Pakketjes aannemen

Discussie in 'De lounge' gestart door LisbethSalander, 11 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.911
    1.188
    113
    Nederland
    Tuurlijk kan dat eens voorkomen, als je bijvoorbeeld even de kinderen moet halen of een andere afspraak hebt, maar als iemand wekelijks iets online besteld en vervolgens niet thuis is dan wordt dat wel irritant. De buren zijn geen afhaalpunt.
     
  2. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Ik neem hier veel aan, heb alleen inmiddels de grenst getrokken bij de buren die het inderdaad dagen laten liggen die pakketjes weiger ik.

    Mijn man besteld ook met enige regelmaat dingen online en wij zijn ook niet altijd thuis. Wij hebben dus de buurman gevraagd of hij het een probleem vind om die pakketjes aan te nemen. Toen hij aangaf dit niet erg te vinden hebben we doorgegeven aan de vaste bezorgen dat hij het dan bij de buurman kan afgeven is deze er niet dan legt hij het op het depot en halen we het daar.
     
  3. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    Maar jouw buren weten niet dat je weigert. Je kan ook gewoon even niet thuis zijn geweest immers. T is niet dat de postbezorger op het 'niet thuis' briefje zet: buuf weigert pakket aan te nemen :p
     
    Evanesco, Kolibrie2 en Novi vinden dit leuk.
  4. DN2017

    DN2017 Fanatiek lid

    1 jun 2017
    1.352
    1.926
    113
    Vrouw
    Ik neem dus helemaal niets aan voor mijn buren. Vind het namelijk strontvervelend om mensen aan de deur te hebben, al helemaal in de avond.

    En ik vind het niet terecht dat je jouw buren erop wil aanspreken dat zij dingen bestellen en vervolgens niet thuis zijn want het is je eigen probleem dat je pakketjes aanneemt en je er dan aan ergert dat er pakketjes bij je liggen...:oops: Bovendien weet je niet altijd wanneer iets geleverd wordt als je iets besteld. Er kan 2 werkdagen staan en dan is het er opeens wel morgen.
     
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    Ik neem aan voor de buren, maar ze komen allemaal dezelfde dag t al afhalen (als ze dat structureel niet deden, weigerde ik wel hun pakket). Andersom ook, mijn pakketjes komen ook vaak bij de buren dat ik dan ff zoon ophaal bijvoorbeeld of even bij mijn ouders ben. Laatst werd pakket paar huizen verder bezorgd, die buurman wist dat ik hoogzwanger en kwam even persoonlijk het pakket brengen :) zo lief!
     
    Whoopy en MinnieMouse94 vinden dit leuk.
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.275
    113
    Soms kan je niet kiezen om het te laten ophalen bij een ophaal punt maar dat ter zijde. Ik vraag het meestal aan de buren als ik weg ben of ze mijn pakje willen aannemen, andersom ook. Dan hangen we namelijk direct een briefje neer voor de postbode. Maar het komt verder weinig voor gelukkig. Bij ons komt post nl altijd in de avond en dan zijn wij meestal wel thuis dus dat scheelt wel.
     
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Oeh dat is inderdaad wel heel veel. Ik krijg ook veel pakketjes van buren, omdat ik veel thuis ben. Maar ze vragen het alleen als ik ook een pakje geleverd krijg. Ik heb gelukkig geen buren die het dagen laten liggen, en verder vind ik het ook een kleine moeite.
    Maar ze komen dus niet gewoon lukraak aanbellen om pakjes te leveren. Dat zou ik ook wel onacceptabel vinden op den duur...
     
  8. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.020
    2.374
    113
    Vrouw
    Ik ben thuisblijf moeder en mij wisten ze ook te vinden. Gek werd ik er van.
    En sommige buren haalden hun pakketten ook gewoon dagenlang niet op. Heel irritant.
    Heb toen maar een brief op mijn voordeur geplakt dat het spijtig is, maar ik géén pakketten aanneem voor andere woningen.
    Sindsdien komen ze niet meer. Heerlijk!
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.483
    113
    Zo nu en dan vind ik totaal geen probleem, maar ik neem niets aan voor mensen die dagen wachten tot ze het ophalen en ik wel in die tijd steeds voorbij zie komen, dus het is niet dat ze niet thuis zijn en ik neem niets meer aan voor mensen die dagelijks pakketjes hebben. Mijn gang is geen opslag, dus ik zeg dat ook gewoon tegen pakketbezorgers die dagelijks voor dezelfde buren op de stoep stonden. 2 straten verderop is een servicepunt, laat het daar maar bezorgen als je nooit thuis bent.
    Zal me een zorg wezen wat mijn buren of de bezorger daar van vinden, dat is niet mijn probleem.
     
  10. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113

    Ik heb toch nergens gezegd dat ik de buren wil aanspreken op hun online bestelbedrag?
    Vind het alleen best aso er maar klakkeloos vanuit te gaan dat de buren de pakketjes wel aannemen als je zelf voltijds werkt en dus van maandag tot en met vrijdag nooit thuis bent voor de bezorging.
     
  11. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.289
    7.851
    113
    Gelderland
    Hier komt de post vaak precies als ik de jongens uit school haal, heel vervelend want ben verder bijna de hele dag thuis. Ik neem om die reden dus ook altijd de post voor de buren aan, echt geen probleem en als ik ze zie lopen of er toch uit moet breng ik het even langs bij ze.

    Mocht ik echt een afhaalpunt worden of mijn rust nodig hebben zoals in jouw geval dan zou ik gaan weigeren.. Ook als ik zelf nooit wat zou bestellen zou ik weigeren denk ik ;)
     
    Jessi79 vindt dit leuk.
  12. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Hier vaak pakketjes voor de buren. Meestal neem ik ze aan, maar als ik weet dat ik de rest van de dag niet thuis ben of als ik niet lekker ben doe ik het niet. Je bent niets verplicht.

    Je kan niet altijd een pick up point Kiezen. En vaak wordt er ook niet gezegd wanneer het precies geleverd wordt. Dus het is onmogelijk om voor elk pakketje thuis te zijn. Maar ik probeer meestal te laten bezorgen op een dag dat ik heel de dag thuis ben.
     
  13. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Ik zou het gewoon niet meer aannemen, dan moeten mensen het maar op een afhaalpunt laten bezorgen of een moment wanneer ze wel thuis zijn.
     
  14. Irene2

    Irene2 Actief lid

    21 mrt 2019
    375
    610
    93
    Vrouw
    Voor de directe buren(en aan 1 kant nog 1 deur verder, maar die ken ik ook) neem ik pakketjes aan en dat doen ze ook voor ons. Als het kan probeer ik alleen te bestellen als ik weet dat ik ook thuis ben, maar dit lukt en kan niet altijd. En soms weet ik niet dat er iets komt, zoals een tijd geleden het kraampakket. Die lag dus ook bij de buren. Laatst werd het bevalbad geleverd(ook een aardige doos) maar dat hoorde ik ook pas een dag van te voren. Kon ik zelf geen invloed op uitoefenen. Ik moest die dag toch ook echt even naar de verloskundige... Ging uiteindelijk goed maar als ik net weg was geweest had ik daar ook echt niks aan kunnen doen.

    Afhaalpunt selecteren kan helaas niet altijd, al kun je steeds vaker zodra je een track en trace code hebt het dan nog naar een afhaalpunt laten gaan. Fijne vooruitgang vind ik.

    Het voorbeeld met de tuinsets die geleverd werden terwijl er niemand was vind ik wel echt heel asociaal. Dat kan gewoon echt niet. Toen ik wist dat onze kinderwagen en autostoel en basis geleverd werden zorgde ik echt wel dat ik thuis was. Was ook echt heel erg groot en veel!

