Wat kan je allemaal met Balsamico azijn?

Discussion in 'De lounge' started by LadyKikker, Jan 10, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,237
    1,891
    113
    Female
    Zoals de titel al zegt...

    Wij gebruiken't eigenlijk alleen als stokbrood dip. Maar wat kan je er nog meer mee?
     
  2. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,690
    2,395
    113
    Female
    Broek
    In een salade, bijvoorbeeld tomaat, mozarella, sesamzaad en een balsamicodressing. Maar ook in andere salades.

    Watermeloen met feta en balsamicoazijn is ook heerlijk (al klinkt dat niet zo haha).

    Of een stoofgerecht in maken, honeyglazed porc, rode kool of bij rundvlees.

    Je kunt het gewoon gebruiken ipv normale azijn voor net wat meer smaak.
     
    Zara75, Suuster and GossipGirlxoxo like this.
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    Rode bietensalade:
    Bietjes in stukjes
    Geitenkaas in stukjes
    Walnoten grof hakken
    Appel in stukjes
    Rode ui heel fijn snipperen
    Dressing van balsamico-azijn gemengd met honing en wat uienpoeder.

    Is echt zo enorm lekker!!!!!
     
  4. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    Oct 8, 2018
    3,225
    4,457
    113
    Female
    Mijn favo recept met balsamico is cherry tomaatjes uit de oven.

    2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico (wij gebruiken de zwarte) en eventueel 2 theelepeltjes suiker. Cherry tomaatjes lekker mee insmeren/overgieten/marineren en dan 40-60 minuten in de oven op 180 graden.
     
    Zara75, GossipGirlxoxo and Floeperd like this.
  5. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,810
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Op het laatste een eetlepel door een pan uiensoep roeren
     
  6. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,178
    10,720
    113
    In een salade met aardbeien, veldsla en geitenkaas :thumup:
     
    Zara75, Suuster and Poolvos like this.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,271
    25,742
    113
    Ik gebruik het vooral in marinades en dressings. Het is wat zoeter en minder zuur dan gewone azijn.

    En wat ook heerlijk is: Balsamicostroop (lekker bij een kaasplankje, of op een broodje brie, of over een salade met kaas, over aardbeien, etc.)
    Ca. 100 ml balsamico inkoken met ca. 50 gram suiker tot het wat stroperiger wordt. Niet te lang, want als het afgekoeld is, dikt het nog meer in.
     
    GossipGirlxoxo likes this.
  8. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Weggooien! Ik vind het zo ranzig...brrr

    Maar smaken verschillen gelukkig!
     
  9. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    Apr 15, 2011
    54,934
    15,587
    113
    Nabij Utrecht
    In de zomer gebruiken als fruitvliegjes-vanger :D

    Ff in een bekertje een laagje van die azijn, beetje water en afwasmiddel.

    Echt ik heb ze nog nooit zo erg daar op af zien komen als op andere mengels die ik gemaakt had om ze te vangen.

    Wij hebben vaak fruitvliegjes ivm de buur die meerdere fruitbonen heeft, maar het gros van het fruit laat bederven waardoor er zwermen hangen en bij ons dus naar binnen vliegen :rolleyes::confused:
     
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,646
    5,683
    113
    Ik heb het zelfde. Op stokbrood :confused: wat goor. Ik vind alles met azijn er in zo vies. Als het dokr gerechten moet dan doe ik zo weinig.
     
    Bloem85 likes this.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Ik gebruik het als salade dressing. Bijv. Met een beetje honing, peper, zout en olijfolie erdoor.
     
    Zara75 likes this.
  12. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    Jan 11, 2014
    4,611
    2,404
    113
    Met tomaat mozzarella lekker en wat olijf olie.
    Ook gebruik ik het bij spruitjes. Ik stomen ze eerst, je kan ze ook koken en daarna nog even wokken in een pan met balsamico azijn en geitenkaas. Zo lekker!
     
    NiVa0230 and Zara75 like this.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Ik ga door dit topic vanavond een salade eten met rucula mix mozzerella tomaat rode ui pijnboompitten EN balsamico dressing :D
     
    LadyKikker, qwerty123 and Zara75 like this.
  14. Suuster

    Suuster Fanatiek lid

    Jan 6, 2019
    1,206
    998
    113
    Female
    Docent
    Zeeland
    :roflmao::roflmao:
     
  15. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    Oct 13, 2014
    3,711
    4,029
    113
    Overijssel
    Heb ooit eens een flesje balsamico azijn uit Italie meegenomen. Heerlijk maar duur!
    Welke kopen jullie dan die lekker smaakt? Heb alleen qua supermarkten in de buurt: plus,ah en jumbo.
     
  16. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    Oct 8, 2018
    3,225
    4,457
    113
    Female
    Wij hebben altijd huismerk jumbo als gewone balsamico azijn. En de balsamico dressing/siroop/stroop achtige meuk van huismerk appie.
     
  17. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    Oct 13, 2014
    3,711
    4,029
    113
    Overijssel
    Oke,bedankt!
     
    Oilell likes this.
  18. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    Door de gegrilde groenten, aan het einde toevoegen en serveren met parmezaan
     
    Zara75 and GossipGirlxoxo like this.
  19. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    Jul 25, 2017
    1,434
    805
    113
    Female
    Grappig ik stond gister met de fles in in hand mezelf af te vragen wat ik er nog meer mee kan

    Wij doen het altijd bij de dip van het stokbrood. (Olie, zout, peper, knoflook en balsamico), ik doe het ook wel eens door de pasta..
     
  20. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik ben er gek op. Gebruik het graag als dressing en vaak een flinke scheut door de soep of pastasaus.
     

Share This Page