Koken uit de voorraadkast

Discussie in 'De lounge' gestart door Oranjerood, 20 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Oranjerood

    Oranjerood Actief lid

    12 feb 2014
    128
    59
    28
    Okè, ik ging al niet elke dag naar de winkel.. en heb ook altijd wat houdbare dingen op voorraad.. 'just in case'. Maar toch voel ik me door de hele corona-gekte een beetje onvoorbereid. Ik bedacht me van de week; wat als ik om wat voor reden dan ook een paar weken echt binnen zou zitten? En ook geen boodschap kan of wil doen? Wat voor houdbare dingen kan ik in huis halen zodat ik toch een lekkere (gezonde) maaltijd op tafel kan toveren? Standaard dingen als rijst, pasta,. bulgur, (gedroogde) bonen... tomatensaus.. maar hoe maak je daar wat lekkers mee zonder verse dingen te hoeven gebruiken?

    Er zijn hier vast creatieve thuiskoks die mij van ideetjes kunnen voorzien. :D zodat ik straks de AH kan leeghamsteren om mijn voorraadkast aan te vullen. (grapje)

    Ik wil wel een beetje vals spelen als het moet..ik heb een kleine vriezer en kan wel wat vlees of vis invriezen, maar recepten zonder vlees zijn ook prima!
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  2. Vergeten

    Vergeten Fanatiek lid

    1 dec 2019
    1.010
    1.722
    113
    Vrouw
    Ik weet niet hoe lang zo'n pastasaus en dipsaus in potjes houdbaar zijn, maar, als ze lang meegaan, zijn ze best lekker bij pasta of rijst.
    Geruld gehakt met ui(eventueel tomatenpuree erdoorheen) roeren met pasta.
    Linzensoep met aardappeltjws,ui, wortels en gedroogde dille.
     
  3. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    Linzen zijn lekker met van alles. Ik maak ze vaak met tomaten uit blik. Wat kruiden erbij en je hebt eigenlijk een volledige maaltijd. Ook lekker met kokosmelk.

    Ui blijft ook lang goed en is veelzijdig. Ik heb ook altijd bulgur in de kast als afwisseling voor pasta en rijst.

    Ook veel pasta hier altijd op voorraad en altijd wat groentes in blik.

    Wij hebben ook altijd gedroogd vlees, maar dat halen we in Marokko en dat is niet bepaald om de hoek. Misschien is zoutvlees een optie?
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  4. roosjuh007

    roosjuh007 Bekend lid

    20 sep 2014
    956
    181
    43
    Je kan bolognesesaus (gehakt, blikken tomaat, ui, wortel en bleekselderij, evt witte wijn) maken en deze in vrieszakjes invriezen, dan heb je al saus voor een aantal dagen of langer, net hoeveel je maakt. verder als je pasta-blik tomaten-en een blikje tonijn en een beetje knoflook hebt (mits je daarvan houdt) dan heb je ook al een hele maaltijd. offuh, aardappelpurree halen waar je alleen water bij hoeft te doen (idem dito met pannekoeken). blik groente, hemaworst of unox oid en je hebt een maaltijd uit houdbare producten. soep met afbakbroodje... dat soort dingen

    Xx
     
  5. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Als je zorgt dat je veel kruiden, bouillonblokjes, uien, diepvriesgroenten, tomatenblokjes, passata en gehakt en kip in huis hebt.... Kan je altijd een smaakvolle maaltijd op tafel zetten.
    Je kunt het dan eten met rijst, pasta, wraps, noodles, enz.

    Verder hebben wij altijd wel knakworstjes, vissticks, rookworst, potten chicken tonight en groenten in pot of blik in huis. Niet allemaal even gezond maar je komt er wel ver mee.
     
    Lies1611 vindt dit leuk.
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.747
    113
    Hoe doe je dat dan? Ja sorry offtopic misschien, maar mijn moeder was ooit op het vliegveld aangehouden omdat ze een stukje kaas uit Turkije mee had genomen.
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.747
    113
    Gewoon genoeg peulvruchten (gedroogd of pot) in huis hebben, wat smaakmakers (kruiden/specerijen, tomaten in blik of tomatenpuree, ketjap, kokosmelk, sambal etc) en rijst/pasta en je komt al een eind. Blikjes vis is ook een goed idee.
    Als je nog groenten in de vriezer hebt dan wordt het zowaar een volwaardige maaltijd.

    Ik maakte laatst een stoofgerecht van ui, tomaten en kikkererwten. Niet per se ivm voorraad opmaken maar past wel goed in dat rijtje natuurlijk. Ipv verse tomaten kan je ook uit blik gebruiken.

    Er schijnt nu ook een run op uien te zijn las ik gisteren... :roflmao: Tja dat wc papier moet toch érgens voor gebruikt worden.
     
