Kadootjes kerst dobbelspel

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 12 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dit jaar gaan we voor het eerst met de vriendengroep het kerst kadotjes dobbelspel doen. Ik moet nog op zoek naar een grote dobbelsteen en heb de spelregels van internet gehaald (zag meerdere varianten dus heb het leukste uit alles samen gevoegt in eigen spelregels.

    We spelen het met 4 gezinnen waarvan
    4 vrouwen
    4 mannen
    3 meisjes 13 en 2x15 jaar
    4 jongens 8, 11, 12 en 15 jaar
    de 2 jongsts kinderen van 6 en 3 doen niet mee. In principe liggen die dan in bed maar zoek ook nog een tip hun evt. erin te betrekken voor als ze niet slapen en zodat ze beide 1 klein kadotje uit kunnen pakken en houden.

    We moeten aanschaffen per meespelend persoom, iets nieuws van max €25, iets geks, grappigs, raars voor zo goedkopelijk mogelijk. En iets meenemen uit je huis wat je niet meer wilt hebben maar wat niet kapot is.

    Wat het voor mij lastig maakt is dat de kado's geschikt moeten zijn voor zowel volwassenen als kinderen en voor mannen en voor vrouwen. Hoe verzin je dan een kado of in mijn geval al 2 want ik schaf voor zoon aan.

    Ik ben geen ervaren speler maar is het zo dat door het ruilen je toch nooit weet wie wat wint en dat specifieke kind / ouder en man /vrouw kado's kopen geen nut heeft? Ik denk er nu aan om te bespreken dat we in ieder geval voor de kinderen elk 1 leuk kado van 25 euro doen en op het eind van het spel alsnog zo ruilen dat de kinderen de juiste pakjes hebben maar daarmee ga je het doel van het spel wel voorbij.

    Dus misschien denk ik te moeilijk en helpt iemand me hier op simpele leuke kado ideeen die voor iedereen kunnen.
     
  2. AprilM

    AprilM Lid

    9 apr 2017
    77
    55
    18
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Wij spelen een soortgelijk spel vaak met sinterklaas. Om er voor te zorgen dat iedereen een cadeau krijgt splitsen we het vaak op. Voor het spel mag iedereen cadeautjes kopen voor in totaal 10 euro (ongeveer 3x 3-3,50 euro, maar mag ook anders verdeeld). Los daarvan vaak nog 1 cadeautje (chocoladeletter oid). Bij ons koopt oma deze vaak, maar zou ook prima door de ouders gekocht kunnen worden. Wel even afspreken dat alle ouders dan bijv. 1 of 2 cadeautjes kopen. Zou sneu zijn wanneer de een veel meer krijgt dan de ander.

    Met betrekking tot het spel. Probeer zelf vaak zo veel mogelijk verschillende cadeaus te kopen. Aan het eind van de rit wordt ook eigenlijk altijd wel geruild. Vaak is het ook juist grappig als een cadeau bij de totaal verkeerde persoon komt (de vrouwen shampoo bij papa bijv.). En anders komt het binnen het gezin wel weer goed (shampoo van papa, naar mama of dochter) Wat wij wel eens gekocht hebben: shampoo/douche gel, knijpers, december kalender, kaartspel/dobbelstenen, herbruikbaar tasje met leuke print, wc pakket (toiletreiniger, wc blok, luchtverfrisser, huishoud handschoenen, wc rol), grote doos snoepjes, vogelvoer, pak strooizout, bakpakket (voor bijv cupcakes), kerstballen met een foto er in (bijv. van alle gezinnen, kan altijd geruild ;)), onderzetters, chocoladepakket (bijv. 3 verschillende repen), handschoenen, fietsverlichting, batterijen, kaarsjes pakket (waxinelichtjes, aansteker, iets waar de waxinelichtjes in kunnen), kladblokken met een setje pennen, schilderen op nummer, legpuzzel, theepakket met verschillende soorten thee, try out abonnement van iets (dit jaar 4 weken ad voor 4 euro gedaan, 'waardebon' voor het spel gemaakt en later aangevraagd ivm adres en zo. Let er wel op dat het automatisch stopt!). Genoeg inspiratie ook bij bijv. een tweedehandswinkels of vlooienmarkt.

    Moet er wel bij zeggen dat de jongste die bij ons mee speelt 17 jaar is. Maakt het wat makkelijker met het leeftijdsverschil, maar dat ging voorheen ook prima!

    Hoop dat je er wat aan hebt! Veel plezier!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  3. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.153
    2.238
    113
    Vrouw
    foute kerst CD/muts/trui/sokken, iets voor in de keuken (knoflookpers, kersenontpitter, poffertjespan, receptenboekje), toiletartikelen (douchegel, tandenborstel met lichtjes oid, geurtje, glitter oogschaduw/lipgloss/nagellak), plantje, scheurkalender voor 2020, speciaalbiertje, gezelschapsspelletje (bv UNO), vuurwerkpakketje, theeglazen, zak lekkere koffiebonen...

    mijn ervaring is dat er altijd dingen bijzitten waar iedereen op gaat jagen (soms de meest onverwachte dingen) en andere cadeaus die juist niemand wil (meestal hele grote lompe of lelijke dingen). dat maakt het juist leuk! de duurdere cadeaus zou ik dan denk ik niet in het spel doen, maar bijv door lootjes trekken persoonlijk kopen. 25 euro is best veel voor 'zomaar' een cadeautje
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Lastig is dat hè!
    Vooral voor €25 dat vind ik voor een dobbelspel ook best veel maar dat terzijde.

    Wat er bij ons vaak in zit :
    Happy socks.
    Iets te eten - voornamelijk chocolade of drop.
    Mini’s van iets (rituals doet het bij ons bijvoorbeeld erg goed).

