Dames, Vanaf volgende week gaan we zo min mogelijk vlees eten. Mijn zoon wil graag zelf minder vlees want hij vind het zielig voor de dieren. En ik wil graag hierin helpen. Nu eten we op brood vaak een plakje worst, en dit zal ik niet in huis halen dus ik hoor van jullie graag lekker broodbeleg. Kaas, smeerkaas, humus en zoetbeleg ken ik wel. Maar wat zijn jullie vegetarische toppers, vooral ook hartig?! alvast bedankt!!
Ik eet weinig brood maar de vegetarische plakjes worst/gehakt van de vegetarische slager vind ik wel lekker voor op brood te doen. Is bij de Albert Heijn te koop maar waarschijnlijk bij alle supermarkten.
Wij hebben een tijdje de vega smeerworst gehad. Die ga ik ook weer opschrijven en dan proberen we ook eens de plakjes “worst” inderdaad!
Zijn echt heel lekker. Wat ook lekker is voor thuis zijn de vegetarische knakworstjes van Unox voor bij een zacht broodje. Ik proef echt geen verschil tussen deze en de knakworst van vlees. Of omelet tussen de boterham.
Als je vegatarisch wilt gaan eten, omdat je het zielig voor de dieren vindt, waarom dan iets eten wat op vlees lijkt? Er zijn veel spreads tegenwoordig, waar lekker veel groenten in zit.
Omdat vlees lekker is eet ik producten die op vlees lijken. De smaak is gewoon lekker. Die wil ik niet missen. Ik stop dus met vlees voor het dierenleed, niet voor de smaak. Toch geweldig dat dat kan in deze tijd. Je hoeft niks te missen dus goed bezig ts dat je je zoon daarin wil ondersteunen.
Deze reactie snap ik niet? Iets wat op vlees lijkt, maar geen vlees is, is toch niet zielig voor dieren? En dus een prima alternatief als je geen / minder vlees wilt eten. Ik lees even mee. Wij aten sowieso al geen vleeswaren. Maar ik vind dat er bij ons teveel zoetigheid op tafel staat. Ik eet zelf wel vaak kaas, maar aangezien wij vanuit milieu-oogpunt bijna al het vlees uit ons menu schrappen, is kaas eigenlijk niet zo'n slim alternatief. Ik ga dus ook een kijken voor die spreads en vega-plakken en smeerworst enzo. Broodmaaltijd moet voor mij vooral makkelijk zijn. Dus ik zou echt wel iets dat ik zo vanuit de verpakking op m'n brood kan doen. Zodra ik zelf iets moet gaan schillen of snijden, haak ik af.
De vega filet american en smeerworst van Kips (net wat goedkoper dan de vegetarische slager, en persoonlijk vind ik Kips lekkerder). Gekookt eitje met komkommer/tomaat/paprika. Kruidenkaas, spinazie, komkommer. Of eventueel wraps mee in plaats van brood, met vega kipfilet en sla.
Ik eet nooit vleesbeleg op brood. Ook bijna geen kaas. Wat er hier zoal wordt gegeten: Mosterd met tomaat, komkommer of rucola (Al dan niet zelfgemaakte) pesto Pindakaas/notenpasta/tahin Verschillende groentenspreads Hummus of andere peulvruchtenspreads Zelfgemaakte al dan niet vegan kaas Vegan mayonaise met olijven Als ik in de ochtend brood eet, is het bijna altijd olijfolie om in te dippen. Verder maak ik wel eens vegetarische "worst" (niet zozeer als bewust als vleesvervanger, maar heeft nou eenmaal die vorm) op basis van kikkererwtenmeel, tofu op basis van kikkererwtenmeel en seitan. Je kan meer zelf maken dan je denkt!
Mijn dochter eet op de bso vaak vega smeerworst tuinkruiden van garden gourmet (AH) die is heel goed te doen! Bij de AH heb je sowieso veel keuzes qua beleg, zelfs filet american.
Ik vraag om alternatieven, en als mensen vleesvervangers als alternatief aandragen is dat voor mij een prima optie. Van die spreads zijn ook lekker, en ik ga daar ook zeker dingen van proberen. Maar een vega knakworstje op zijn tijd zal mijn zoon ook zeker lusten! Dus ik ga dat niet uitsluiten.
Nepvlees is vast niet zielig maar als je principieel geen vlees eet, vinden sommige mensen het gewoon gek dat je dan wel iets eet dat daarop lijkt. Ik zou bv ook nooit iets met een varkenssmaak of alcoholvrij bier drinken. Omdat ik geen varken of alcohol nuttig uit principe, om maar even te vergelijken. Ik geloof zelf niet dat al die vervangers gezond zijn (bijna altijd op basis van soja namelijk), dus eet op vega(n) dagen gewoon peulvruchten/noten etc. Veel lekkerder ook dan vleesvervangers. Ik ben zelf opgegroeid met nepvlees dus misschien daarom mijn afkeer tegen het meeste nepvlees.
Kaas is trouwens belastender voor het milieu dan kip. https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/05/maximaal-een-glas-melk-per-dag-en-het-einde-van-het-broodje-kaas-a3972201
Wat ik mij afvroeg: smeerworst zoals die van kips mag je niet tijdens de zwangerschap omdat er teveel vitamine A in zit. Als ik zo redeneer zit er in de vegetarische variant toch niet veel vitamine A en zou ik die bij wijze van gewoon elke dag op brood kunnen smeren? Toch?
Klopt maar ts wil minderen met vlees, niet met kaas of melk. In het begin moet je niet teveel ineens willen, dan heb je kans dat velen het opgeven voordat ze ermee beginnen. Als het minderen met vlees goed lukt zal ze waarschijnlijk helemaal stoppen met vlees en daarna misschien minderen met alle dierlijke producten. Elke stap naar minder dierenleed is een goede stap. Voor nu is minderen met vlees is al super.
oja ik drink ook alcohol vrij bier en als ze iets vega hebben wat op spek lijkt ga ik het zeker proberen... maar ik snap dat dit voor sommige mensen geen alternatief is of überhaupt niet genuttigd wordt. Voor ons is het voor nu vooral een manier om mijn oudste zoon te ondersteunen. En wij vinden het prima om zelf ook geen vlees te eten. Om naar vegan te gaan is wel weer een stap verder. Aangezien ik erg graag yoghurt en kaas eet. En de soja/haver/kokos yoghurt/melk niet altijd even lekker zijn.
dat is een goede. De vit A komt naar mijn weten uit de lever die in leverworst zit. Dit zou niet in de vega variant zitten, lijkt mij. Ik ga eens googlen of ik daar iets over kan vinden, misschien moet je het eens aan je verloskundige vragen.