Schoonmaken

Discussie in 'De lounge' gestart door Amaranthas, 22 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Dat zeg ik ook niet. Maar bedoelde het verschil aan te geven.
     
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.510
    8.362
    113
    Ik houd ik niet van rondslingerende dingen, maar tegelijkertijd weiger is de hele dag zooi van anderen op te ruimen en/of me daar druk om te maken. ;) Zeker ‘s avonds niet, dan is mijn energie over het algemeen echt op. Dus is het hier nooit opgeruimd genoeg naar mijn zin.
     
  3. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Oké, ik volg de redenering denk ik nog steeds niet helemaal. Ik werk zo weinig dat ik meer in de categorie tbm val maar mijn schoonmaakgedrag valt meer te vergelijken met dat van een fulltime werkende moeder:roflmao: dus in welke categorie val ik dan?
     
    Kolibrie2 vindt dit leuk.
  4. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    In de huishoudelijke luilakken categorie denk ik:D
     
    Kolibrie2, marieke12345, NiVa0230 en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Wat een herkenning! Deel van mijn probleem is ook dat mijn man zoveel troepjes heeft dat ik vaak niet weet wat ik ermee moet. Vaak weet ik niet eens wat het is. Hoe moet ik het dan in godsnaam een plek geven? Hij zelf vindt dat hij het de eerste twee dagen niet op hoeft te ruimen, en als die tijd verstreken is hoort het bij het meubilair.
    Zo, even lekker klagen hoor :p
     
    NiekeKris vindt dit leuk.
  6. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik heb een mandje in de bijkeuken staan waar dat in gaat. Mandje vol? Leg ik het in de garage op z'n werkbank. Ligt nu een flinke berg moertjes, pluggen, kabeltjes etc.
    Moet ie het maar opruimen
     
    GossipGirlxoxo en citroenrasp vinden dit leuk.
  7. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113

    Het voordeel van de trimsalon in huis. Hondje in bad, ff snel wassen, waterblazer erover en voila. 40 min verder zijn er 3 gewassen en weer droog. Ideaal :D

    Moet nu overigens wel zeggen dat het rommeliger is. Moet nodig een stofzuiger en dweil door maar ben druk met de babykamer verven dus dan blijft het maar even liggen.
     
  8. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Gelukkig is het niet zo dat je perse meer moet gaan poetsen als je minder werkt. Ik heb het idee bij sommige reacties (bedoel ik jou niet mee hoor) van team viespeuk dat ze een excuus moeten hebben (veel werken, kleine kinderen, geen tijd) waarom ze minder vaak poetsen. Wat mij betreft niet nodig. Maar misschien interpreteer ik het verkeerd hoor, dat kan ook. Ik herken het iig wel van mezelf van vroeger. Inmiddels durf ik wat eerlijker te zijn.
     
    citroenrasp en Paardenbloem vinden dit leuk.
  9. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Zo'n tactiek heb ik geprobeerd inderdaad, maar hij maakt gewoon hopen. Garage tot de nok toe vol? Ik kan mijn fiets niet meer kwijt en hij beweert dat we gewoon te weinig ruimte hebben. Ik zou hem soms zo graag even terug naar zijn moeder willen sturen voor heropvoeding... :rolleyes:
     
  10. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Misschien is dat een deel, maar feit blijft ook dat als je thuis bent, alles sneller vies wordt. Een toilet poetsen wat sinds de vorige beurt nog niet gebruikt is, heeft immers geen zin, maar als je de hele dag thuis bent gebruik je het toch wel.
     
    Waxinelichtjes, Ysabella en Paardenbloem vinden dit leuk.
  11. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ja gewoon lui of makkelijk zijn, dat kun je hier natuurlijk niet toegeven:p

    Ik zei dat wel, over kleine kinderen trouwens. Maar ik vind ook serieus dat die 2 koters hier meer troep maken dan ik in diezelfde tijd kan poetsen of opruimen. Dus in die zin is hen bezighouden en evt. eropuit gaan met ze nog effectiever om het hier netjes te houden:roflmao:
     
  12. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Ja dat is ook weer waar.
     
    Mystiek vindt dit leuk.
  13. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Ja maar dat zou wel mogelijk moeten zijn natuurlijk. Ik bedoel, als je mag zeggen dat je poetsen leuk vindt en het daarom zo vaak doet, mag je toch ook zeggen dat je het geen zak aan vindt? Dat is echt niet gelijk lui, wat mij betreft.

    Haha, lekker er op uit gaan dan. :thumup:
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  14. RoosAnne

    RoosAnne Actief lid

    23 feb 2018
    151
    156
    43
    Vrouw
    Ik ben gewoon letterlijk liever lui dan moe. Maar ik houd ook van een opgeruimd huis. En van eer van mijn werk hebben. Die eerste en die laatste winnen over het algemeen. Ik heb ook echt geen ritme in het huishouden. Mijn woonkamer wordt gerust een maand niet gedweild. Nou dan heb je echt eer van je werk hoor. Maar goed, ook al is het hier soms een viezige bende, als ik bij mijn vader of moeder op visite ga, ben ik blij dat ik niet op hun beiden lijk. Mijn vader is de man die al twee keer een schoonmaakactie van de GGD heeft mogen betalen (en dan is 't echt goor, geen hoarder ofzo) en mijn moeder heeft een vorm van smetvrees en kan gerust een halve dag besteden aan het keukenblok uitsoppen. Ze heeft wel een fijn, schoon huis, dat wel.
    Maar goed, ik zit er tussen in. Soms zou ik wat meer op mijn moeder willen lijken. Ik heb trouwens zo net wel, na het lezen van dit topic mijn woonkamer gedweild (wat korter geleden was dan een maand, geen zorgen), mijn aanrecht en gasfornuis gepoetst en mijn bed verschoond. Morgen zal ik de slaapkamers boven die al denk ik twee maanden niet zijn gestofzuigd (hoe zeg je dat?!) eens onder handen nemen.
     
    MinnieMouse94 vindt dit leuk.
  15. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.449
    7.291
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Onze woning is gelukkig niet zo groot. Maar ik heb een ontiegelijke hekel aan schoonmaken.. ik doe het pas als ik mij eraan begin te storen.. :oops:
    Wc probeer ik wel regelmatig te doen omdat ik de spetters van mn vriend ontzettend ranzig vind. We werken beide ongeveer 40-45 uur en we willen ook beide van onze vrije tijd genieten. Dus probeer elke dag een half uurtje wat te doen. Wasje erin, eruit, vaatwasser opruimen en elke dag iets anders kleins zodat het een soort van bij blijft. Als ik dan ineens zin heb ben ik 3 uur goed aan het poetsen. De woonkamer raak ik overigens niet aan, dat is mijn vriend zijn taak, rest van het huis doe ik.
     
  16. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.583
    6.275
    113
    Ik ben net zo. Ik ben echt ontzettend lui maar hou wel van een schoon en opgeruimd huis. Het is hier over het algemeen gewoon schoon en opgeruimd maar heb een man en puber in huis die wat minder netjes zijn. Als ik dus op maandag thuis kom dan ben ik niet altijd even blij (werk op zondag de middag/avond en maandag begin ik weer op tijd dus geen tijd om dan thuis wat te doen). Maar de rest van de week lukt t wel om alles bij te houden. Maar elke dag dweilen zou hier nooit gebeuren. (Niet nodig ook, we lopen nooit binnen met schoenen en als er iets is gevallen maken we dat meteen schoon).
     
  17. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Ik ben helemaal geen poetser. Vreselijk vind ik het. Maar goed, moet soms gebeuren want ik wil ook niet dat het een gore boel is.
    Wij doen elke dag een rondje. 's ochtends voor het werken gaat mijn vrouw stofzuigen, vaatwasser uitruimen en ik zet de was aan. Na het werken de was ophangen of in de droger. En na het eten rondje keukenblad, vuilnis weg, was vouwen, doekje over de wc, opruimen, kattenbakken. En als een van ons late dienst heeft doet die persoon 's ochtends de bovenverdieping.
    Op die manier hoef ik op vrije dagen nauwelijks iets te doen, want dan vind ik leuke dingen doen belangrijker.
    Grondig doe ik weinig, soms toevallig tussendoor.
     
  18. MomK

    MomK Bekend lid

    27 okt 2019
    568
    425
    63
    Als ik dit topic lees word ik gelijk gemotiveerd om schoon te maken haha. Ik heb niet echt ritme in het schoonmaken, ikzelf werk 3 volle dagen en mijn vriend onregelmatig waardoor er ook niet echt ritme in te krijgen is. Op mijn vrije dagen doe ik de was en ik probeer 1 keer in de week te strijken (man wat haat ik dat!). De benedenverdieping stofzuig ik meestal 2 keer per week en overal gaat dan een vochtige doek overheen. En boven 1 keer in de 1 a 2 weken. Ik zorg altijd dat het opgeruimd blijft en het er schoon uitziet. Het is niet zo dat ik iedere dag ijverig aan de poets ben. De wc's lap ik ook altijd om de dag even af en 1x in de week even goed boenen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  19. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Men neme een bak met grote sticker "MAN" drop. Pleurt alle troepjes van man Erin en heeft de Bak aan man met de mededeling: opruimen.

    Ik pak s avonds zo'n fexibele wasmand en gooi alle losse zooi wat niet van mij is Er in. Ik zet hem in het midden van de kamer met de mededeling dat ze hun spullen eruit kunnen pakken en op kunnen ruimen. Wat er na bedtime nog in zit gaat regelrecht de kliko in want dat Willen ze blijkbaar niet meer hebben. Ze hebben nog nooit zo snel opgeruimd:roflmao:
     
  20. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    Zo doen wij het precies. Met het geluk dat halverwege de maand de schoonmaakster drie uurtjes komt die dan de badkamer, wc’s en de vloeren en trappen doet.
    Dagelijks: stofzuigen
    2x p maand dweilen
    Ramen zodra ze echt te vies zijn

    en net als jij, als het echt vies oogt dan wordt er schoon gemaakt. We ruimen wel altijd alles netjes op en zorgen dat de wasmanden leeg zijn.
     
    MinnieMouse94 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina