Urgente, maar toch uitgestelde operaties/behandelingen

Discussie in 'Corona forum' gestart door samarinde01, 28 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Dit is toch in mijn omgeving wel de meest onzekere factor. Iemand die dicht bij mij staat zou op korte termijn geopereerd moeten worden aan een ingekapseld gezwel. Kwaadaardig maar goed weg te halen. Wel zware operatie met daarna een hopelijk kort verblijf op de ic.
    Operatie stond ingepland maar toen er maar niet gebeld werd op de afgesproken ochtend voor de exacte tijd, belde ze zelf maar. En toen bleek dus alles van de baan.
    Ze hebben op geen enkele vraag antwoord. Wat ook vreselijk logisch is met die vreselijke situaties op de ic’s. Ik snap ook dat het afgezegd wordt.

    Maar wat nu? Hoe lang kan ze nog rond blijven lopen met iets in haar lichaam wat er echt uit moet (artsen zeiden: binnen 2-4 weken max). Volgende week begint week 3.

    Ik maak me zoveel zorgen..
    Wilde denk ik gewoon even mijn ei kwijt. Iemand met dezelfde situatie?
     
  2. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.058
    3.528
    113
    Vrouw
    Hier ook een operatie afgezegd waarbij een tumor moest worden verwijderd. Weliswaar een hele kleine en de kans dat er uitzaaiingen zijn of er nog verdere behandelingen moeten volgen zijn klein, volgens de specialist. Toch heb je dit soort dingen liever gewoon gehad.
     
  3. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Ja inderdaad. Zo onzeker hoe lang je er nog mee ons moet lopen dan.
     
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.829
    14.157
    113
    Schoonvader moet 3 bypasses...over 3 maanden wordt hij gebeld of en wanneer er plek is.
     
  5. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Dat is echt heel naar! Heeft ze geen telefonisch gesprek staan met haar behandelend arts? Heeft ze helemaal geen verdere info gekregen? Dat is natuurlijk niet heel netjes..
    Als ik haar was zou ik nogmaals bellen en vragen naar een telefonisch gesprek met haar behandelend arts.
     
  6. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Bah, wat naar! En dan zit ik hier maar te zeuren dat de muren op me af komen. Hoeveel stress moet zij wel niet hebben :(.

    Een vriendin van mij zou vorige week haar derde chemo gekregen hebben. Dit is nu voor uitgesteld voor een nog onbepaalde tijd. Op zich brengt het haar niet direct in gevaar, maar zij vindt het zelf wel een eng idee, omdat de kankercellen in theorie nu natuurlijk wel weer wat meer tijd krijgen om te groeien. Waar wij wonen zijn echt alle niet extreme spoed behandelingen uitgesteld, terwijl er op zich nog niet eens zo heel veel covid is. Ik vind dit persoonlijk onbegrijpelijk. Het hoogtepunt is hier nog zeker 8 weken weg volgens de media, dus het al alleen maar erger worden. Capaciteitsproblemen zijn hier nog nauwelijks.

    Ik heb het idee dat zoveel besluitvorming rondom the new corona gedaan wordt met teveel emotie en te weinig rationaliteit :(
     
  7. Leni88

    Leni88 Bekend lid

    16 sep 2014
    802
    398
    63
    Vrouw
    Maar waarom worden dringende ingrepen nu uitgesteld, terwijl er nog geen capaciteitsproblemen zijn? Daarmee kweek je toch juist problemen in de nabije toekomst?
     
    GossipGirlxoxo en Neuzeke vinden dit leuk.
  8. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Het heeft volgens mij alles te maken met beschikbare capaciteit en middelen. Capaciteit van anesthesisten, verkoever is omgebouwd tot 2e IC en alle anesthesie middelen zijn nodig voor Corona patiënten op de IC. Qua IC capaciteit zit NL nu al dik over de normaal beschikbare capaciteit heen.
    het lijkt dus misschien alsof het in sommige ziekenhuizen nog niet zo druk is omdat er in de regio nog niet veel patiënten zijn, maar kijk je naar het geheel, dan is dat er dus wel.
    Laat niet weg dat het extreem frustrerend is en beangstigend kan zijn.
    Normaal zou ik ook zeggen dat ze dan beter moeten communiceren hierover, maar kan me nu ook voorstellen dat er andere dingen te doen zijn. sterkte voor allen die wachten of familie leden hebben die wachten.
     
    samarinde01 vindt dit leuk.
  9. maliro

    maliro Niet meer actief

    Deze is niet heftig en ik had het al zien aankomen, maar toch: mijn dochter moest op 6 april naar de kindercardioloog voor haar jaarlijkse controle: ecg, holter, lichamelijk onderzoek, de hele rataplan. Elk jaar wordt haar medicatie verhoogd (want ja, ze groeit en dus is aanpassing nodig). Die afspraak gaat niet door, logisch en heb ik alle begrip voor. Maar nu wordt ze dus weer terug gezet op de wachtlijst en wanneer er weer gepland mag/kan worden doen ze dat. Omdat ze weer terug op de wachtlijst is kan het zo weer minimaal een half jaar duren. En hoewel er nu geen zorgen zijn baal ik er toch van.
    Zelf moet ik tegen de zomer een nieuwe icd, ik hoop dat dit doorgaat. Mijn huidige zit er al vanaf 2011 in en die loopt qua batterij echt op zn einde
     
  10. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik belde vandaag de huisarts voor een herhaal recept, normaal kan dat via een aparte telefoonkeuze maar door het Corona bandje liep alles anders. De assistente moest huilen toen ik me excuseerde voor het belletje en vroeg hoe het ging. Ze krijgt haar ‘gewone’ zieken niet kwijt.

    Hield er een naar gevoel aan over.
     
  11. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.372
    561
    113
    Vrouw
    @samarinde01 Hebben jullie al meer duidelijkheid?

    Mijn dochter heeft een heel fors beenlengteverschil waarvoor haar groeischijf van het langste been binnenkort operatief gesloten zou worden. Zelfs met aangepaste schoenen staat haar bekken nog scheef en zit er een knik in haar rug.
    Maar die afspraak is dus ook afgezegd en er kon niet worden gezegd wanneer het weer ingepland kan worden. Geen zaak van leven op dood maar ik maak me wel zorgen omdat het wel lichamelijke problemen (vergroeiing van de rug) gaat geven wat niet meer kan worden opgelost als ze uitgegroeid is.
     
  12. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.463
    2.295
    113
  13. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    WoW, ik heb gewoon al jullie reacties gemist. Te druk met alles tegelijk.

    Wat een heftige verhalen hebben jullie ook zeg.. hopelijk komt er gauw meer deugdelijkheid..
    @julia80 ik ga je links straks lezen.

    We hebben inmiddels wat meer vinger aan de pols. Gesproken met verpleegkundige en longarts. Toch is er nog geen datum of verwachting uitgesproken. Het was een heel fijn gesprek en vragen over andere behandelmogelijkheden (bestraling) of misschien uitwijken naar Duitsland hebben we gesteld. Vrijdag heeft ze een gesprek met de chirurg.. hopelijk komt daar wat uit voort.
    Het gevoel dat ze haar niet vergeten en de woorden dat elke dag haar naam bovenaan de agenda staat, geeft wat meer vertrouwen.
     
    Athina vindt dit leuk.
  14. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Mild voor jezelf zijn hoor! Er is altijd wel iemand met een ergere situatie.
    Ik vind de dagen met 2 kindjes soms prima te doen en soms loop ik tegen de muren op. Die rotzooi, nooit geen 5 minuten rust. Overal kruimels en ze hebben de hele dag honger. Groeispurtje denk ik.
    En dan komt de hond thuis. Die schudt zich uit en laat een laagje haar vallen over alle kruimels en speelgoed wat er nog ligt, poept in de tuin en trekt de prullenbak omver op zoek naar zijn tweede gang van het diner.
    Ja, dan ben ik ook blij dat ik in de avond kan netflixen (met een berg was voor mn neus.

    Zo en nu weer on topic:D
     
    humptydumpty vindt dit leuk.
  15. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Jou icd is wel urgent lijkt mij toch.. Helemaal nu met dit virus?

    Draak moet eind mei naar de 'ritme' cardioloog. Stond eerder hebben we afgezegd omdat hij verkouden was in maart. Ben benieuwd of deze door gaat of telefonisch word.

    Overigs werken de cardiologen hier op de poli gewoon door. Heb er donderdag een afspraak om over de geplande kz te praten. Terwijl het lumc juist alles zo veel mogelijk telefonisch doet nu.

    Zo een verschil per ziekenhuis.
     
  16. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Mijn vader heeft sinds gisteren een hartritmestoornis. Zou dus eigenlijk een cardioversie moeten maar niemand weet eigenlijk goed hoe nu verder. En de gene die er over gaat is even niet bereikbaar.

    Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.
     
  17. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Gewoon blijven bellen. Laat je zorgen horen.
    Wat rot he?

    Wij hebben inmiddels weer een operatiedatum. Woensdag as. Al pinnen we ons er niet op vast. Kan zomaar weer afgezegd worden.
     
    Athina en Maan14 vinden dit leuk.
  18. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Bleek er al sinds 27 maart in te zitten. Dus cardioversie is pas mogelijk na 3 weken bloedverdunners.

    Hopelijk gaat het volgende week door voor jullie!
     
  19. Cinsam

    Cinsam Fanatiek lid

    12 jan 2017
    1.068
    999
    113
    Vrouw
    Mijn moeder is afgelopen 9 dagen 3x geopereerd. Heeft even op de ic gelegen. Maar ook echt kut ze mocht geen bezoek ontvangen. Nu is ze gelukkig thuis om aan te sterken. En gaan voorlopig ook nog maar niet op bezoek. Ze is nu te kwetsbaar. Maar heftig als die zware operaties die al gepland stonden uitgesteld worden. Bij haar kon het echt niet wachten, dus artsen hebben spoedoverleg moeten houden wanneer en hoe ze zouden opereren.
    Sterkte voor iedereen die moet wachten.
     
  20. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik word echt naar van je verhaal.. En begrijp ook niet dat ze het uitstellen.

    Gisteravond zat nota bene een cardioloog bij Jinek alle hartpatiënten op te roepen zich vooral wel te melden, want ze zien enorme terugloop in aantal meldingen/afspraken, en dat is niet nodig.

    Ik zou gewoon nogmaals bellen en ze wijzen op hun eigen oproep van de vereniging van cardiologen
     
    samarinde01 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina