Algemeen corona topic (GEEN nieuws)

Discussie in 'Corona forum' gestart door GossipGirlxoxo, 9 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    De jongens beginnen te hoesten :(
    Dus die mogen dan maandag niet naar school toch?
     
    Syane, momwithcamera en Jes88 vinden dit leuk.
  2. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ja, ondanks alle ellende vind ik dat ook wel. Boeiende tijd. Je maakt eens wat mee.
    Ik ben echt een ramptoerist :roflmao: Op straat zou ik nooit bij een ongeluk of bij een brand ofzo gaan kijken. Maar kennelijk komt nu mijn ware aard naar boven.
     
    Zwierezwaai vindt dit leuk.
  3. Jes88

    Jes88 Fanatiek lid

    11 aug 2019
    1.139
    1.268
    113
    Als ik heb goed begrijo werk je met kwetsbare ouderen en dus in de zorg? Dan is de richtlijk hoesten, niezen, keelklachten EN koorts voor je ziekmeld. In jou geval kun je dus zonder koorts gewoon werken. Het melden is altijd goed en misschien gepaste afstand bewaren
     
    LizMe vindt dit leuk.
  4. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    #1964 tupp, 14 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 14 mrt 2020
    Wijs jij eens aan waar dat op de site van RIVM staat?
    Gaat je niet lukken; dat staat er namelijk niet. Dit is een interpretatie die mensen er aan geven. “Voor mij geldt dese regel niet, want ik hoest al weken.”
    Kunnen mensen die al weken hoesten, geen corona krijgen dan? Het één kan overgaan in het ander. Dat hoeft niet zo te zijn, maar het kan wel. Dat je toevallig verkouden bent of hooikoorts hebt, betekent niet dat je ineens immuun bent voor al het andere. “Corona, nee dank je. Ik heb al iets.” Zo werkt het niet.

    Dus niet alleen binnenblijven blijven bij klachten die nieuw zijn. Gewoon binnen blijven bij klachten.
     
    Seffie, Melief, MyMiracle en 10 anderen vinden dit leuk.
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Als ze morgen nog hoesten, zou ik ze thuishouden .
     
  6. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.931
    2.384
    113
    Nee het gaat om hoesten, verkoudheidsklachten en of koorts... Wordt nergens gerept over hoe la G die klachten al aanwezig zijn etc.

    Wie gaat mij vertellen dat dat hoestje wat je al 3 weken hebt nu niet vermengd is met een nieuw opgelopen corona?
     
    Syane, gitta, GossipGirlxoxo en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Sorry, verkeerde gequote. Ik hoop dat @Loes23 wil overwegen haar post aan te passen en de link te verwijderen. Er wordt belangrijke informatie weggelaten, waardoor de informatie niet klopt,
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  8. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    Ja maar mijn dochter hoest al vanaf november.
    De "100 dagen hoest" die dus al langer dan 100 dagen duurt:rolleyes:.
    Het hoestje blijft hetzelfde, geen keelpijn/verkouden/koorts.
    Die zou ik dan nu thuis moeten houden, maar voor hoelang dan? Haar hoest duurt vast nog even.
    Kan haar toch niet binnen houden tot dat over is.
     
  9. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.692
    3.477
    113
    Jongens, kijk eens naar de bron van dit artikel: stichting vaccin vrij. Dat zegt toch alles wat je moet weten over de betrouwbaarheid.

    Daarbij, ik word zo moe van die belachelijke vergelijking met de griep. Dit is een virus dat nog in de kinderschoenen staat, we staan nog maar aan het begin. De griep komt al jaren wereldwijd voor, maar maakt procentueel gezien veel minder slachtoffers. In absolute aantallen zijn er weliswaar meer, maar als Covid 19 de kans krijgt net zo wijdverspreid te raken en net zo’n vast onderdeel van ons leven te worden, dan wordt dat waarschijnlijk een heel ander verhaal. Geen reden tot paniek, maar wel tot serieus nemen.
     
    Gewooniemand, Seffie, Elsss en 5 anderen vinden dit leuk.
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Als ze al hoest vanaf november, is het zeer waarschijnlijk zo dat ze al verschillende verkoudheidsvirussen achter elkaar heeft gehad. Want je lijf is echt niet meer dan 100 dagen bezig met het opruimen van 1 verkoudheidsvirus. Dat geeft dus al aan: het één gaat over in het ander. En op dit moment weet je dus niet of het huidige virus dat haar laat hoesten, een ‘ouderwetse’ verkoudheid is of dit nieuwe virus.

    Andere mogelijkheid; ze hoest niet door een virus, maar ze heeft een luchtwegallergie of longaandoening. In dat geval zou ik haar ook thuishouden. Maar dan niet vanuit het oogpunt van mogelijke verspreiding van corona, maar om te voorkomen dat ze het oploopt.

    En thuishouden is in haar geval dus thuis van school, niet mee naar winkels of de drukke binnen speeltuin e.d. Je hoeft haar niet letterlijk binnen op te hokken hè. Lekker naar buiten, wandelen, (loop-)fietsen, stoepkrijten, balletje overgooien... de keuze is reuze.
     
    Melief, Syane, Jes88 en 5 anderen vinden dit leuk.
  11. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.306
    5.922
    113
    Vrouw
    Ik denk dat je dan heel veel berichten kunt laten aanpassen haha. Er worden zoveel onjuistheden verteld, juist op fora. Omdat het een plek is waar mensen mogelijk uit paniek of angst wat plaatsen, of klakkeloos wat overnemen. Ik vind het dus juist boeiend dat er zoveel meningen/invalshoeken bij elkaar komen. Laten we dat niet afremmen?

    Ik vind dit best een paniek reactie, angst dat mensen de onjuiste informatie geloven en daardoor geen verantwoordelijkheid nemen. Volgens mij kun je het best als paniekvirus zien en tegelijkertijd je verantwoordelijkheid nemen. In bepaalde nuances, maar daarin vertrouw ik de medemens.
     
    Jes88 vindt dit leuk.
  12. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Je zult haar binnen moeten houden tot het advies aangepast wordt.
     
    Syane, Jes88, Fuddey en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ben benieuwt al hebben ze nu al wel eens vaker gedeeld dat iets de oplossing kan zijn en ook om dit de testen gaan er weer maanden over heen en is er al veel schade aangedaan.

    Hier zijn mijn kinderen al een week niet welkom op de opvang en werk ik in een zorg sector als alleenstaande moeder weet ik niet hoelang ik mijn kinderen nog bij andere kan brengen .
    Ze blijven snotteren en de jongste heeft telkens koorts.
     
  14. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik ben gisteren nog even de stad in geweest. Mijn kinderen en ik hebben -op dit moment- geen symptomen. De oudste had gaten in beide schoenzolen. Dus ik wilde toch nog snel even nieuwe schoenen halen. Stel dat ze hier ook besluiten de winkels in het weekend dicht te doen. Dan hebben wij een probleem. Vanweg werk in ‘vitale sector’, ga ik er vanuit dat onze kinderen nog zo lang mogelijk naar school gaan. Ze komen dus toch buiten. Schoenen zonder gaten zijn de handig.

    Aangezien ik in Noord-Brabant woon, had ik verwacht dat het een wéék na het advies aan heel Brabant zoveel mogelijk thuis te blijven, redelijk rustig zou zijn. Zeker aangezien een dag ervoor het advies is uitgebreid naar heel Nederland. Niet dat iedereen dan meteen binnen hoeft te zitten. Er zijn natuurlijk meer mensen die toch nog even iets nodig hebben en verder niet ziek zijn.
    Maar wat ik niet had verwacht, was dat er èch oude mensen (75+) nog gezellig op de bankjes in de stad zouden zitten keuvelen. Of in het koffietentje midden in het centrum zouden zitten.

