Hier is t speeltuintje al jaren zo goed als buiten gebruik. Als er 10 verschillende kinderen in een maand spelen is t veel. Dochter is mesjokke van handjes wassen (vooral met paarse zeep is t helemaal een feest) dus bij thuiskomst doe ik gelijk dr handjes en dr gezicht. En tis een kind met peuterastma, die lag met een normale verkoudheid al met een saturatie van 89 aan t zuurstof in t ziekenhuis afgelopen kerst. T alternatief is een kind wat helemaal losgeslagen is, de boel terroriseert en daardoor continue op dr donder krijgt en onder je vel gaat zitten (en zij geeft gewoon NIET op, handige eigenschap maar zeker niet altijd). De effecten daarvan zijn dermate pedagogisch onverantwoord dat dat schadelijker is dan t risico van corona in dat speeltuintje. Voor de rest zijn wij net kluizenaars overigens. Zien niemand.
precies dat dus, ook die feesthoed kan tot noodzakelijke zaken behoren op enig moment, zo hou je de maatregelen veel langer vol. Economisch als land maar ook persoonlijk. Mensen kunnen nu roepen “ alles dicht” maar als dat 3 maanden of langer duurt ben je dat goed beu. Je voorkomt criminaliteit, agressie op de lange termijn en zelfs veel depressie ( veel thuis, geld zorgen, stress etc)
Ik ben thuis ook niet alles aan het afboenen hoor. Ik woon in een erg rustig dorp. De kinderen zijn niet buiten als xe verkouden zijn of andere klachten. Ik loop op mn werk, bij een huisarts, meer risico denk ik. Dus ja, er wordt weleens van een glijbaan af gegaan. Er wordt nergens gezegd dat dat niet mag. Ze spelen niet met heel veel tegelijk in een speeltuintje. Dochter speekt tekkens met 2 dezelfde kindjes. Dus van mij mag dat ja, zolang dochter geen klachten heeft. Voor de rest gaan we nergens op bezoek, gaan nergens winkelen en blijven in ons huis of tuin, als we niet moeten werken dan. Boodschappen doet 1 van ons alleen.
Nu ga ik twijfelen.. Wij blijven in principe de hele dag binnen op een uurtje per dag na. Sochtends even achter ons huis, op het pleintje met de loopauto of bal en verder achter het huis. Smiddags gaan we even wandelen met onze dochter om even een frisse neus te halen en Even bij de hertjes te kijken. Dit kan toch wel? En mochten we extra boodschappen nodig hebben, gaat 1 van ons de winkel in en de ander blijft buiten.
En dat is een mindset die ik nog niet heb. Dat wandelen voelt nog als luxe dat wij dit in NL nog mogen en niet als noodzaak. Bij noodzaak denk ik aan voedsel en medicatie ophalen en weer terug naar binnen.
https://www.ad.nl/home/welke-maatregelen-gelden-er-nu-voor-wie~a06077bb/ En hier hebben ze het helemaal niet over een kerkelijk huwelijk
Nee idd. Hier mogen ze alleen in de speeltuin met een vast vriendje of als er geen andere kinderen zijn.
Ik geloof echt dat je het goed in de gaten houd, maar ook jij kijkt een keer een seconde de andere kant op. Ik vind ook persoonlijk niet dat je van kinderen kan verwachten dat ze nooit aan hun gezicht zitten.
Trouwzaal in een gemeentehuis is ook vrij groot hoor. Gewoon een Max aantal gasten aangeven en klaar.
ik ga ook nog gerust een klein rondje wielrennen alleen. Op de fiets heb je sowieso afstand van anderen. Ik heb dat echt ff nodig om te ontspannen.
Tja, ik snap het ook prima maar zelfs ik zit soms per ongeluk aan mijn gezicht net als mijn man net als bijna iedereen denk ik...
Is hier trouwens iemand die leerkracht is? Ik ben zo benieuwd of kinderen erg veel achterstand oplopen? Ik merk dat ik daar toch wel mee zit. Zoontje is net 6 en zit in groep 2. Hij kan al wat lezen en vindt rekenen leuk dus daar maak ik me niet zo druk om. Is nog steeds een kleuter dus er wordt ook veel gespeeld. Maar mijn dochter zit in groep 7. Vanuit school hebben ze het goed geregeld en kan ze via snappet werken. Alles bij elkaar is dit 2,5 uur per dag inclusief een half uur lezen. Groep 7 is toch best belangrijk volgens mij en ze heeft bv alleen taal, spelling, rekenen en Engels. Maar geen topografie, aardrijkskunde etc. Tuurlijk op een normale schooldag heb je ook pauzes en gym maar 2,5 uur lijkt zo weinig. Ik vraag me af of ze hier nu geen achterstand mee krijgen? Ervan uitgaande dat de scholen straks dicht blijven. Ligt natuurlijk ook een beetje aan het kind maar ik ben benieuwd hoe leerkrachten hier naar kijken ,misschien kan ik mijn zorgen een beetje loslaten daarover.
Ben benieuwd of ze daar nog iets over gaan zeggen in de regeling die nog wordt uitgewerkt! En: als de journalisten nou eens nuttige vragen hadden gesteld, hadden we dit + een eventuele leeftijdsgrens misschien al geweten