Spareribs, frietjes en coleslaw met gedroogde cranberries. Met dank aan mijn 2 slowcookers kan ik van de spareribs twee versies tegelijk maken (Indo en sweet ribs) en dan gaat er meteen een deel in de vriezer.
Quiche met oa vijgen, geitenkaas en walnoten. En een salade met oa rucola, rode ui en granaatappelpitjes. En misschien maak ik er nog soep bij, maar we houden het sowieso vegetarisch vandaag.
Ik kwam het recept gisteren toevallig tegen op facebook en het zag er heerlijk uit, dus vandaag meteen maar uitproberen . Dit is het: https://business.facebook.com/notes/baak-bakt/vijgentaart-met-geitenkaas/1245292402307329/
Saté, Frietjes uit de airfryer en een salade. De kinderen eten er knakworstjes bij. Eigenlijk vind ik het een beetje 'weekend-eten' maar ik had er zo'n zin in!
Ja, natuurlijk. Ik kook wel erg op gevoel maar zal proberen de hoeveelheden goed te herinneren haha. Kikkererwten een nacht in de week zetten, ik gebruikte van die hele kleine (zijn sneller gaar namelijk), 1 cup (/glas van 250 ml liter) in ruim water. Volgende dag: de kikkererwten een half uur koken en afgieten, zodat ze halfgaar zijn. Grotere kikkererwten moet je wat langer koken. In een pan met dikke bodem doe je een stuk of 4-5 uien (in halve maantjes of ringen gesneden), stuk of 8 tomaten in stukken, scheut olijfolie, paar teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree, specerijen naar wens en evt sambal/harissa of hete peperpoeder (als je nog hete pepers gebruikt is dat niet per se nodig, maar de pepers die ik had waren niet erg heet). Dit zet je zachtjes aan tot de tomaten een beetje kapotkoken, voeg vervolgens de kikkererwten toe en vul met water tot het net onder staat. Dit nog zo'n half uur laten koken. De laatste 10 minuten voeg je nog in stukken gesneden (punt)paprika of hete peper toe. Dit was trouwens wel voor 2x voor ons vieren. Ik gebruikte Tunesische ras el hanout maar je kan ook andere specerijen gebruiken. Dit mengsel lijkt een beetje op een mix tussen 5 spices en garam massala dus dat zou je ook kunnen gebruiken. Ik denk dat Mexicaanse kruiden hierbij ook erg lekker zouden zijn.