    Werd door een vriendin voor m'n verlof al gewaarschuwd dat de bezorgers het heel snel door hebben als je verlof hebt en je dan elke dag de Sjaak bent. Blijkbaar hebben we hier hele fijne bezorgers, want heb er gelukkig nog niks van gemerkt. Is niet meer of minder dan anders.
     
  15. Lynne182

    Lynne182 Bekend lid

    7 aug 2019
    774
    742
    93
    Vrouw
    Ik neem alleen iets aan van mijn rechter buren, omdat ik weet dat die dat voor mij ook wel eens doen. Maar verder weiger ik alles van de rest van de straat. Ook ik ben ziek en slaap als de twee kleintjes slapen. Ik plak gewoon brief op de deur dat niemand aan hoeft te kloppen. Thuis of niet ik ben geen "leg je pakket maar bij mij neer" service.
     
  16. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Ik neem alleen pakketten aan van de buren waar ik goed contact mee heb. En de buren nemen dan ook aan.
     
  17. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Ah vervelend. Snap je frustratie wel zeker als de pakketjes dagen blijven staan..
    Ik zelf vind het al vervelend als ik de kinderen van school moet halen en verwacht iets.. Vaak doe ik dan een briefje op de deur dat ik binnen paar minuten terug ben en dat het pakketje in de papiercontainer mag. Wil mn buren zo min mogelijk belasten.
    Ik zou als ik jou was bij de bezorger aangeven dat het ivm gezondheid vervelend is om elke dag als afhaalpunt te fungeren.. Alhoewel , je hoeft niet eens een reden te geven. Jij BENT geen afhaalpunt.
     
    Coortje88 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    PostNL doet nu nog maar 1 afleverpoging, daarna gaat een pakketje naar een afhaalpunt. Ik zou gewoon óf de bel negeren en lekker blijven zitten waar je zit, of aan de deur weigeren. Dan moeten de buren gewoon naar een afhaalpunt, maakt toch niet uit? En zij kunnen ook echt niet ruiken dat jij wel thuis was bij die afleverpoging, dus als ze je iets kwalijk nemen is dat wel erg kinderachtig.

    Ik werk thuis op zolder en als ik de pakketbezorger zie rijden terwijl ik niks verwacht zelf, ga ik niet twee trappen af als hij aanbelt (en dan moet ik ook rennen, want ze zijn zo weer weg) - niet zo netjes misschien, maar ja, feitelijk storen de buren die zelf niet thuis zijn mij zo bij m’n werk terwijl ze zelf ook niet thuis zijn (en ongestoord hun werk kunnen doen). Als ik niet bezig ben, neem ik ze wel aan, maar dagelijks meerdere pakketten zou ik ook niet zien zitten.
     
  19. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Hier neem ik wel aan en buren nemen wel eens voor mij. Iets bestellen als je niet thuis bent op het bezorgmoment kan toch gewoon gebeuren? Hier is het echt niet altijd op dezelfde tijd en je als het zo is dat het over 3-5 dagen bezorgd wordt, is het helemaal lastig. Hier is het aardig in balans met pakketten voor elkaar aannemen. Als we niet thuis zijn, legt de bezorger het voor de deur als de buren ook niet open doen, ook helemaal prima. Dat is vaak alleen als ie mn auto ziet staan, dan weet ie dat het niet lang kan duren voor ik weer thuis ben. Maar goed, jij vindt het niet zo tof, dan dus mee stoppen want je bent niets verplicht.
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  20. Celika

    Celika Fanatiek lid

    15 jul 2013
    1.893
    381
    83
    Vrouw
    Dicht bij de zee
    Ik neem bijna alles aan vind het niet zo een probleem.
    Dus als je voltijds werkt en online wat besteld is dat aso omdat ze ervan uit gaan dat de buren het wel aannemen? Wie zegt dat?
    Hier bezorgen ze ook in de avonduren en soms kan je helaas geen afhaalpunt aanvinken.
    Als het je zo irriteert dan zou ik het niet meer aannemen en melden bij de bezorger weg probleem.
     

Deel Deze Pagina