Warme beenham

Discussie in 'De lounge' gestart door nicole18, 23 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Ik ben benieuwd waarom hij de dag ervoor gebraden moet worden, de volgende dag pas gesneden wordt en dan vervolgens op allerlei manier opgewarmd moet worden?

    Ik braad hem zelf ook altijd in de oven maar vind hem dan toch echt het lekkerst.
    Ik zou er dus zelf voor kiezen om hem te braden en na een paar minuten rusten te snijden en gelijk op het broodje te doen.
     
  2. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Oh ja eigenlijk zou ik dit ook doen als ie al gekookt/gaar is, anders misschien risico dat ie niet op tijd gaar is?
     
  3. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Mmmh!
    Ik doe beenham inderdaad met honing-mosterdsaus op een hard broodje. En warm vlees (fricandeau) op een zacht broodje met pindasaus.
     
  4. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik zou hem gewoon de dag zelf bakken! Vers is het echt het beste. Zelf bak ik hem altijd in de oven (langzaam op een lagere temperatuur, ongeveer 150-160 graden) met een vleestermometer, als hij rond de 75 graden is is het gaar en heerlijk mals en sappig.

    Denk als je hem een dag van te voren maakt dat hij droger is dan wanneer je hem de dag zelf maakt. Als wij over hebben is het de dag erna echt niet meer zo lekker als vers uit de oven.

    Sausje maak ik ook altijd zelf. Mayo, Chilisaus, beetje rode wijnazijn, peper, zout en een flinke hoeveelheid Dille. Mmmm... Denk dat we dit binnenkort ook maar een keer op tafel zetten.
     
  5. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.495
    1.092
    113
    Okee jullie maken het mij niet makkelijk zeg, ij had hem net klaar liggen om aan te bakken en de oven in te schuiven.

    Morgen is het druk met visite in huis en het leek mij wel fijn om er dan zo min mogelijk aan te hoeven doen.

    Denk er nog even over na
     
  6. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Nu heb ik zin in broodje beenham :rolleyes:

    maare.. ik zou het gewoon op de dag zelf bereiden. Anders heb je toch juist kans dat ie uitdroogt??
     
  7. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.347
    12.035
    113
    Vrouw
    Even aanbraden en daarna in de oven schuiven is niet veel werk.
    Ik denk dat weer opwarmen net zo veel tijd kost. Moet je nog meer bijblijven ook.
     

Deel Deze Pagina