Ontlastingproblemen premature zoon

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door angel12, 9 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. angel12

    angel12 Bekend lid

    28 okt 2014
    503
    79
    28
    Hoi,

    Ik zit met een probleem en misschien hebben jullie hier ervaring mee. Onze zoon is 6 weken te vroeg geboren, ik bleek de streptokokken bacterie te hebben. Hij is gezond ter wereld gekomen en was al snel thuis. Zijn ontlasting ging altijd al moeizaam tot op een gegeven moment er helemaal niets meer kwam. Hij krijste het uit. Forlax junior gekregen van de dokter maar ook dat hielp weinig nog. Ons zoontje was constant aan het huilen en zodra hij ontlasting had gehad werd ie zichtbaar rustiger en kon ie ook weer beter slapen. Ondertussen is ie al 3 x opgenomen geweest en zit hij nu op 5 gram macrogol. Ik heb meerdere malen gevraagd of er niet iets kan zijn met zijn darmen maar daar hoefde niet verder naar gekeken te worden. Nu we weer thuis zijn merk ik weer dat hij zodra ie langere tijd geen ontlasting heeft hij erg onrustig wordt, niet kan slapen, trappelt, perst en huilt. Als we de arts bellen geeft ie aan dat we meer medicatie moeten geven tot het eruit komt. En dat onze zoon gewoon erge krampen heeft. Hij is inmiddels bijna 14 weken. Dit is toch niet normaal? En toch ook niet dat ie zonder medicijnen zo’n pijn heeft en er geen ontlasting komt? En wat raden jullie aan?
     
  2. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.425
    5.512
    113
    Vrouw
    Zou je iets aan jouw voeding kunnen veranderen?
    Volgens mij is het nooit echt bewezen maar mijn oudste dochter reageerde heftig op ui/knoflook..
     
  3. angel12

    angel12 Bekend lid

    28 okt 2014
    503
    79
    28
    Sorry niet vermeld maar geef flesvoeding
     
  4. Mya

    Mya Fanatiek lid

    12 apr 2012
    2.603
    2.172
    113
    Wat lastig dat hij dat heeft. Enige wat ik kan aanraden is te beginnen met orthiflor start. Dat helpt hier super tegen krampjes, en daardoor komt de ontlasting ook makkelijker.
     
  5. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
    Welke voeding geef je? Krijgt hij jbpm? Daar raakte hier beide kinderen flink verstopt van.
    Ook merk flesvoeding kan soms nog verschil maken. Hier kon de jongste veel moeilijker poepen net ah voeding. Voeding van Jumbo was er niks aan de hand. Geen idee waar het aan lag, maar wellicht het proberen waard?
    Hoeveel en hoe vaak drinkt hij nu? Wat weegt hij? Drinkt hij voldoende voor zn gewicht.
    Zijn zomaar wat vragen om mee te kunnen denken, al denk ik dat als hij al een paar keer door de kinderarts is gezien je het meeste al uit hebt geprobeerd.
    Verder moeten soms de darmen gewoon even rijpen voordat het soepel verloopt, zeker als ze te vroeg geboren zijn. De oudste heeft lactulose gebruikt totdat hij vaste voeding kreeg en we hem op die manier wat konden laxeren, hij is overigens gewoon met 40 weken geboren.
    Zijn alle 3 de opnames geweest omdat hij geobstipeerd was trouwens of had dat een andere reden?
    Succes hoor, het is wel heel sneu!
     
  6. angel12

    angel12 Bekend lid

    28 okt 2014
    503
    79
    28
    Orthiflor hebben we ook al gebruikt. Zo’n beetje alles is al voorbij gekomen. De opnames waren inderdaad voor de obstipatie en de onrust die daarbij kwam kijken. We gaven Hero standaard, toen Hero nutrasense comfort en uiteindelijk met de artsen besloten om op nutrilon standaard te gaan met nutriton. Hierop doet ie het het beste, alleen welke voeding hij ook krijgt, de ontlasting blijft een dingetje. Vandaag ging het goed en heeft ie zonder moeite ontlasting gehad, maar er zijn dus ook dagen dat het hem zo’n moeite kost dat je dat aan alles merkt. Misschien toch nog de onrijpheid van de darmpjes
     
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
    Nutriton was hier 2x echt de boosdoener! Zit maar 30% jbpm in geloof ik, voor de rest allemaal hulp stoffen die kunnen zorgen voor andere lichamelijke klachten.
    Bij de oudste wist ik dit niet, bij de jongste wel en nadat ik weer nutriton had geprobeerd en weer een kind kreeg met krampen en obstipatie ben ik ermee gestopt.
    Zij had alleen verder geen last van de verborgen reflux, had wel veel de hik en slikte veel voeding terug, maar ze huilde er bijna niet bij en sliep redelijk. Bij de oudste weet ik niet wat ik had gedaan, die huilde een stuk meer en was onrustiger. Maar na 6 maanden gestopt met verdikken, het spugen voor lief genomen en dus bijvoeding en toen waren alle klachten snel over.
    Ik zou dus echt nog een kritisch kijken of nutriton nodig is of anders misschien pure jbpm proberen en kijken of hij dan minder klachten heeft. Kan je volgens mij kopen bij H&B of andere natuurwinkels.

    Oh en nog een ding, mijn oudste heeft tot hij zindelijk was altijd met geluid en een rood hoofd zn broek vol gepoept, heel gênant als je bijv ergens zit te lunchen. :roflmao:
    Wilde niet perse zeggen dat de ontlasting ook moeilijk kwam, maar was blijkbaar zijn manier van poepen. Ik wist het altijd precies, de jongste is inmiddels 2,5 maar bij haar heb ik meestal nog steeds niet door wanneer ze aan het poepen is.
     
  8. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    De eerste poepte ook alleen door medicatie (koemelkallergie). Zijn nichtje precies hetzelfde verhaal. Die is nu 2 en heeft nog last van obstipatie. Onze zoon is eroverheen gegroeid na introductie vast voedsel met 6 maanden. En dat gebeurt vaker dat het veel beter gaat als de darmen echt aan de bak moeten om vast voedsel te verwerken :)

    T is gewoon wennen dat ik nu een baby heb die een ware poepmachine is!
     
  9. wepie

    wepie Actief lid

    2 nov 2014
    216
    99
    28
    Onze 2 prematuren zoontjes hadden ook heel veel last van krampjes en obstipatie problemen. De krampjes zijn echt wel tot een half jaar oud gebleven gewoon doordat de darmen ook nog heel prematuur zijn en dus gevoeliger. Uiteindelijk gestart met vaste voeding en toen ging het wat beter.
    De obstipatie is nog heel lang gebleven. Hebben tot ze 3,5 jaar waren dagelijks 3 zakjes forlax moeten geven voordat we konden afbouwen. Zodra we dat deden kregen ze gelijk weer verstoppingen. Maar nu zijn ze 4,5 jaar en helemaal medicatie vrij en poepen gaat goed
     
  10. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Ik lijk vast de zweefteef van zp:roflmao:, maar wij zijn er met onze dochter gekomen dmv homeopathie. Drama was t met haar ontlasting, nu twee luierstoel een dag en een blij kind :thumup:
     
  11. jvsd92

    jvsd92 Fanatiek lid

    12 apr 2019
    4.629
    8.838
    113
    Vrouw
    Geen idee of je Nutrilon Omneo al hebt geprobeerd. Wij gebruiken deze in combi met de normale Nutrilon 1. Half om half. Nergens meer last van. Blije baby met nul kramp en 1 poepluier per dag.
     
  12. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Heel veel baby's hebben obstipatie en moeten daarvoor langdurig medicatie gebruiken. Vooral bij flesvoeding, bij borstvoeding ga je juist vaak de andere kant op met van die lekkere dunne fletsjen :roflmao: Er zijn op zulke jonge leeftijd nauwelijks onderliggende zaken te bedenken, behoudens een paar waar de kinderarts echt wel aan heeft gedacht (bijv. ziekte van Hirschsprung) en die je meestal met een paar vragen kunt uitsluiten. Waarschijnlijk hoort het voor nu helaas bij hem. Je kunt inderdaad wat proberen aan voeding te veranderen, maar de komende maanden-jaren dagelijks laxeermiddelen gebruiken is ook geen probleem hoor. Veel kleintjes zitten daar de eerste tijd aan vast ;)
     
  13. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Ik zou een geregistreerde osteopaat adviseren. Vooral bij premature baby's en je hebt zo goed als alles al geprobeerd.
     

Deel Deze Pagina