Deze week:, Vandaag: “Lente pasta” (een Allerhande Box) Dinsdag: Pizza bestellen Woensdag: Goulash uit de slowcooker met aardappels Donderdag: lekkerbekjes uit de oven, gestoomde wortels en patat Vrijdag: Gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker met spaghetti, knoflookchampignons en een salade
Ik was altijd nogal anti weekmenu. Nou ja, anti is een groot woord maar het werkte gewoon niet. Wel bedacht ik de avond ervoor wat we zouden eten maar dat was het dan ook wel. Nu is de situatie natuurlijk wel anders en heb voor het eerst echt serieus bedacht dat ik nu écht met een weekmenu moet gaan werken. Maar dan gewoon een aantal maaltijden en niet per se op volgorde. Dat zou toch moeten lukken lijkt me.
Ik eet vandaag: Makkelijke stoof van kabeljauw Provençaalse groenten en mozzarella https://www.ah.nl/r/1193506 Ik heb ‘m nog nooit gemaakt maar het klonk zo lekker
ma: bami met kroepoek, een gebakken ei en komkommersalade di: andijviestamppot met rookworst wo: aardappelpuree, spinazie en een visschnitzel do: linzenrijst met gehakt, courgette en prei vr: pasta, pesto, gamba's en spinazie za: aardappeltjes met knoflook en rozemarijn uit de oven, catalaans worstje en een groene salade en als lunch deze week een keer maissoep en een keer aziatische groentensoep met kip
- kipkluifjes met sla en salade aardappelkroket - spinazie met gehaktbal -bloemkool met verse worst Witlof ham/kaas met schnitzel - spaghetti -sperziebonen met spekjes en stukje vlees uit de vriezer
Mac&cheese Soep en loempia Hollands pannetje Chili con carne Gehaktbal, gebakken aardappels en groente Braad&stoom kip Pizza
Ik maak altijd weekmenu's. Helpt mij ook om minder impuls aankopen te doen in de supermarkt. Ik doe boodschappen adhv het weekmenu en de vaste dingen die er moeten komen. Hoe minder vaak ik naar de supermarkt ga, hoe minder impuls aankopen ik doe. Goed voor de portemonnee! Ons weekmenu voor deze week; Maandag: gehaktbrood uit de oven met een rauwkost salade Dinsdag: bloemkool, aardappeltjes en een saucijsje Woensdag:spinazielasagne Donderdag: vis uit de oven met gebakken krieltjes en witlofsalade Vrijdag: basmati rijst met ajam smoor en sajoer boontjes Zaterdag: vegetarische bonensoep met zelfgebakken broodjes Zondag: kippenpootjes uit de airfryer, frietjes en stoofpeertjes
Ik doe normaal ook weekboodschappen. Mn week loopt normaal van vr tot do, maar nu man steeds thuiswerkt ben ik mn ritme wat kwijt. Ga donderdag weer boodschappen doen. Zo: gebakken aardappelen,wortels en eem rundervink Ma: paksoistamppot met gemarineerd varkensvlees Di: beef&broccoli uit de slowcooker met rijst Woe: pannenkoeken
Ons weekmenu : Ma : Vers gemaakte tomatensoep met stokbrood Di : Gepaneerde schnitzels koolrabi en aardappels Woe : Broodjes hamburger met salade Don : Spaghetti Vrij : Restjes soep met pizza erbij Zat : Pasteitjes met een salade erbij
Ik denk dat het niet zozeer veel geld zal gaan schelen hier, we hebben jarenlang van een strak en klein budget geleefd. En dat ging prima, we gooien trouwens ook niks weg. Maar nu we minder naar de winkel kunnen scheelt het vooral 'gedoe' waarschijnlijk.
ik heb deze gerechten geshopt in de jumbo, heb alleen nog geen idee wanneer we wat eten.. - witlof ovenschotel - zuurkool stamppot met een karbonade - aardappels, bloemkool en een vers worstje - kip madras - wok (dit eten we vandaag) - gebakken krieltjes met sla en shoarma - lasagne
Ik maak altijd een weekmenu: Deze week: - plaatpizza - grieks afhalen - slastamppot met hamburger - zoet zure kip uit de slowcooker met bloemkoolrijst en komkommersalade - sperziebonenovenschotel - krieltjes, brocolli en lekkerbekjes met tomatenveldsla salade - hutspot met gehaktballen uit de slowcooker
Dat hebben wij hier meestal ook, vooral omdat ik dan 's morgens bepaald welk gerecht ik wil maken. Ik vind dat wel fijn, dan weet ik wat ik nog wel of niet meer in huis heb voor het avond eten. Hier nu vooral uit de voorraad aan het eten zodat er niet te veel uit huis gegaan hoeft te worden, nu dus ook geen menu. vanavond eet ik andijviestamppot, de rest eet nasi.
Vrijdag: hadden we pasta met kip, champignons, roomsaus, knoflook en voor mij (rest van het gezin wil het niet) flink wat verse spinazie erdoor gedaan. Zaterdag: man en dochter aten pizza, ik een boterham met kaas Zondag: spinazie a la creme met een eitje er boven op, gebakken aardappelschijfjes (met een kaasschaaf, lekker als het zo dun is en flink knapperig gebakken) en kipfilet. Met zelfgemaakte kerriesaus, maar die was niet te nassen. Vandaag kookt man: zuurkool, gekookte aardappelen en verse worst. Dan hebben we later in de week nog: -Nasi, met een beetje geluk kunnen we dat 2x van eten -Geroosterde bloemkool in de oven, meergranenrijst en gemarineerde varkenshaasreepjes -rode kool met gekookte aardappelen en een gehaktbal -en we hebben, als het goed is, nog wat blikken soep staan