Nee hoor, misschien dat dat zo overkwam, mijn excuses daarvoor. Maar daarom zei ik er ook bij "dit geldt vast niet voor iedereen" (en mezelf toevallig als voorbeeld gegeven). Ik wil gewoon ermee aangeven hoe het ook kan. Dit ging nl over vlees en niet specifiek over bio-industrie vlees. Ik denk trouwens niet dat ik echt een uitzondering ben.
Niet de uitzondering maar wel één van de uitzonderingen. Ik ben niet persee tegen vleeseten. Gewoon de manier waarop. Alhoewel ik echt geen dier meer kan eten. Ik kom zelf van een boerderij en bouw met ieder dier een band op. Daardoor ben ik ook vegetarisch/90% veganistisch geworden.
Meeste mensen kopen het natuurlijk in de supermarkt of slager. Sinds wij vegetarisch eten, zijn we veel meer gaan experimenteren, allerlei keukens gaan uitproberen, echt heel leuk!
Leuk is dat hè! Ik maak ook veel zelf, zoals kikkererwtentofu/seitan, en sinds pas ook met succes plantaardige kaas. Als ik dagelijks vlees zou eten zou ik -denk ik- niet zoveel uitproberen op vegetarisch vlak.
Ik eet al 30 jaar geen vlees. En omdat ik kook, man en kinderen ongeveer 1 keer per week van mij en wat vaker als we bij anderen eten. Ik eet veel dingen met noten en peulvruchten, en soms ei. De vleesvervangers komen veelal van Lidl. Balletjes, wokstukjes, rul gehakt. En nu het nieuwe assortiment, ben benieuwd. Ik was altijd gek op de worstjes (5 in een pakje) van Albert heijn maar recent smaken die me niet meer. Die "heel erg op vlees lijkende" burgers als next level of incredible vind ik dan weer helemaal niks aan, misschien wel omdat het teveel op vlees lijkt, wat in mijn walg-zone zit. En veel vega worstjes zijn zo zout (little willies van vegetarische slager, bbq worstjes van lidl) dat je mond ervan samentrekt. Van die zachte groente dingen als toscaanse carré zijn lekker om uit te prakken op een broodje met rauwkost.