Thuis schoolwerk, hoe lukt het?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Kache, 17 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.131
    1.370
    113
    Ik ben trots op mn dochter! Ze doet dagelijks haar huiswerk, ze vindt het niet leuk, maar maakt het netjes. Ik moet er wel naast blijven zitten voor de gezelligheid ;), maar prima dan! Ze is ong 2 uur bezig, inclusief korte pauze en kletsen :D.
    Ze krijgt dagelijks een kort filmpje spelling en verder niet zoveel (groep 4). Omdat ze een vroege leerling is maak ik me wel zorgen om achterstand en omdat ze enig kind is vraag ik me ook af hoe het straks op sociaal gebied gaat, maar we zullen zien.
    Ik vind in ieder geval dat ze er super knap mee omgaat!
     
    Fantykoekie vindt dit leuk.
  2. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.177
    1.358
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Pfffffff, mijn oudste van 11 in groep 7 die moppert, steunt en zucht elke dag dat hij schoolwerk moet maken. Elke ochtend om 9 uur staat zijn werk voor die dag klaar in Google classroom. Elke dag is het een gezeur dat hij aan het werk moet. Nu moet hij als extra werk ook nog een boek lezen en daar een boekverslag over schrijven. Alsof de wereld vergaat :cry::cry::cry::|:|:|:|. De sfeer is hier dus heel gezellig elke dag! En ik moet erbij ook nog “gewoon” thuiswerken 8 uur per dag.

    Mijn jongste in groep 4 doet al zijn werk zonder mopperen gelukkig :thumup:
     
  3. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.177
    1.358
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Consequentie voor mijn oudste is geen Fortnite en Roblox. Als zijn werk af is mag hij een uur computeren en dan naar buiten met zijn broertje. Op mijn werkdagen zitten ze helaas daarna wel weer op Fortnite, Roblox of YouTube omdat ik moet werken. Man kan niet thuiswerken en is dus overdag op zijn werk. Zou af en toe wel willen ruilen met hem omdat zijn dagen er nog bijna hetzelfde uitzien als voor de coronacrisis.

    Zo klaagzang weer uit.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Ik durf het bijna niet te zeggen... ik hoop dat de scholen langer dichtblijven... ik vind t echt heerlijk zo! :oops:
    Oke kom maar door... ik weet dat ik gier waarschijnlijk de enige in ben.
     
    Zonnestralen, Fuddey, jada08 en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. princess79

    princess79 Bekend lid

    17 mrt 2011
    892
    66
    28
    Vrouw
    Heeft iemand van jullie de betaalde versie van junior Einstein? Zo ja werkt dit goed of loopt dat door drukte vaak vast?
    Alvast bedankt voor jullie antwoord
     
  6. fairy2011

    fairy2011 Fanatiek lid

    28 nov 2010
    3.509
    295
    83
    Wij hebben een inlogcode vanuit school. Ik vind het een beter systeem dan Squla. Hier loopt squla heel vaak vast.
     
  7. princess79

    princess79 Bekend lid

    17 mrt 2011
    892
    66
    28
    Vrouw
    Dank je!
    Hier loopt squla ook elke keer vast, vandaar dat ik mss junior Einstein wil aanschaffen. Hopelijk kunnen ze daar dan extra mee oefenen.
    Vind je het een aanrader?
     
  8. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113
    Nou het duurde even maar hier is de draak dan tevoorschijn gekomen. Mijn hemel mijn handen jeuken moet ik toegeven.
    Een simpel werkje... wat lijntjes trekken en letters naschrijven en meneertje zit al 1,5 uur....
    Ik heb al 20x gezegd dat hij aan de slag moet, geprobeerd hem te motiveren, voordoen, helpen maar hij blijft maar aankloten aan tafel. Doet werkelijk alles behalve die letters overschrijven. En maar klieren, overal op tikken, mopperen. Ik ben stom en lelijk, school is stom, hij luistert nooit meer, hij gaat nooit meer iets opruimen en ga zo maar door.
    Uit wanhoop heb ik zijn werkjes afgepakt, zijn tablet terug gegeven en gezegd dat als hij zo graag dom wil blijven hij maar lekker op zijn tablet moet spelen.

    Nu is hij nog bozer xD Zijn werkjes liggen er nog maar ook die tablet heeft hij met geen vinger aangeraakt.
    En het vervolg is dat hij nu alles uit de kast aan het halen is om het bloed onder mijn nagels vandaan te halen. Met bijna 37 weken zal dat niet lang duren met zijn gebonk en gestamp en slaan op alles wat hij ziet. En mij maar aankijken voor een reactie.

    Oh die komt er zo wel. Of hij er gelukkig van gaat worden is een ander verhaal. :rolleyes:
     
  9. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.853
    889
    113
    Vrouw

    Dit had ik geschreven kunnen hebben, alleen zit mijn zoon in groep 8.
    En dat het geklaag over het leren van de dansjes van de musical. "Dat ga ik dus écht níet doen hoorrrrr!!!!"
    Hoe lang nog....????
     
  10. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.236
    1.044
    113
    Hoe het lukt? Uhm totaal niet :eek:

    Met een newborn en een dreumes en een 7 jarige is alles net even anders :confused: ik kom er echt niet aan toe..
     
  11. ellessinia

    ellessinia Actief lid

    13 nov 2014
    498
    477
    63
    Hier gaat het best goed. Maar ik zit nog in een makkelijke positie; ik hoef nog niet te werken, en dochter zit in groep 2, dat is een vrij overzichtelijk verhaal vind ik :D.

    Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het met meerdere kinderen, en ook nog moeten werken, en het huishouden moeten doen, aardig pittig kan zijn. Al is het maar omdat je moeilijk een moment voor jezelf kunt pakken.
     
    Syane vindt dit leuk.
  12. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.052
    4.256
    113
    Gisteren contact gehad met de leraar van mijn zoon (voortgezet speciaal onderwijs), ze hadden alles digitaal aangeleverd maar mijn zoon raakte compleet de weg kwijt. Leraar is gisteren naar school gespurt, heeft alle boeken (ook die van zijn 6 klasgenoten) opgehaald en vandaag rijdt hij een rondje en heeft bij iedereen de boeken afgeleverd. En waar ik dus al dagen aan het proberen was hem op gang te helpen en wat maar niet lukte, pakte hij de boeken aan , leverde zijn wiskunde in (dat boek had hij toevallig thuis) en ging achter de computer zitten huiswerk maken met een zucht zooo mama nu klopt het weer.
     
    Gewooniemand, Gymgirl, Zxcvb en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.498
    24.375
    113
    Ik sta echt verbaasd over hoe soepel het hier loopt. Met dank ook aan school die voor heel duidelijk werk zorgt incl. week- en dagplanning en instructiefilmpjes.
    Mijn jongste dochter is type ‘dwars 2.0’ thuis, en op school is ze redelijk volgzaam. Hooguit snel afgeleid door haar adhd. Thuis is dus vrijwel alles wel een strijd. En ik zag er enorm tegen op.
    Maar ze gaat zonder mopperen aan het werk en werkt door totdat alles af is. Het enige wat in de eerste week voor strubbels zorgde (en inmiddels een stuk beter gaat) is dat ze probeert me zover te krijgen dat ik van alles voor zeg, ipv dat ik instructies geef waarna ze zelfstandig weer aan de slag kan. :roflmao:
    Maar helaas voor haar, deze ex-juf trapt daar niet in. En dat gaat nog weleens gepaard met de nodige boze blikken en gezucht :rolleyes:

    Middelste dochter heb ik geen omkijken naar. Ze zit op het VO en ze pakken het daar zeer gestructureerd en professioneel aan. Scheelt misschien dat het al een zeer digitale school was. Ze hebben nu zelfs lesuren ingesteld en de kinderen moeten allemaal verplicht op vaste tijden lessen bijwonen via zoom. Ze krijgen duidelijke opdrachten waar ze aan moeten werken met deadline en uiteindelijk ook cijfers.

    Oudste dochter zit op het mbo (onderwijsassistent) en ook zij werkt zelfstandig. De hoeveelheid werk is daar wel minder, maar een groot deel van haar opleiding was natuurlijk al praktijkgericht, en dat valt nu weg. En ook hier regelmatig contact met haar mentor.

    Ik ben eigenlijk wel heel tevreden!
     
    tuc vindt dit leuk.
  14. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.655
    3.466
    113
    Vrouw
    Ik zie op de app van school hoevaak de blog wordt bekeken die de juffen dagelijks updaten. Dan vertellen de juffen ook de extra taakjes en wat gedaan moet worden.
    Nu zie ik al sinds het begin dat het nauwelijks wordt bekeken. De blog van vanochtend is 9 keer bekeken. Dat is gewoon de helft van de klas.

    Zouden er echt veel kinderen zijn die gewoon niks of bijna niks doen thuis? Groep 3.
     
