Afstand houden in winkels

Discussie in 'Corona forum' gestart door 1981Mama, 28 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.634
    10.536
    113
    Vrijdagavond liep er bijna niemand in de supermarkt, in de ochtend is het overal veel drukker. Dus als je dan toch moet, zou ik in de ochtend gaan.
     
    1981Mama vindt dit leuk.
  2. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Leuke reacties. Mijn constatering is dat het afstand houden niet gaat zoals het hoort. Dan is de oplossing dat ik niet meer in die winkels kom. Maar misschien toch iets van een bericht sturen aan die winkels ofzo.

    Ik bedoel je haalt een gepest kind toch ook niet uit de klas, omdat je niet hoort te pesten maar het toch gebeurt? (Uiteindelijk gebeurt dit soms ook maar toch)
     
  3. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Dat is toch niet met elkaar te vergelijken.

    Je kunt bij de winkels wel klagen over klanten die zich niet aan de regels houden. Maar er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid.
    En die zou ik nu nemen als ik jou was.

    We proberen hier met ideeën te komen, die voor jou haalbaar zijn.

    Misschien was het beter geweest als je in je openingspost had vermeld welke adviezen je wel een niet wil horen.
     
    Amarens, Louise11110 en suus1983 vinden dit leuk.
  4. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.582
    6.275
    113
    Er bestaat ook nog iets als eigen verantwoordelijkheid en zelf nadenken. Ik werk in een winkel en je wil niet weten hoe asociaal een hele hoop mensen zijn en wat
    shitzooi en ellende je over je heen krijgt als je mensen aanspreekt over afstand houden, verplicht een winkelwagen meenemen en alleen de winkel in ipv samen. En dan verwachten ze ook nog dat je vriendelijk blijft :rolleyes:.
     
    Louise11110, cosdy en Evanesco vinden dit leuk.
  5. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.981
    8.785
    113
    Als ik bij de hoge risicogroep zou horen zou ik absoluut alleen gaan wanneer het echt noodzakelijk is en als iemand anders niet zou kunnen gaan.

    Ik kom nu alleen bij de supermarkt, mijn man en ik wisselen elkaar af! Ook daar komen we zo min mogelijk.

    Bij onze Aldi gaat het goed, mensen houden rekening met elkaar, er hangen handschoenen buiten naast de karren die overigens verplicht zijn. Ook liggen er poetsdoekjes.
    Bij de kassa zie je lijnen op de grond.

    Bij de plus gaat het redelijk goed. Je ziet dat mensen nog niet allemaal door hebben dat je staat te wachten op een karretje, keurig netjes op afstand en iemand komt aanlopen en grijpt een karretje. Ik kan me er niet druk om maken, ik wacht nog even.

    Alles wat er niet in de supermarkt is kopen we online
     
  6. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.524
    4.381
    113
    Hier is de Jumbo eenrichtingsverkeer geworden met een verplichte looproute. Ideaal!
    Ik merk dat vooral de buitenlandse arbeiders die hier voor de asperges etc komen werken (veel Poolse mensen) er geen bal om geven. Lijkt wel of ze het allemaal niet meekrijgen.

    Vanmorgen hier in het dorp iemand de Lidl uitgezet omdat hij zich niet aan de regels hield en overal tussen wurmde. Is door het personeel heel netjes naar buiten begeleid en mag niet meer komen. 10 punten voor de Lidl hier!
     
    Louise11110 en hummeltje5 vinden dit leuk.
  7. Juul76

    Juul76 Bekend lid

    20 nov 2006
    768
    297
    63
    "Zoals het hoort" is nu gewoon thuis blijven, tenzij het écht niet anders kan. Zeker als je een risico groep bent.

    Ik begrijp uit je eerdere post (dat je op zaterdag gaat omdat je dan zonder kinderen kan) dat je partner waarschijnlijk thuis bij de kinderen was? Waarom heeft hij dan geen boodschappen gedaan?

    Vind dat wel typisch: je zélf niet aan het advies/richtlijnen houden (Of er in elk geval niet op de verstandigste manier mee om gaat) en dan gaan klagen dat ánderen zich niet aan de richtlijnen houden?
     
    suus1983, Juul75 en Evanesco vinden dit leuk.
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dat is toch niet te vergelijken? Ik zelf ga sowieso enkel naar de supermarkt nu, 1 a 2x in de week, je vindt me niet bij Kruidvat, de Hema of een speelgoedwinkel ofzo - dat vermijd ik gewoon, ook al zou iedereen daar 2m afstand houden, het is niet noodzakelijk om daar te zijn. Supermarkt wel, anders hebben we geen eten. Als er geen afstand wordt gehouden, dan zeg ik er op dat moment meteen iets van (‘Denkt u even aan de 1,5m? Bedankt!’ ofzo...), als het beleid van de winkel niet ok is (bv te veel klanten binnen, onmogelijke winkelindeling etc) dan zeg ik er bij de winkel iets van (of bv later via een berichtje).
     
  9. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.625
    113
    Bekijk goed welke winkels noodzakelijk zijn. En waar je online kunt bestellen (bijna overal).

    Ook zijn er voldoende momenten dat het gewoon rustig is overal (in de ochtend, rond etenstijd etc). En natuurlijk niet op zaterdag naar winkels gaan.

    Ik zie heel veel mensen met handschoenen in winkels.

