Tenzij je een partner met inkomen hebt denk ik? Ze kijken naar gezinsinkomen en niet naar afzonderlijke inkomens? Of heb ik dat fout?
Is toch krom? Dan zou je dus nog beter je wia op kunnen zeggen en de bijstand in gaan? Heb je een 80/100% wia? En wga of iva?
Nee helaas niet. Die regels zitten zelfs volgens de gemeente en uwv krom in elkaar maar in mijn specifieke situatie val ik tussen wal en schip en zijn meer mensen die dat hebben, maar te weinig om de regels voor aan te passen dus een gevalletje pech hebben volgens hun .
Heb een iva, wordt ook niet meer opgeroepen voor herkeuringen omdat het nooit beter zal worden, maar voordeel van mijn wia is minder gezeur er om heen. Als ik nu oude kleding van kind door verkoop dan mag dat gewoon bij de wia, in de bijstand mag dat niet en moet ik dat offcieel opgeven en wordt dat weer gekort dus ik heb geen zin in die extra stress met regels en laat het dus maar zo .
Dan snap ik je keuze maar ik vind het niet eerlijk dat je door ziekte waar je niets aan kan doen dus onder bijstandsniveau moet leven. Belachelijk dat dat zomaar kan in Nederland.
Ach er is zoveel in het leven niet eerlijk, maar de mening van mensen dat bijstand veel potjes heeft en dat die mensenroyaal rond kunnen komen deel ik niet, want dat verschilt echt per gemeente hoe dingen geregeld zijn.
Hier in de bijstand omdat ik uit de ziektewet ben gegooid. (Omdat ze verwachten dat ik over 3a 5 jaar wél weer kan werken zoals voor heen) Ik heb geen recht op toeslagen en kom echt niet boven de 550 aan 'bijstand'. Hiervan betaal ik cz, onderhoud zoon, benzine om hem naar school te brengen.. Ik woon nu tijdelijk bij mijn moeder want een huis had ik nooit kunnen betalen.
Die mening deel ik ook niet, zelfs niet als je in een gemeente woont waar die potjes wel beschikbaar zijn. En ergens snap ik dat ook wel de bijstand hoort een vangnet te zijn met oog op terugkeer naar de werkvloer. Het is niet erg als die sober is. Als het makkelijk rondkomen is dan zouden veel mensen geen motivatie meer hebben om weer te gaan werken vanuit de bijstand.
Uit de ziektewet gezet door het uwv? Ben je ook echt hersteld of vonden ze daar dat je hersteld genoeg bent en kunt werken terwijl dat niet zo is?
Ik kan over 3 a 5 jaar het werk hervatten aldus hun. Ik kan aangepast werk doen. Klopt deels maar niemand neemt mijn aan met mijn waslijst aan beperkingen die overigens door (mede)h zijn vast gesteld
Eens! Dit verschilt zoveel per gemeente.. maar ik dacht eerlijk gezegd dat iedereen in Nederland recht heeft op het minimum en dat staat dus gelijk aan bijstand. Echt belachelijk.
Dat dacht ik ook. Ook best raar, de bijstand is zodat ‘iedereen’ het minimum heeft om van te kunnen rondkomen. Dat iedereen staat nu tussen haakjes omdat dat dus niet geldt voor mensen die tussen wal en schip vallen. Echt bizar.
@pardoes bedankt voor je uitgebreide antwoord. Fijne tip om het gelijk aan te geven hoe vaak. Zelf zou ik dat ook fijn vinden en weer dat zij dat ook zeker kan gebruiken. Een vaste dag en tijd geeft ons beide rust.
Krijg je dan ook geen hulp bij solliciteren enz? Ik weet dat vroeger toen het nog geen WIA maar WAO was het zo was geregeld dat als je iemand aannam die uit de WAO kwam dat als die dan ziek werd, tgv de klachten waar de wao voor was, het uwv meteen de loondoorbetaling op zich nam. Dit was tot 5 of 10 jaar nadat iemand uit de wao kwam. Op die manier was het voor bedrijven niet zo eng om iemand aan te nemen zoals in jouw geval.
Hoe het UWV 'helpt' is werkelijk om te janken.. Die kwamen met baantjes welke ze ZELF hebben afgeraden. Gemeente zijn wél aan het helpen. Echter loopt het niet zo goed ivm een opleiding. Ik wil terug naar school, BBL, maar de vacatures zijn bar en bar weinig.
Dat is nog steeds zo in de WIA, de no risk polis heet dat. Als je ziek wordt betaalt UWV je ziektewet en niet je (nieuwe) werkgever. @TS Ik zou heel erg uitkijken met geld geven, zou het zelf niet doen. In principe is de bijstand en alle toeslagen zo berekend dat iemand (mits ze heel erg goed op uitgaven letten) rond moet kunnen komen zonder geld van anderen. Een keertje iemand trakteren op een etentje, een keer winkelen en dan wat leuks voor diegene betalen vind ik wat anders, dat is voor iemand in de bijstand dan echt een kadootje.