerd spul, verkeerd gebruik enz.) groter.

    Om maar een voorbeeld te geven waarin ik een zelfde soort opvoedmethode zou toepassen....
    De moeder van het beste vriendinnetje van mijn dochter heeft alles gebruikt wat je maar kan gebruiken(zegt ze zelf). Maar op zo'n gecalculeerd en gecontroleerde manier, dat ze vrij weinig risico heeft gelopen. Ze wist bij een pilletje bijv. precies bij wie ze het moest kopen, hoeveel ze hier max. van kon nemen(kwart zei ze geloof ik) en hoelang ze dan moest wachten voordat ze weer een kwart nam. En zo ook met andere middelen.
    Ik heb dus tegen haar gezegd dat zij mooi met de dames mag gaan praten als ze een bepaalde leeftijd bereiken. Om ze uit te leggen waarom ze het niet moeten doen, met de nadruk op NIET(zal ik zelf natuurlijk ook doen). En hoe ze het veilig en gecontroleerd moeten doen, als ze het toch willen proberen. Ik heb dan zelfs ook het liefst dat zij ze helpt met het goede spul verkrijgen, dan het risico lopen dat ze toch verkeerd spul in handen krijgen. Maar hoe dat dan vorm gegeven zou moeten worden weet ik nu even niet. Hopelijk hoef ik mijn hoofd daar ook nooit over te breken.
     
  14. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Natuurlijk kan je vallen over mogelijke toekomstige situaties. Illegale drugs voor je kind regelen omdat hij/zij het eens wil proberen... het zou echt niet in me opkomen. Net zoals illegaal vuurwerk over de grens gaan kopen. Of andere fratsen. Daar kan en mág je gewoon over vallen hoor. Net zoals er hier mensen vallen over anderen die voor een volledig vuurwerkverbod zijn.
    Wat een grote onzin dat je daar alleen maar begrip voor moet hebben, wie zijn dan de (schijn)heilige boontjes?
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  15. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Woehaha dit topic ook weer hè :roflmao: en die perfecte moeders hier soms ook. Heerlijk.

    Jaaa hallo jeugdzorg? Ik wil graag een melding maken van iemand. Hoe ik haar ken? Ja eeh via internet, een forum genaamd zwangerschapspagina. Ik ‘ken’ haar natuurlijk niet ‘echt’. En wat er aan de hand is? Nou ze verteld dat ze haar zoon zal helpen aan allerlei illegaal waar als hij er om vraagt. Hij steekt nu al vuurwerk af! :eek: En die arme stakker is nog maar 11! Neeee dat gebeurt nu nog niet, illegaal vuurwerk? Nee cat 1 vuurwerk. Nee het gaat over de toekomst, mocht hij iets willen proberen dan wil zijn moeder dat gewoon faciliteren! Oh u heeft wel wat beters te doen dan op hypothetische gevallen in te gaan? Ik moet een leven zoeken? Oh oké ... doei.

    Hahaha heerlijk wakker worden zo.
     
    Schuurpapier, Anouk2005, Mamafiets en 9 anderen vinden dit leuk.
  16. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Nou, er is ooit al een lid van hier verlinkt bij de belastingdienst omdat haar LAT wel eens bleef slapen, dus mij verbaast niets meer... :roflmao::roflmao:
     
    Beausecret, Schuurpapier, Anouk2005 en 6 anderen vinden dit leuk.
  17. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nee mij ook niet! Dat is juist het allerergste :roflmao: Wat is het leven voor sommigen ook saai.
     
  18. Lynne182

    Lynne182 Bekend lid

    7 aug 2019
    774
    742
    93
    Vrouw
    Ik kan nog steeds niet geloven dat er mensen zijn die nuchter over harddrugs praten alsof ze een uitje maken na de supermarkt. Een kwartje hier, over x aantal tijd nog een kwartje daar... Kijken hoe het valt.. Excuse me??!! Uit wat voor milieu kom je dan als je het zo kan brengen alsof het allemaal niet zo uitmaakt. Alsof het een van de normaalste zaken is van de wereld en het hoort bij groot worden.

    Wat een onzin! Het hoort niet bij groot worden. En het is helemaal niet normaal! Het is zeer schadelijk voor je gezondheid en ook voor de moeder kind verhouding. Onder het motto "mama regelt wel wat goed spul voor je". Waar zijn we dan mee bezig mensen?! Vriendjes worden met je kind? Of houd je een ouder rol aan en ga je je neus niet in zaken steken waar je je als ouder niet in hoort te steken.

    Drugs maakt mensen levens kapot, gezinnen kapot, je lijf kapot. Daar wil je je kind niet in terecht laten komen. Zelfs niet 1 keer omdat Mammie et goeie spul wel kent..
     
    Paardenbloem, Zara75, suus1983 en 7 anderen vinden dit leuk.
  19. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Wauuuuwwww ...... serieus???
     
  20. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Hier ben ik het mee eens. Zo doen wij het hier ook.
    Ts denkt daar blijkbaar anders over en dat is niet per definitie " fout".
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina