Wat eten we vandaag? Deel 14!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Aug 16, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,267
    25,733
    113
    Spareribs, frietjes en coleslaw met gedroogde cranberries. Met dank aan mijn 2 slowcookers kan ik van de spareribs twee versies tegelijk maken :D (Indo en sweet ribs) en dan gaat er meteen een deel in de vriezer.
     
    tuc, Maaike87, Chillin and 5 others like this.
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Quiche met oa vijgen, geitenkaas en walnoten. En een salade met oa rucola, rode ui en granaatappelpitjes. En misschien maak ik er nog soep bij, maar we houden het sowieso vegetarisch vandaag.
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,189
    113
    chili con carne uit de slowcooker, erg benieuwd
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    Krieltjes, brocolli en zoete spareribs uit de slowcooker.
     
  5. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Klinkt heerlijk! Heb je een recept van de quiche?
     
  6. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Ik maak moussaka vandaag. Altijd best een werk maar zo lekker.
     
    Chillin likes this.
  7. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Adje and Zulema like this.
  8. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Linda86 likes this.
  9. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,952
    33,617
    113
    Saté, Frietjes uit de airfryer en een salade.
    De kinderen eten er knakworstjes bij.
    Eigenlijk vind ik het een beetje 'weekend-eten' maar ik had er zo'n zin in!
     
    Zulema likes this.
  10. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    Apr 11, 2010
    2,230
    354
    83
    Female
    Volkoren pastasalade met gerookte kip, tomaten, komkommer, zongedroogde tomaten, pijnboompitjes ed.
     
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Nasi en hete kip met boontjes (alles uit de vriezer dus man hoeft vanavond alleen op te warmen).
     
  12. Bien1990

    Bien1990 Fanatiek lid

    Oct 8, 2015
    1,089
    391
    83
    Vandaag voor het eerst de slowcooker aan en maak jambalaya
     
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,751
    113
    Leblebi, dat is een saus van ui/tomaat/kikkererwten en hete pepers. Met zelfgemaakt brood erbij.
     
    Zulema and Maaike87 like this.
  14. Dufel

    Dufel VIP lid

    Sep 10, 2014
    5,833
    1,469
    113
    Erwtensoep uit de vriezer gemaakt door mn moeder met brood erbij
     
  15. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,541
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Paprika gevuld met gehakt en rijst erbij.
     
    Zulema likes this.
  16. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    Sep 23, 2015
    490
    496
    63
    Klinkt lekker, heb je daar een recept van?
     
  17. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    Sep 23, 2015
    490
    496
    63
    Hele kip uit de oven met frietjes en salade
     
    Zulema likes this.
  18. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Bloemkool met schnitzel.
     
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,751
    113
    Ja, natuurlijk. :) Ik kook wel erg op gevoel maar zal proberen de hoeveelheden goed te herinneren haha. Kikkererwten een nacht in de week zetten, ik gebruikte van die hele kleine (zijn sneller gaar namelijk), 1 cup (/glas van 250 ml liter) in ruim water.

    Volgende dag: de kikkererwten een half uur koken en afgieten, zodat ze halfgaar zijn. Grotere kikkererwten moet je wat langer koken. In een pan met dikke bodem doe je een stuk of 4-5 uien (in halve maantjes of ringen gesneden), stuk of 8 tomaten in stukken, scheut olijfolie, paar teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree, specerijen naar wens en evt sambal/harissa of hete peperpoeder (als je nog hete pepers gebruikt is dat niet per se nodig, maar de pepers die ik had waren niet erg heet). Dit zet je zachtjes aan tot de tomaten een beetje kapotkoken, voeg vervolgens de kikkererwten toe en vul met water tot het net onder staat. Dit nog zo'n half uur laten koken. De laatste 10 minuten voeg je nog in stukken gesneden (punt)paprika of hete peper toe.

    Dit was trouwens wel voor 2x voor ons vieren.

    Ik gebruikte Tunesische ras el hanout maar je kan ook andere specerijen gebruiken. Dit mengsel lijkt een beetje op een mix tussen 5 spices en garam massala dus dat zou je ook kunnen gebruiken. Ik denk dat Mexicaanse kruiden hierbij ook erg lekker zouden zijn.
     
  20. Madeliefste

    Madeliefste Actief lid

    Feb 20, 2020
    178
    188
    43
    Wortel, gebakken aardappel & krokante kipschnitzel.
     

Share This Page