  15. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.177
    1.358
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Wij kregen vandaag een mail van de juf van mijn oudste zoon in groep 7 dat ook hier niet alle kinderen hun werk doen. De juffen maken opdrachten in Google classroom voor begrijpend lezen, werkwoordspelling, geschiedenis, redactiesommen enz die je dan digitaal moet inleveren en de kinderen werken in gynzy met spelling en rekenen en ook dit kunnen de juffen zien. Totaal is er voor 3 uur werk per dag. Daarnaast nog leuke dingen als een muziekles, gym oefeningen en breinbrekers.
    Er zijn dus inderdaad kinderen in de klas die hun werk niet doen, ik snap dat niet!
     
  16. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.567
    7.392
    113
    Ik laat de kinderen ook niet alles zien. Ze hebben eigen planning en daar hebben ze meer dan genoeg werk aan.
    Uiteraard zet ik alle gewone instructies wel door.

    Daarbij: elke dag hier een leuke gezellige dagopening om 9 uur. Kom op man, dan hebben ze er al bijna een halve ochtend op zitten :D en dan zijn ze weer uit hun 'ritme'. Extra vrijblijvende opdrachten zet ik ook niet door, zijn bijna allemaal dingen waar ze hulp bij nodig zijn. Sorry, maar ik mag al blij zijn als ik m'n werk af krijg vanuit huis naast de hulp bij schooldingen en het huishouden.
    Ben elke avond compleet gesloopt :roflmao:
     
  17. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.655
    3.466
    113
    Vrouw
    Oooh wat erg.

    Lijkt me vreselijk voor de juffen. Ze doen zo hun best en doen ook maar wat ze kunnen.
    Hier zijn ze heel blij dat ik dagelijks foto's maak en naar hun opstuur met een verhaaltje erbij.
    Doen maar 2 kindjes van de klas want ze vroeg in een blog voor leuke foto's van kindjes die bezig zijn.

    Ik vind het dus heel erg voor de juffen maar ook voor de kinderen. Achterstand komt sowieso, is er al maar als kinderen niks doen wordt die achterstand nog veel erger. :(

    Wij beginnen om 8u. Om 9u komt het bericht van de juf. Die bekijken we rond 9.30u want dan is zoon klaar met gynzy. Even nog de extra opdracht en we zijn zo goed als klaar. Alleen Squla nog.
    Bij ons hoeven ze echt niet zoveel te doen. De werkblaadjes en lezen met zoem kan zoon zelfstandig.
     
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier is het ook heel fijn, we zitten lekker in een ritme, de jongste kan heerlijk gaan zitten met een boekje en zo een uur lezen (op school kan dat echt niet) en de oudste werkt ook heel goed (met een beetje extra focus op haar pluswerk, waar ze normaal in de klas ook weinig tijd voor heeft). Ze vinden het natuurlijk jammer dat ze niet met klasgenootjes kunnen kletsen en spelen, maar verder hebben ze nu ontzettend veel rust om gefocust te werken.
    Dus hier zijn we allemaal positief, heerlijk zo ;)
     
    puzzelstukje vindt dit leuk.
  19. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Onze zoons vinden de thuisschool ook wel prima hoor. Ze missen school niet echt. Vandaag hebben de juffen gebeld. Dat was wel heel gezellig. Maar ze missen de juffen ook niet echt. Eigenlijk alleen het afspreken met vriendjes.

    Onze oudste heeft op dit moment alleen maar herhaling. Aan aangezien hij een beetje faalangstige trekjes heeft (in ieder geval niet ergens aan begint al hij denkt dat het kan mislukken) bevalt dat hem wel prima. Ik heb hem wel verplicht aan een typcursus gezet. Gaat er tenminste nog eens iets mis op een dag. Beetje doorzettingsvermogen blijven oefenen. Oh ja, we zijn ook aan het punniken. Ook een prima manier om te werken aan frustratietolerantie, emotieregulatie en doorzettingsvermogen. En dan heb ik het over de kinderen nog niet eens gehad. :roflmao:

    De jongste heeft niet echt een programma gekregen van de juffen. Die ben ik dus juist heerlijk aan het uitdagen. In het begin vroeg ik me echt af hoe ik hem 'schools' zou bezighouden terwijl grote broer werkt. Ik vond het niks als de jongste alleen maar zou spelen terwijl de oudste wel schoolwerk heeft. Maar ik heb iets te fanatiek gezocht, denk ik. Want ik heb nu voor de jongste bijna meer dan voor de oudste, haha. Maar het gaat wel lekker zo.
     
  20. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Wat een uitgebreid aanbod, klinkt echt leuk!
    Bij ons krijgen ze enkel rekenen, spelling en taal, paar basisoefeneningen per dag. En dat was het.
     
    Syane vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina