Ik ontvel 10 tomaten. Snij het in stukken, doe er 6 tenen knoflook (in stukjes gesneden), scheutje olijfolie, scheutje witte wijn azijn en peper&zout. Ik laat het 30 minuten staan in de oven op hoge temperatuur. Dan gooi ik het in de blender. Naar smaak nog wat kruiden en peper en zout bij. Et voila. De kinderen vinden het heerlijk. Pasta zonder groente noem ik het.
Het enige dat wij doen is een weekmenu maken. En verder maak ik het me altijd veel te moeilijk omdat ik graag weer eens een nieuw recept probeer. Dan sta ik weer met een vermoeide baby en drukke kinderen in de keuken een berg groenten te snijden. Elke keer denk ik: niet meer doen, en dan doe ik het toch weer...
Klopt, mijn man heeft ooit in zo'n fabriek gewerkt (en weet dus wat er allemaal in die zakjes gaat), en dat is ook een van de redenen dat wij nooit voorgesneden groenten kochten.
Toch wel een weekmenu maken en volgen. Zoals vandaag had ik onverwachts geen eten. Ik sta in de winkel en weet gewoon niet wat te eten. Kost een hoop tijd zo rondlopen in de winkel. Verder pasta saus maak ik voor 2 x eten .Vaak de 2de keer lasagna. En ik haaaat aardappelen schillen. Dus dat is geschild gekocht En de slowcooker geeft mij ook veel kookgemak.
Niet veel. Maak alleen weekmenu. Heel leuk een vriezer, maar de praktijk is bij mij dat ik het altijd vergeet eruit te halen. Vooruit koken of grotere porties werkt dus niet hier. Verder halen we 1x per week eten en kookt mijn man 1x per week.
Spinaziepasta! Men neemt een pakje (ingevroren) spinazie, pasta naar keuze, spekreepjes, en boursin. Kost me in totaal 10 minuten om het klaar te maken. Kids hebben hun groente. Voila!
- Keukenapparaten! (Met stipt op nummer 1.) Wortels raspen met de kitchenaid, gehakt mengen (voor gehaktballen) met de kitchenaid. - de vleestermometer die ik in de oven inprik: de oven stopt als de gewenste temperatuur is bereikt. Dus perfect gegaard vlees! Niet meer naar omkijken. - slimme gerechten: na een basis gekookt/gebakken/geroerbakt te hebben opsplitsen in twee pannen en twee verschillende dingen van maken. Bijv: kip met paprika/courgette/champignon wokken. Dan opsplitsen: in de ene pan een texmex (kruiden, bonen en mais erbij) en in de andere pan bijv een pestosaus en tomaatjes voor bij de pasta. Meestal dan meteen genoeg voor 4-6x en dus vriezerporties. Bij alles eigenlijk: invriezen. Als ik wortels rasp voor pastasaus: meteen nog een lading raspen. Als ik prei snij, idem. En dus zoals boven: extra porties eten.
Zorgen voor een grote voorraad, ook in je vriezer. Bolognese saus maak ik voor ongeveer 4x en vries in. Voorraadje pasta en pastasaus in de kast. Burgerbroodjes en hamburgers in de vriezer en kunnen dan zo tussen de grill. Brood direct invriezen en enkel de sneden uithalen die je gaat gebruiken (is op 10 min ontdooid). Diepvriesgroenten. Een 2-wekenmenu opstellen met 1 vrije dag die je dan kunt gebruiken voor restjes, uit eten, fastfood,... En om de paar maanden aanpassen. Groot inslaan bij 1+1 van producten die je veel gebruikt. De laatste tijd loopt het wel wat in het honderd met veel te veel fastfood ed. Dus doen we nu weer hellofresh
Slowcooker, handsdown mn favoriete keukentool (naast het koffie apparaat) Ik pik een aantal gerechten in een maand die ik maken wil. Doe in 1x boodschappen en de eerste maaltijd gaat er gelijk in. Die is vers dus kan ik invriezen. De andere boodschappen snij ik voor en mix ik gelijk in de verhoudingen, label ik en kieper ik als 1 unit in de diepvries. Dag vantevoren haal ik m uit de diepvries, zoek evt recept erbij, braad in de ochtend spul aan in de pan waar nodig en zet de slowcooker aan. Rond avondeten is alles klaar en hoef ik alleen maar op te scheppen. Je kan ook deelgerechten maken in een slowcooker (denk aan stoofpeertjes of pulled chicken) maar ik gooi de volledige maaltijdgerechten er in. We zijn met zn drieën dus met die 2.5 liter redden we dat nu makkelijk nog. Heerlijk, geen omkijken naar (niet roeren oid) het brand niet aan en het vlees komt er super super mals uit.
Ik doe dat eens in de drie maanden voor ik geopereerd word. 1 dag vriezerkoken. Dan maak ik een stuk of 5 a 6 gerechten in grote porties om in te vriezen. Dan maak ik me niet zo druk of iedereen nog gezonde maaltijden binnen krijgt als ik aan bed gebonden ben na de operaties.
2 Words: thermomix en HelloFresh Bij hello fresh hebben we 3 maaltijden per week, vaak blijft er nog groente over. Aan de hand daarvan maak ik mijn menu’s met Cookidoo voor de resterende dagen. ik maak bijna alles zelf (koekjes, muffins, brood, appelmoes, chocoladepasta, pindakaas, sauzen, poedersuiker, salades, noU ja wat niet eigenlijk) en met de thermomix is dit erg makkelijk ik zou echt niet meer zonder kunnen. https://benelux.thermomix.com/ https://cookidoo.be/foundation/nl-BE
Wat je ook kan proberen is batch cooking ik hou van vers maar misschien is dit iets voor jou? https://www.eggo.be/nl/inspiratie/batch-cooking-de-foodtrend-waarmee-je-tijd-bespaart
Veel vooruit maken. Dus boerenkool in de aanbieding? Dan koop ik een paar zakken, schil veel aardappelen, koken, in bakjes/zakjes en de vriezer in. Hetzelfde met macaroni, bami, nasi. Spaghetti saus ma'ak ik een grote pan wat genoeg is voor 4-5,x. Hoe het alleen te ontdooirpen en spaghetti te koken. Ik braad voor meerdere keren gehaktballen. Jus maak ik vaak ook groter. Die gaat in ijsblokjesbak de vriezer in. Na een uur druk ik die blokjes eruit en die gaan in een zipzakje. En de volgende lading gaat in ijsblokjesbak de vriezer in . Zo hoef ik alleen een paar bokjes te ontdooien. Paar x in de week trek ik dus gewoon wat uit de vriezer. En een week of 2 weken menu. Ik heb een Lange lijst met alle maaltijden/groenten die we wel eens eten. En daar kies ik er dan 7 of 14 van voor het menu. Werkt super
Eten bestellen. Zoals vandaag dus, na een hele middag in de Ikea rondhobbelen en vervolgend een commode en bedje in elkaar gezet, spullen opgeruimd en ga zo maar door. Heerlijk.