Ervaring 3 keizersnedes

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door rijo, 8 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.151
    1.943
    113
    Mijn man en ik zijn aan het nadenken of we voor een derde kindje zullen gaan. Waar we veel over praten is het feit dat een volgend kindje met een keizersnede gehaald moet worden, omdat mijn andere twee kinderen ook zo ter wereld zijn gekomen. We zijn ons zeer bewust van de risico's, dit geeft bij ons ook de meeste twijfel. Ik ben vooral op zoek naar ervaringsverhalen: hoe ging het herstel, waren er compicaties, ging het vlekkeloos? Heb je, voordat je zwanger werd, een gesprek met de verloskundige/gyn gehad? Stond je onder controle van de vk, of de gyn?
     
  2. Joyce2013

    Joyce2013 Fanatiek lid

    28 okt 2013
    4.339
    2.818
    113
    Vrouw
    Medior secretaresse
    Noord-Holland
    Hi,

    Nog geen ervaring met een 3e keizersnee maar ben voor me eigen gemoedsrust wel even langs de gynacoloog gegaan. Nou dat was kort maar krachtig totaal geen probleem om een 3e keizersnede te ondergaan. We heeft ze mijn dossier gekeken natuurlijk en had ik (toen ze me de 2e keer opende) geen verklevingen. Hoe dit nu is geen idee maar wij hebben na dit gesprek wel rust gekregen dat het oke is om de wens voor een 3 kindje in vervulling te laten gaan. Als je twijfelt zou ik een gesprek aanvragen, bij mij nam het de twijfels aan het fysiek compleet weg.
    Veel succes met de juiste beslissing!
     
    rijo vindt dit leuk.
  3. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.151
    1.943
    113
    Bedankt voor je reactie! Een bezoek aan de gyn staat zeker op de planning. Fijn dat jullie groen licht kregen! Er waren bij mijn blaas overigens wel verklevingen te zien bij de 2e ks, deze zijn destijds volgens mij weggehaald (?).
     
  4. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Over een week of 8 kan ik het je vertellen :) Hier na de tweede ks ook groen licht gekregen om voor een vierde kindje te mogen gaan. Er was geen verhoogd risico volgens de gyn en alles zag er de laatste keer goed uit. Inmiddels 7 maanden zwanger en ik heb vooralsnog nergens last van qua litteken oid. De datum voor de ks staat al gepland, hopelijk gaat alles weer voorspoedig :)
     
  5. PerfectLittleTwin

    PerfectLittleTwin Bekend lid

    11 jul 2018
    578
    577
    93
    Vrouw
    We mochten na 2 keizersnedes gewoon nog zwanger worden... Dat werd een tweeling. Geen complicaties gehad ofzo met betrekking op het litteken. Herstel ging vrij vlot, beetje net zo snel als de andere 2 daarvoor.
    Bij deze 3e zwangerschap hebben ze wel gevraagd direct te steriliseren aangezien je toch al open ligt.. Dit zou ik eerst doen, maar toch niet gedaan..

    Maar verder nergens last van gehad.
     
  6. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    @Sela~ heeft volgens mij meerdere keizersneden gehad.
     
    Sela~ vindt dit leuk.
  7. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.612
    15.073
    113
    Nabij Utrecht
    Hier 3x een keizersnede gehad.
    Vooraf aan de zwangerschap geen gesprekken oid gehad.
    Wel zijn mijn zwangerschap altijd medisch geweest, dus tijdens de eerste controle werd al gezegd dat die 3e idd weer een keizersnede zou worden.
    Ik heb geen complicaties gehad en het herstel ging net als beide voorgaande keren supersnel.
     
  8. Sela~

    Sela~ Actief lid

    22 apr 2017
    455
    895
    93
    Vrouw
    Ik krijg binnenkort mijn zesde sectio. Ik ga elke keer met 36 weken over van de vk naar de gynaecoloog.
    Het herstel bij allemaal ging goed, de 3e was de meest pijnlijke maar die gyn ging ook een stuk grover te werk dan de anderen dus we zijn er vrij zeker van dat het daardoor komt.
    Na elke ks hebben we de dag erna direct aan de gyn gevraagd hoe ik ervoor stond van binnen zeg maar (baarmoederwand, littekenweefsel, etc).
    Uiteindelijk kan niemand in je buik kijken en blijft het wat dat betreft een risico. Ik had de afgelopen 2 keer wel meer littekenweefsel dan de keren daarvoor waardoor het snijden wat langer duurde.
    Na elke ks neem ik ruim de tijd om te herstellen en hou ik de zes weken aan om niet te autorijden/fietsen/zwaarder huishoudelijk werk, ik heb gemerkt dat dat meewerkt aan het snelste herstel :)
     

Deel Deze Pagina