    Ook ‘gekke’ cadeaus omdat we weten dat iedereen zo nieuwsgierig is dat ze die willen hebben :roflmao:

    Bijboorbeeld
    Grote bak voor popcorn of chips.
    Een mok met warme chocomelk of thee (set van Xenos , kan het niet zo goed uitleggen).
    Leuk kookboekje.
    Krasloten.

    Vorig jaar had iemand voor de grap een pak keukensponsjes gekocht en ze allemaal apart ingepakt :roflmao:.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  5. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.641
    10.539
    113
    Staatslot
    Rituals
    Bon voor bol.com oid
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Maar voor de ervaren spelers... het maakt dus niet zoveel uit of het man / vrouw / kind kado's zijn want je weet nooit wie met wat eindigt, zeg ik dat goed?
    En zoals het voorbeeld van die schuursponsjes (geniaal) maakt het voor het spel dan niet uit dat er meer dan 3 kado's per persoon in het spel zitten?

    Ik heb nu bedacht dat ik in ieder geval een wc borstel erin ga doen. nu nog even hoe in te pakken zodat de vorm niet verklapt wat het is :)
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  7. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Nee opzich maakt dat niet uit , hier zijn de dames wel meer dan mannen - 7 vs 3.
    Maar als je meerdere cadeautjes doet dat zou ik gewoon zorgen dat je voor man/vrouw/kind wat doet of ‘unisex’ , eventueel kan je ze achteraf nog wel ruilen met elkaar (dat is hier nooit zo’n probleem geweest).

    Voor ons is het nooit echt een probleem als 1 persoon meer cadeaus heeft dan een ander , maar we zorgen er wel voor dat iedereen er altijd 2 heeft.

    En het klopt ook wat je zegt dat je van te voren niet weet wie welk cadeau heeft / krijgt :)!

    Leuk idee van de wc borstel :roflmao: ik kan van zulke dingen de humor wel zien. Vind zulke cadeaus dus ook hilarisch haha.

    Wil je wel alvast veel voorpret wensen :thumup:
     
    Ysabella en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij kopen iets wat we zelf graag willen hebben (maar waar meerdere op zich iets mee zouden kunnen, maar niet iedereen). Wij doen 3 cadeautjes van 10 a 15 euro. En proberen dan altijd onze eigen cadeautjes te bemachtigen maar er zijn altijd meer mensen die "mijn" cadeautjes willen en ze dan ruilen tegen cadeautjes waar ik niks aan heb.

    Levert bij ons altijd hilarische situaties op!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  9. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Nog 1 vraagje, ik zit nu namelijk de regels uit te typen.
    Klopt het dat niet bij elk getal op de dobbelsteen een actie volgt? Dat sommige getallen niets zijn? Dan gaat de beurt gewoon naar de volgende ofzo?
    Heb er zin in, heb al gekke rare kadotjes :roflmao:
    moet alleen nog op pad voor de leuke kadotjes.
     
  10. 1986Lynn

    1986Lynn Fanatiek lid

    3 sep 2009
    2.615
    367
    83
    ..
    Klopt inderdaad dat sommige getallen niets zijn en de beurt doorgaat naar de volgende.
    Wij kopen inderdaad niet specifiek een cadeau wat voor iedereen kan, maar wat een deel sowieso leuk vind. Wij deden eerst een ronde met dichte cadeaus. Daarna een ronde met de cadeaus open maken en daarna nog een ronde dat je als je bijvoorbeeld 6 gooit al 1 cadeau mocht veilig stellen. Iedereen mocht dan maar 1 zo’n duur (die van 25 euro) kiezen.

     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  11. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij doen het veel simpeler. Als je 6 gooit mag je een cadeau pakken en uitpakken. Tot je maximaal 3 cadeau's hebt. Als je 3 cadeau's hebt en je gooit 6 moet je een cadeau ruilen met iemand anders. Verder geen regels.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dank jullie, we hebben uiteindelijk afgesproken dat het kado niet voor iedereen leuk hoeft te zijn want dan is het gewoon lastig.
    We hebben nu,
    1 kado max 25 die je zelf leuk zou vinden om te krijgen
    1 kado zo goedkoop mogelijk, gek of grappig
    1 kado iets uit huis wat je niet meer wilt hebben.

    Ik heb 6 extra kleine kadotjes gekocht voor de 2 kleine kinderen (die krijgen ze dan als het spel klaar is van degene die het heeft) en nog 3 chocolade repen extra ingepakt en in het spel gedaan.

    Maar dan weet ik dat het klopt dat sommige getallen betekenen beurt naar de volgende.

    We doen hem in 2 rondes, eerst ingepakt, als alle kadotjes eruit zijn uitpakken, en dan nog een ronde om kadotjes kwijt te raken / af te pakken.
     
  13. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.499
    3.163
    113
    zwemjuf
    zuid-holland

    Wij hebben eigenlijk altijd op ieder cijfer wel íéts... En niet altijd zijn alle cadeautjes uitgepakt als we spelen. Soms is het afgelopen en zit er nog iets ingepakt. Krasloten met name-worden op de meest creatieve manieren ingepakt ;) .
    1. 1 kadootje naar links
    2.1 kadootje naar rechts
    3.Wissel van plaats met een speler
    4. Kies 1 kadootje naar keuze en pak dit
    5. wissel van speelrichting
    6. Pak een opdracht

    -en die opdrachten zijn ook weer heel verschillend - alle dames mogen eenkadootje van de heren
    geef allemaal een kadootje aan diegene met de minste kadootjes
    pak het kleinste kadootje
    pak het grootste kado
    Wie in mei jarig is, mag een kadootje pikken
    etc etc
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina