Wat eten we vandaag? Deel 14!

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 16 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.384
    867
    113
    Rundvleessoep met stokbrood en snitzel met champignon en ui
     
    Chillin vindt dit leuk.
  2. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Spaghetti met saus uit de slowcooker.
     
  3. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Pindakip uit de slowcooker met rijst, kousenband en zoet/zure komkommer.
    En als toetje een zelfgebakken cake met zelfgeklopte slagroom.
    Ik heb ook een grote pan tomaten/groentesoep gemaakt, die kan dochter eten en de rest gaat in porties de vriezer in.
     
    NiVa0230 en citroenrasp vinden dit leuk.
  4. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Pizza
     
  5. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.866
    5.104
    113
    Roti
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    Slastamppot met een ratjetoe aan vlees, want dat komt allemaal uit de vriezer.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  7. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Dankjewel, klinkt goed! Ik las op internet allemaal dingen over terugkoelen in een ijsbad en pekelen enzo, dat ik een beetje bang was geworden dat het meer wetenschap is dan echt koken. Maar dan lees ik elders weer wat anders en zo blijf ik twijfelen. Mag ik vragen hoe jij dat doet met bijvoorbeeld biefstuk? Gewoon in een pan met de stick en daarna nog aanbraden? Ik lees zoveel verschillende dingen dat ik even door de bomen het bos niet meer zie :confused:.
     
  8. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Op verzoek van dochter eten wij vandaag aardappels, witlof en een vers worstje..
     
  9. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Schouderkarbonade, champignonsaus, boontjes en aardappeltjes uit de oven.
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Biefstuk, varkenshaas e.d. gaar ik op een bepaalde temperatuur. Ik kreeg een keurig gelamineerd overzicht van alle temperaturen bij mijn sous vide stick, dus die gebruik ik ook om de juiste temperatuur te bepalen. Daarna dep ik het vlees goed droog en verwarm een pan (lekker heet, klein beetje boter of olie) en bak ik heel kort het vlees nog heel kort aan. Is echt maar een paar seconden, zodat het er aangebraden uitziet (vlees uit de sous vide oogt nl niet heel erg smakelijk :roflmao:).
    Groente en fruit gaan er ook in, beide op 85 graden. Als je dat daarna nog wil bewaren dan kan je het terug koelen. Ik doe dat gewoon in mijn wasbak met zo koud mogelijk water. Omdat het dan best warm is geweest en gevacumeerd is, is het dan nog best lang houdbaar (in de koelkast enkele weken geloof ik).
    Vlees terugkoelen kan geloof ik ook, maar alleen vanaf een bepaalde temperatuur. En misschien zou het terugkoelen dan wel in ijswater moeten, maar dat weet ik eigenlijk niet. Ik zou vlees niet zo gauw op die manier bewaren. Dan vacumeer ik gewoon en gaat het in de vriezer of koelkast.

    Ik heb bij mijn stick een speciale bak gekocht. Maar meer omdat bleek dat de soeppan die ik ervoor in gedachten had te laag bleek. Was even balen, omdat dat ook weer ruimte in neemt. Maar uiteindelijk ben ik er nu wel blij mee. Er gaat weer wat meer in dan in mijn pan en de stick past er echt goed op.
    Je moet dus even in de gaten houden hoe hoog je pan is, zodat je de stick goed aan de rand kan vastklemmen.

    Uiteindelijk werkt het best simpel, ook al zijn er niet zo heel veel recepten te vinden op internet. Met fruit (bv appel, peer, ananas) is het bv heel lekker om bepaalde specerijen toe te voegen zoals hele steranijs, kaneelstokje. En vlees kan je natuurlijk ook in allerlei soorten marinade garen, of wat verse kruiden toevoegen. En bij groentes doe ik dat ook. Zoals bietjes met wat balsamicoazijn en honing, wortel met sinaasappelrasp, etc. Ik zoek gewoon een beetje naar recepten of combinaties die ik op deze manier kan bereiden.
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  11. Linda86

    Linda86 VIP lid

    @Adje bedankt voor je uitgebreide uitleg, daar kan ik wel wat mee! Ik ben bijna overstag, straks even man overhalen. Dat moet vast lukken als ik over biefstuk begin :roflmao::roflmao:.
     
    NiVa0230 en Adje vinden dit leuk.
  12. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Vandaag spinazie, gekookt eitje, aardappels en gehaktballen

    Morgen Griekse tomatenrijst met tzaziki en brood
     
  13. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Pasta bolognese met rauwkost en ciabatta kruidenboter
     
  14. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.183
    113
    Kippensoep en broodje curryworst uit de slowcooker. Ik ben al een paar dagen grieperig dus even niet te ingewikkeld
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Surinaams stoofvlees (slowcooker), nasi en sperziebonen in kruidige tomatensaus
     
    Zulema vindt dit leuk.
  16. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    Zalm, salade en aardappelkrokketjes
     
  17. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Sticky cola chicken wings met knoflook/zeezout/rozemarijn aardappels uit de oven, gewokte paksoi en geglaceerde worteltjes.
     
    Zulema en Adje vinden dit leuk.
  18. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Gebakken vis, rijst en groente met ravigottesaus.
     
  19. Bien1990

    Bien1990 Fanatiek lid

    8 okt 2015
    1.089
    391
    83
    Volkoren spaghetti met ui, knoflook, champignons, courgette, paprika en tomaten

    Morgen voor het eerst de slowcooker proberen! Jambalaya met garnalen
     
  20. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Eten bij mijn ouders.
     

Deel Deze Pagina