    Huismuisie en Paardenbloem vinden dit leuk.
  8. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    We gaan meestal met de auto en dan word je niet zo snel gecontroleerd.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.721
    113
    Ui, knoflook, specerijen en gedroogde kruiden zijn al heel nuttig om smaak te geven aan gerechten. En ook om te varieren. Ui (en knoflook) gaat bij mij bijna overal doorheen, maar door te variëren met kruiden kan je echt nog verschillende gerechten op tafel zetten.
    Heel simpel bv blik tomatenblokjes, ui, knoflook, flinke schep Italiaanse kruiden (kan je ook heel makkelijk zelf maken) en een laurierblaadje, maakt een lekkere Italiaanse pasta saus.
    Tomaktenblokjes, ui, knoflook, wat pimenton (gerookte paprikapoeder), karwijzaad, rode peper of gedroogde chilipeper maakt een wat pittigere tomatensaus, etc.

    En verder zijn andere smaakmakers ook heel handig. Denk aan diverse azijnen en oliën, ketjap, sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, vissaus, sambal, chilisaus, bouillonblokjes (en/of -poeder), etc.
     
    Zwierezwaai, citroenrasp en PenF vinden dit leuk.
  10. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.100
    113
    Ik maak altijd een pan verse pasta saus met veel groente en kruiden.
    Die vries ik in porties in zodat ik daar alleen pasta bij hoef te koken.
    Verder zijn diepvries spinazie, boerenkool en rodekool erg goed binnen te houden.
    Pakjes zuurkool kunnen ook ongekoeld in de voorraadkast. (Rookworst idem)
     
    GossipGirlxoxo, NdNk en citroenrasp vinden dit leuk.
  11. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    De voorraadkast maaltijd was bij ons vroeger thuis boontjes uit blik, ragout met rijst en knakworsten.


    Maar ik heb groente in blik/ pot en in de vriezer. Verder tomatenblokjes en tomatenpuree. En rijst, pasta, aardappelpuree, couscous in de kast. En genoeg kruiden.
     
  12. momfromjuly

    20 jun 2019
    74
    40
    18
    Vrouw
    Bij ons zijn dit de makkelijke maaltijden.

    Witte bonen in tomatensaus, aardappelpuree met water aangemaakt en vissticks bijvoorbeeld.
     
    citroenrasp en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  13. momfromjuly

    20 jun 2019
    74
    40
    18
    Vrouw
    Sajoerboontjes met rijst zijn ook lekker.
     
    Chillin vindt dit leuk.
  14. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.674
    113
    Je mag bij bijna alle landen wereldwijd gewoon etenswaren meenemen in het vliegtuig. Alleen tijdens de MKZ crisis in 2012 was het vervoeren van melk, kaas en vlees verboden.
     
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Niet echt een antwoord op je vraag maar als er echt nood komt hoeft het wat mij betreft niet lekker te zijn. Op brood met pindakaas, droge rijst en pasta overleven we het ook wel. Dus echt druk om die voorraad kast maak ik me niet meer. Ik ben hem juist aan het opeten nu die voorraadkast en vriezer om maar niet naar de winkel te hoeven en dat gaat al 10 dagen goed. En kan zeker nog 10 tot 15 voort ook zonder droge maaltijden te hoeven eten.
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  16. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.747
    113
  17. tuc

    tuc Niet meer actief

    Als je zorgt dat je wat zakken (voorgesneden) groenten in de vriezer hebt dan scheelt dat al een hoop.
     
    GossipGirlxoxo en citroenrasp vinden dit leuk.
  18. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Chili sin carne. Komt compleet uit de voorraadkast (met rijst en evt wat tacochips)

    Enchiladas, ook bijna volledig uit de voorraadkast. Ik voeg er alleen wat cheddar aan toe. En guacamole maar dat kan ook een uit pot.

    Pompoensoep. De pompoen is superlang houdbaar.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  19. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.664
    18.730
    113
    Vrouw
    Ik heb zo basis zaken in huis waarmee je altijd wel wat kan maken.

    Bloem
    Melk
    Eieren
    Kruiden en specerijen
    Tomaat in blik
    Pasata
    Gemalen kaas
    Pasta
    Rijst
    Aardappelen
    Ajuin
    Look
    Gemalen kaas in de vriezer
    Groenten van eigen kweek in de vriezer (courgette en pompoen).
    Spinazie in de vriezer

    Pannenkoeken, wafels, omelet, soep, gepofte aardappelen met kaas, pizza, pasta met tomatensaus, wentelteefjes, koekjes, gekookte eitjes met kaassaus en spinazie, croque met kaas,......

    Verder heb ik nu ook eens snel eten aangeschaft.
    Frietjes in de vriezer, fish's ticks, hamburgers, kroketten,...
    Dat zijn zaken die ik anders nie echt in huis heb.

    Ik heb vorige week grote boodschappen gedaan en voorlopig komen we er nog.
     
  20. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Hoe houden jullie je aardappels lang goed? Ze gaan al zo snel uitlopen en krijgen zwarte plekken... Ik bewaar ze binnen omdat we in de schuur muizen hebben. In de koelkast nemen ze zoveel ruimte in beslag
     

Deel Deze Pagina