Ik ben benieuwd waarom hij de dag ervoor gebraden moet worden, de volgende dag pas gesneden wordt en dan vervolgens op allerlei manier opgewarmd moet worden? Ik braad hem zelf ook altijd in de oven maar vind hem dan toch echt het lekkerst. Ik zou er dus zelf voor kiezen om hem te braden en na een paar minuten rusten te snijden en gelijk op het broodje te doen.
Oh ja eigenlijk zou ik dit ook doen als ie al gekookt/gaar is, anders misschien risico dat ie niet op tijd gaar is?
Mmmh! Ik doe beenham inderdaad met honing-mosterdsaus op een hard broodje. En warm vlees (fricandeau) op een zacht broodje met pindasaus.
Ik zou hem gewoon de dag zelf bakken! Vers is het echt het beste. Zelf bak ik hem altijd in de oven (langzaam op een lagere temperatuur, ongeveer 150-160 graden) met een vleestermometer, als hij rond de 75 graden is is het gaar en heerlijk mals en sappig. Denk als je hem een dag van te voren maakt dat hij droger is dan wanneer je hem de dag zelf maakt. Als wij over hebben is het de dag erna echt niet meer zo lekker als vers uit de oven. Sausje maak ik ook altijd zelf. Mayo, Chilisaus, beetje rode wijnazijn, peper, zout en een flinke hoeveelheid Dille. Mmmm... Denk dat we dit binnenkort ook maar een keer op tafel zetten.
Okee jullie maken het mij niet makkelijk zeg, ij had hem net klaar liggen om aan te bakken en de oven in te schuiven. Morgen is het druk met visite in huis en het leek mij wel fijn om er dan zo min mogelijk aan te hoeven doen. Denk er nog even over na
Nu heb ik zin in broodje beenham maare.. ik zou het gewoon op de dag zelf bereiden. Anders heb je toch juist kans dat ie uitdroogt??
Even aanbraden en daarna in de oven schuiven is niet veel werk. Ik denk dat weer opwarmen net zo veel tijd kost. Moet je nog meer bijblijven ook.