Ik lees ook al een poosje mee, omdat ik twijfel om een slowcooker aan te schaffen. Aantal YouTube filmpjes gekeken met recepten en over het preppen van ‘Dump-bags’ (eten voorbereiden en in de vriezer doen, die je op een ander moment zo in de slowcooker kan dumpen), en het lijkt mij makkelijk dat je amper omkijken hebt naar je eten. Ook ideaal als ik straks weer ga werken. Maar ik lust naast kip bijna geen vlees, en kan behalve soep niet veel vegetarische opties nog vinden.. Wel een recept gezien voor vega chili. Maken jullie wel eens vega recepten?
Nauwelijks eigenlijk. Ook voornamelijk bepaalde soepen en een enkele pastasaus. En in ieder geval geen hele gerechten, maar eerder bijgerechten. Bv honing-sinaasappel worteltjes, of kruidige krieltjes.
Hier ook veel kip in de slowcooker! Deze maak ik ook regelmatig; https://www.brendakookt.nl/2019/01/31/witlof-met-ham-en-kaas-uit-de-slowcooker/ Originele recept is met ham maar dat zou je best weg kunnen laten of veranderen door iets anders. De kaas geeft er voldoende smaak aan.
Heeft er iemand voor mij een recept voor spareribs? Incl kruiden. Wil dit van het weekend gaan proberen
Ik ga binnenkort vega koken in mijn slome. Dit recept: https://www.eetspiratie.nl/vegetarische-rendang-slowcooker/
Ik denk dat het vooral de smaak en de structuur van de spitskool was. In vind het zelf ook totaal niet op rendang lijken, eerder gewoon een lekkere, kruidige groentestoof Dus ik heb het als groentebijgerecht geserveerd.
Er zit nu babi pangang voor morgen in de slowcooker, het ruikt al erg lekker!! Heb het recept via facebook.
Ik wil het als hoofdgerecht serveren, maar dan kan ik er misschien nog een gerecht bij maken. Gado gado ofzo. Dan is het meer vullend denk ik?
Ja ik zou er zeker iets bij maken. Ik geloof dat wij telor ketjap (ketjap eieren) erbij hadden en iets van rijst.
@Adje toen ik net alle ingredienten voor de roti (kip masala) haalde bij de toko was die mevrouw erg verbaast dat er geen kokosmelk op mijn lijstje stond. Mis ik nu iets? Sorry voor de vele vragen