    Nu nog met kinderen in winkels komen of samen met een andere volwassene is asociaal... Die komen er hier gelukkig bijna niet meer in.
     
  10. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Het lukt mij prima om niet naar de winkel te hoeven. Alleen brood haal ik 1 x per week bij de bakker. Voorheen supermarkt. Ik neem dan een plastic handschoen mee om te pinnen. Of een tissue.
    Zelfs nieuwe stiften had ik laatst bij bol besteld

    Groter probleem is de honden uitlaten. Wat een een domme mensen hier in het stadsbosje zeg...
     
  11. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Ik vind zeker dat als je niet hoeft te gaan dat het niet hoeft. Zo was Intertoys idd niet noodzakelijk (maar zit naast het kruidvat) en was wel heel rustig (2 klanten binnen, anders had ik die overgeslagen).

    Ik moest naar de Kruidvat omdat ik al sinds 13maart op een online bestelling van drogistartikelen wacht die maar niet geleverd wordt :(

    Of ik ga of mijn man is lood om oud ijzer. Ik heb niet de illusie dat als hij straks wel besmet zou zijn dat ik het zelf niet zou krijgen.

    Maar de indruk die ik van jullie krijg is dat het blijkbaar heel normaal is nog steeds dat er geen 1,5m afstand gehouden hoeft te worden en als je er iets van vind dat je vooral binnen moet blijven en zonder essentiële dingen moet blijven zitten? Dat is toch de omgekeerde wereld?

    Respect voor de winkelmedewerkers die het of heel moeilijk hebben of ontzettend veel overuren draaien en wat iedereen probeert én daarmee ook meer kans op besmetting hebben, maar misschien moeten leidinggevenden daar iets mee. Een meisje van 15 bij de deur die mandjes uitdeelt en net 20mandjes heeft schoongemaakt met hetzelfde wegwerp dettoldoekje, een kassière van 16 die vraagt of mensen elkaar wat dichter kunnen passeren (3 op 1,3meter) (er was ruimte genoeg om even te wachten), een vrouw die niet op haar beurt kan wachten in een gangpad en met een kuchje 4 mensen binnen 70cm passeert, andere supermarkt klanten die al zeker 8x in mijn 1 meter kwamen voordat ik bij het brood was aanbeland etc.

    Het gaat niet om JEZELF en of jij geen hoogrisico bent en dus gewoon de Kruidvat in kan, het gaat erom dat de hele groei aan corona moet stoppen (om mee te beginnen).
    Alle kinderen spelen ook in dezelfde speeltuin, waar dan het zoontje van de bejaardenverzorgster ook komt (al dan niet tegelijk) en vervolgens..... vul maar in.

    Overigens noemde de manager van de supermarkt dit een uitstekende rustige tijd om te komen. Hij nodigde me ook uit voor bejaardenuurtje (waarvan ik me dan erg bezwaard zou voelen nog Dus niet zou doen denk ik).
     
  12. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik neem mensen die zich hoog risico patiënt noemen en naar de Intertoys gaan (of vliegtickets naar Spanje willen boeken) niet serieus.

    Samen met nog 4 andere contactpersonen zorg ik ervoor dat de boodschappen en post gedaan wordt voor een hoogrisico patiënt met een donornier. Die mag niet buiten van haar artsen, en huisgenoten ook niet. Gewoon niks, nog geen halfje brood halen.
     
    HappyRabbits, Riverdale87 en TotalBella vinden dit leuk.
  13. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Dan snap ik niet dat je reageert :p

    Ik ben niet de categorie donornier 'gelukkig'.
    Maar het lijkt me voor haar prettig als ze weet dat andere mensen ook hun best doen tegen verspreiding
     
  14. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.655
    3.466
    113
    Vrouw
    Mensen zijn niet te vertrouwen. Zo simpel is het in mijn ogen.
    Niemand is te vertrouwen dus denk aan je eigen veiligheid en blijf thuis tenzij het noodzakelijk is of als je er redelijk zeker van bent dat het 'veilig' is, zoals wandelen bijvoorbeeld.
    Winkels zijn dus niet veilig. Alleen sommige winkels zijn wel noodzaak zoals voedingswinkels en medicatie als dat nodig is.

    Veel mensen nemen afstand maar je weet op voorhand al dat velen het niet doen en nergens naar kijken.

    Als je aan jezelf denkt en je doet er alles aan om veilig te blijven, red je misschien niet alleen jouw leven maar ook het leven van andere mensen.
     
    Syane, hummeltje5, 1981Mama en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.632
    7.300
    113
    Als ik nu op plekken kom waar de 1,5m kennelijk niet gehaald kan worden. Ongeacht wiens schuld dat is, daar kom ik gewoon niet meer.
    Dus laat het vooral gewoon een les voor jezelf zijn.
     
    Evanesco vindt dit leuk.
  16. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Net in de supermarkt stond er bij de kassa een oud vrouwtje zowat tegen mij aan ( echt letterlijk) om haar boodschappen op de band te doen.
    Ik vroeg aan haar of ze weet dat we wel voldoende afstand moeten houden. Toen schrok ze en zei ze dat dit voor het eerst in weken weer boodschappen doet dus het niet gewend is. Heb gezegd als antwoord dat ik niet wil dat ze ziek word en dus even afstand houd en dit was geen probleem.
     
    Evanesco, Fantykoekie en Syane vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina