Wat eten we vandaag? Deel 14!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Aug 16, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,145
    1,683
    113
    Riso met kip, broccoli en champignons
     
    Chillin likes this.
  2. Dufel

    Dufel VIP lid

    Sep 10, 2014
    5,833
    1,469
    113
    Wraps met ui, mais, paprika's en pittig gehakt.
    Uit de oven met geraspte kaas erop.
    Daarbij nog sla, komkommer en tomaatjes.
     
    NiVa0230 likes this.
  3. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Pasta carbonara.
     
  4. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,630
    900
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Gepaneerde kipfilet, zoete aardappel uit de oven en mais.
    Morgen naar een conferentie in Brussel, daar krijgen we een (kosher) 3 gangen diner:
    cheesecake gebak, kabeljauwfilet en ananastaart met ijs.
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik ben wel benieuwd naar het recept van de pittige tomatensaus
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,277
    25,751
    113
    Ik vervang de anchopeper voor gedroogde chipotle, maar je kan ook gerookte paprikapoeder gebruiken.
    6A00FEAC-4ECD-4A56-9CEA-7C29F87C8185.jpeg
     
    tuc likes this.
  7. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Marokkaanse gehaktballetjes met vers brood, salade, zelf gesneden friet en olijven.
     
  8. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    Apr 11, 2010
    2,230
    354
    83
    Female
    Restje lasagne van gisteren i.v.m. werkoverleg. Man en kinderen macaroni met knakworstjes, kaas en erwten/peentjes. Bewaren ze voor als ik er niet ben gelukkig
     
  9. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Jammie! Heb je een recept voor de gehaktballetjes? :)
     
    Zulema likes this.
  10. Bien1990

    Bien1990 Fanatiek lid

    Oct 8, 2015
    1,089
    391
    83
    Gebakken aardappelen, witlof uit de oven en een stukje verse worst
     
  11. Juffrouwminoes

    Juffrouwminoes Fanatiek lid

    Jan 21, 2016
    1,421
    777
    113
  12. Want2beAmom

    Want2beAmom Fanatiek lid

    Feb 9, 2018
    1,088
    668
    113
    Female
    In charmilla? :rolleyes:
     
    Zulema likes this.
  13. Boedah

    Boedah Niet meer actief

    Wij aten risotto met paddenstoelen bouillon, paprika & champignons. Lievelingseten van dochter :)
     
  14. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Ik gebruik dit recept altijd!



    Benodigdheden:

    Halve kilo gehakt ( balletjes maken met knoflookp, ras el hanout, wat verse koriander, half blokje rund bouliun)
    1 ui
    1 tomaat
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    Wat verse Koriander
    Tomatenpuree in pakje (tomatenfrito)
    Zonnebloemolie
    Half blokje rund bouliun
    1 teentje knoflook
    1 theelepel Ras el hanout
    1 theelepel zwarte peper
    1 theelepel rode peper
    1 zafraan
    Kommetje groene olijven

    Voorbereiding:

    Pak een pan en doe er een beetje zonnebloemolie in.
    Laat dit even warm worden en snijd de ui in kleine stukjes in de pan.
    Laat dit even bakken en pak dan de knoflook en de paprika's en snijd deze ook in kleine stukjes erbij.
    Laat dit samen goed bakken op normaal vuurtje. Dan de koriander in kleine stukjes erbij voegen.
    Pak dan alle kruiden en voeg dit erbij.
    Voeg dan de bolletjes gehakt bij de pan.
    Pak dan de tomaat schil deze en snijd die in kleine stukjes en voeg dit hierbij. Voeg ook de tomatenpuree erbij ( 1 eetlepel )

    Warm dan alvast water op in de waterkoker en voeg er 1 theeglas warm water bij. Laat dit voor ong 20 min koken met deksel op de pan op een normaal vuurtje, als t klaar is voeg je de groene olijven erbij.
     
    Adje likes this.
  15. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Yess! Het was weer heerlijk, blijft favoriet hier :roflmao:
     
  16. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Dankjewel :D. Lijkt me heerlijk. Ik ga het vrijdag uitproberen!
     
    Zulema likes this.
  17. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Leuk, gaat vast smaken! :D Laat je me weten wat je er van vond?
     
    Linda86 likes this.
  18. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Tuurlijk! Ben benieuwd :)
     
    Zulema likes this.
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,445
    21,838
    113
    Lahmacun (zelfgemaakt)
     
    Zulema likes this.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,277
    25,751
    113
    Ik heb een weer eens nieuw keukenspeeltje (sous vide stick) :oops: en die wil ik vandaag uitproberen. We eten sous vide bospeen met sinaasappel en honing, hachee gehaktballetjes met uienjus en aardappelpuree met bieslook.
     
    Linda86 likes this.

Share This Page