    Ik heb gisteren ook mail gehad van ons schoolbestuur. Nog steeds geen oproep aan ouders om hoestende kinderen ècht thuis te houden. Nee, het beleid blijft dat dit ‘een individuele verantwoordelijkheid blijft’ en ‘dat we elkaars keuze moeten accepteren’. Ik had dus afgelopen week diverse kinderen in de klas die hoesten of een loopneis hadden.

    Ook hier lees ik dat mensen vinden dat je alleen thuis hoeft te blijven bij acute klachten. Of die links delen waarin wordt gezegd dat WHO maar een onbetrouwbare kliek is, corona maar een griepje is en die daarmee dus oproepen om geen gehoor te geven aan de adviezen. Ik heb deze week al meerdere keren kunnen constateren dat daar helaas door veel mensen meer gewicht aan wordt gegeven dan aan de maatregelen vanuit de overheid.

    Neem me niet kwalijk dat ik mijn medemens hierin niet klakkeloos vertrouw. Ze lezen de informatie niet, trekken adviezen uit hun verband zodat het henzelf beter uitkomt of trekken ze ronduit in twijfel.
     
    Lils, Melief, GossipGirlxoxo en 5 anderen vinden dit leuk.
  15. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.602
    1.798
    113
    Vrouw
    Het is net een slechte film he, dit. Zo eentje waar een virus het hele land platlegt. Maar in die films komt nooit zoveel verveling voor.

    Man een week verplicht thuis werkend, ik net 2 weken ziek thuis geweest (wel of geen corona, geen idee) en nu weer/nog steeds verkouden en verhoging, allebei ambtenaren dus de komende weken thuis werkend.
    Kind 1 licht verkouden, afgelopen week 2 dagen naar school geweest, kind 2 flink verkouden en een hele week thuis en kind 3 licht verkouden en ook de hele week thuis geweest.
    De eerste 3 dagen was het nog leuk, nu echt niet meer. Pogingen tot thuisonderwijs gedaan, maar na een uur per dag zijn we dat ook wel zat. Spelletjes, cakejes bakken, ik probeer van alles maar we lopen allemaal tegen de muren op. Ruzies en ergernis, we zijn dit niet gewend. Van 5x per week voetbal, speelafspraakjes en rennen en vliegen naar dit. Gelukkig hebben we een trampoline in de tuin en iedere dag lopen we wat buiten en zoeken we de natuur op in wisselende samenstellingen.

    Ik moet mezelf ertoe zetten deze situatie te accepteren, ervan te genieten zelfs. Maar hoe? Ik verlang zó terug naar structuur en gewoon, normaal. Eind maart lijkt nog zo ver weg :$

    #klaagmodus uit

    Herkent iemand dit? :$
     
    Kippetje88 vindt dit leuk.
  16. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Bij ons begint het nog maar, maar ik ga ervan uit dat ik binnen drie dagen exact hetzelfde denk.
     
    Syane en Relax vinden dit leuk.
  17. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.834
    3.476
    113
    Ik vind dat ze nu op scholen ook wel streng mogen controleren en de kinderen weer mee terug geven als ze klachten hebben.

    Hier een kind met al de hele winter alleen een snotneus. Die heb ik vrijdag thuis gehouden nu de richtlijnen zijn aangescherpt.
     
    Syane en Jes88 vinden dit leuk.
  18. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Bij ons is het nog niet zover dat we allemaal thuis zitten. Maar ik zie er wel tegenop. Ik vind thuis zijn met m’n kinderen heus leuk. Maar als het langer duurt, zoals in een vakantie. gaan we er altijd ook wel op uit, kinderboerderij, zwembad, museum, opa’s & oma’s etc. En dan nog vind ik het ook prima als die vrije tijd weer voorbij is en we weer mogen gaan werken. Want daar geniet ik ook van.
    Dus mogelijk weken thuis zitten... nee, ik kijk er ook niet naar uit. Heel herkenbaar!
     
    Syane en Relax vinden dit leuk.
  19. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Absoluut niet, het gaat om alle verkoudsheidsklachten. Je kan ongemerkt overgaan van het ene virus in het andere.
     
    Syane en Jes88 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina