Kans op een goede zwangerschap na meerdere miskramen

Discussie in 'Miskraam' gestart door neelatje, 2 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hope19

    Hope19 Bekend lid

    23 sep 2016
    503
    86
    28
    Vrouw
    's-Hertogenbosch
    Nee wij willen daar niets aan doen..
    We hebben een gezonde zoon gekregen, en we kijken gewoon of gezinsuitbreiding ons gegeven is. Misschien was het bij onze zoon wel een groot wonder, dan ben ik daar extra dankbaar voor. Eerst maar eens even goed blijven proberen en kijken of het lukt om zwanger te worden..
    Jij ook veel succes met zwanger worden en blijven! Zal voor ons duimen!
     
    neelatje vindt dit leuk.
  2. laney

    laney Actief lid

    2 okt 2009
    335
    72
    28
    Hoi,

    In de medische molen heb ik meerdere miskramen gehad. Stuk of 5. Dit gebeurde allemaal al heel vroeg. Altijd rond de 5 weken. Juist omdat ze allemaal zo hetzelfde verliepen dacht ik dat er iets goed fout was. Maar nu ben ik spontaan zwanger geraakt en inmiddels al 25 weken. Of het een wonder is weet ik niet.. of dat mijn lichaam gewoon slecht reageerde op de medicatie in de medische molen... maar je kan dus een goede zwangerschap hebben.
     
    neelatje vindt dit leuk.
  3. neelatje

    neelatje Bekend lid

    24 jul 2017
    701
    677
    93
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie. Dus de eerste 5 zwangerschappen met medicatie en allemaal eindigde in een miskraam en nu op natuurlijke wijze zwanger geraakt met geen enkele medicatie? Wow, dat is echt apart! Gefeliciteerd! :)
     
  4. Followyourdreams

    Followyourdreams Fanatiek lid

    10 jan 2018
    1.178
    651
    113
    Wat rot voor je .. weet precies hoe je je voelt en je verliest het vertrouwen en de hoop op een goede zwangerschap .

    Hier ook meerdere miskramen , door de medische molen geweest maar op een iets afwijkend schildklier waarde kwam er verder niks uit .
    De waarde van de schildklier compenseerde weer met een andere waarde .. vond dat wel vreemd natuurlijk want dit hormoon speelt een grote rol tijdens het zwanger zijn , ik heb me er nooit helemaal prettig bij gevoelt , ze gooien het in Nederland zo vaak op “ dikke pech “
    De laatste miskraam was ik een stuk verder in de zwangerschap en daar door dus ook een curretage gekregen , vruchtje is onderzocht en het was gewoon gezond , geen afwijkingen gevonden .
    Ik blijf zelf toch heel erg denken dat het een hormoon kwestie was , uiteindelijk toch zwanger geworden en dit kindje is alweer 10 maanden oud nu ..
    het kan dus wel , voelt ook echt als een wonder dat het toch goed is gegaan .
    We hadden bijna de handdoek in de ring gegooid en dit was ook de laatste keer dat we gingen proberen want het verdriet van de miskramen en de emotionele rollercoaster ging ten koste van mijzelf .

    Ik heb wel direct toen ik zwanger was na 3 miskramen , ben ik gestart met acupunctuur .. met de instelling baad het niet schaad het niet , had me er even in verdiept en het schijnt miskramen te kunnen voorkomen .
    Geen idee of dit ons heeft geholpen maar we hebben wel mooi toch een gezond baby’tje gekregen .
    Hopelijk ben je snel zwanger van een gezond kindje :)
     
  5. neelatje

    neelatje Bekend lid

    24 jul 2017
    701
    677
    93
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie en je verhaal - fijn om te lezen dat er na 3 miskramen toch een goede zwangerschap mogelijk is. Je hebt ook veel meegemaakt, gelukkig met een succes einde :o:
    Ik denk dat het bij mij ook kan, ik heb al een gezonde zoon. Maar of ik het nog een keer durf... :oops:
    Ik heb inderdaad veel goede verhalen gelezen over de acupunctuur. Ik wilde vorig jaar proberen maar toch niet gedaan. Misschien is het nu een goed moment om dit te overwegen, wie weet helpt het wel. Bedankt voor de tip! :thumup:
     
  6. Mom4life

    Mom4life Actief lid

    17 mei 2015
    147
    322
    63
    Na twee gezonde zwangerschappen en dus twee gezonde zonen heb ik drie miskramen gehad. Telkens rond 6 weken. Aangezien we reeds twee kinderen hadden dacht de gynaecoloog niet dat er iets aan de hand was. Toch heeft hij onderzoeken gedaan, maar hier kwam, zoals verwacht, niets uit.
    De gynaecoloog had toen utro en Asaflow (bloedverdunner) gegeven onder het mom ‘het kan maar helpen’ en ik had op eigen houtje tarwekiemolie genomen.
    Deze cocktail bleek effectief: zie banner!

    Er is nog hoop! De weg kan zwaar zijn, maar als het resultaat er is, is het zo hard de moeite geweest! ❤️
     
  7. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    Wat verdrietig dat het steeds mis gaat Neelatje...
    Hier zes miskramen gehad. Voor het hele verhaal zie m’n blog, maar in een notendop
    -na 2 miskramen NL onderzoeken: niets gevonden, wel utro gekregen vanwege korte LF. Ben op eigen houtje toen ook aspirine gaan slikken
    -na 4 miskramen onderzoeken in UZ Gent: niets gevonden, alleen restweefsel van een miskraam wat verwijderd is met een hysterscopie onder narcose. Kreeg toen officieel aspirine op recept naast de utro.
    -na weer een miskraam toen fraxiparine en prednison erbij gekregen.
    - toen nog een hele vroege miskraam gehad (4+3 ofzo?) en daarna succesvol zwanger
    -nu weer zwanger met deze cocktail zonder miskramen.

    Ik ken ook verhalen van vrouwen die bleven proberen en het goed ging. In een boek van Allen Beer (is my body baby friendly) schrijft hij dat sommige vrouwen een bepaald probleem hebben dat versterkt wordt met elke zwangerschap, waardoor een eerste wel goed gaat maar er daarna problemen blijven optreden. Hij heeft het dan over bepaalde bloedstollingsproblemen en problemen met het immuunsysteem.

    Op de herhaalde miskramen groep op FB kan je ook veel informatie vinden, heel veel sterkte.
     
  8. neelatje

    neelatje Bekend lid

    24 jul 2017
    701
    677
    93
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie. En gefeliciteerd met de zwangerschap!
    Ik ben al een tijdje lid van de groep op FB. Na de miskraam van vorig jaar (tweede na mijn zoontje) had ik een aantal onderzoeken in NL gehad en dacht bij de volgende zwangerschap aspirine te proberen. Ik had ook nog duphaston van mijn gin gekregen. Helaas niet geholpen en dus net 3e miskraam. En na aanleiding van de berichten op FB nu toch een afspraak gemaakt in Gent. Daar ligt mijn hoop nu.
    Jouw verhaal kende ik ook al, tijdje geleden gelezen :) Wat ben je toch een sterke vrouw! En zulke verhalen met succesvolle einde doen me echt goed :o:
     
  9. Marlau

    Marlau Fanatiek lid

    2 jun 2015
    1.917
    1.171
    113
    Wat verdrietig dat je zoveel miskramen hebt gehad. Ik heb na een gezonde dochter vier miskramen gehad. Ik heb de standaard onderzoeken (behalve DNA onderzoek) in Nederland gehad. Hier is niks uit gekomen. Omdat er flink wat stollingsziekten in mijn familie voorkomen heb ik bij de zwangerschap erna toch kinderasprine gebruikt. Toen ging het opeens goed. Toeval? Misschien. Mijn eerste zwangerschap is wel in 1x goed gegaan zonder medicatie. Hierna hebben wij nog een derde kindje mogen krijgen. Ook dit keer kinderasprine geslikt en geen miskramen meer gehad.
    Sterkte, het is echt zo’n nare situatie en je weet gewoon niet wat de oplossing is.
     
  10. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    dank je wel, lief dat je dat zegt! Ik hoop dat jouw verhaal ook een happy ending gaat kennen. Ik duim heeeel hard met je mee.
    Hopelijk kan Gent je verder helpen.
     
  11. neelatje

    neelatje Bekend lid

    24 jul 2017
    701
    677
    93
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat bij jou de kinderaspirine had zijn werk gedaan! Jammer genoeg heeft het mij niet geholpen :$ Dus ik ga verder opzoek naar andere mogelijkheden.
     
  12. neelatje

    neelatje Bekend lid

    24 jul 2017
    701
    677
    93
    Vrouw
    Dank je wel ❤️
     
  13. miich

    miich Fanatiek lid

    18 dec 2012
    1.242
    382
    83
    Utrecht
    Hier ook meerdere mks gehad. De miskraam voor de zwangerschap van mijn dochter ook een afspraak gemaakt in Gent. De maand erop bleek ik zwanger spontaan zelfs en ze bleef plakken! Door de wachttijd heb ik uiteindelijk de afspraak een week van te voren afgezegd was toen rond de 12 weken zwanger.

    Wat het probleem was bij de keren dat het mis ging geen idee. Onderzoeken NLD waren altijd goéd. Zo frustrerend en zoveel verdriet. Ik snap je gevoel zo goed. Heb veel controle gehad. Mocht tot week 14 elke 2 weken komen voor een echo dat gaf rust.

    Nu zwanger van de 2de en ik ben zo bang dat t weer mis gaat.
     
  14. neelatje

    neelatje Bekend lid

    24 jul 2017
    701
    677
    93
    Vrouw
    Gefeliciteerd met je zwangerschap! Is het nog pril? Ik duim dat het goed zal gaan!
    Ben je nu ook spontaan zwanger geworden? En gebruik je medicatie?
     

Deel Deze Pagina