Durven jullie na te denken over hoe lang dit nog duurt?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Anniek88, 28 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.987
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Deze tekst kom ik net tegen op de liveblog van omroep Brabant.

    Steeds meer onderzoek laat zien dat de kans aannemelijk dat de snelheid van de verspreiding van het coronavirus, net als het griepvirus, seizoensafhankelijk is. Toch waarschuwen wetenschappers: het weer alleen gaat het virus niet verslaan, meldt Weer.nl.

    Zo gek zijn onze hersenspinsels dan niet. :cool:;)
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  2. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Als ik echt alleen naar mezelf kijk en de rest even vergeet: ik vind het heerlijk!!
    Heb twee jonge kinderen. Mijn oudste (kleuter) heeft een flinke voorsprong en doet gewoon haar ding. Elke dag half uurtje/ uurtje schoolwerk van groep 3. De jongste is altijd om mij heen en rommelt lekker door. Ik was bezig een hobbymatig bedrijfje te starten. Dat doe ik nu alleen als er echt iets nodig is en gewoon met de kinderen erbij.
    Mijn man werkt vanuit huis en verdeelt het nu zo dat hij in de ochtend in zijn kantoortje zit en vanaf de lunch bij ons is. Uitzonderingen daar, want af en toe heeft hij Skypemeetings.

    Maar mijn man eet elke avond mee en maakt ook echt tijd voor ons. En we maken sowieso 1 keer per dage een hele lange wandeling met de hond met zn vieren. 1 keer per week doet 1 van ons boodschappen. En 1 keer per week stappen we met zijn alle in de auto om even kort op raambezoek te gaan bij de (echt eenzame) opa's en oma's. Dit is een flinke rit, dus dagvullend. We komen dan verder nergens en niet in contact met mensen. Laden de auto vol met lekkers voor onderweg en boodschappen voor de opa's en oma's en gaan. Voorderest zijn we thuis en zijn in de tuin. Persoonlijk geniet ik echt!

    Nu even de andere kant. Wij kennen niemand die ziek of overleden is. Maar zijn ons wel heel bewust en ik zelfs angstig voor de hele situatie .
    We missen onze vrienden en familie heel erg. Maken ons zorgen en staan elke dag een moment stil bij de ellende en realiseren ons dat WIJ het heel goed hebben, maar heel veel mensen en dierbaren eenzaam en angstig zijn en ook keihard vechten om de samenleving draaiende te houden.
     
    Apie1, debq, Nellie4 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik denk dat na de meivakantie iig de scholen weer open gaan met dr maatregelen in acht genomen die er al waren, dus hoesten/verkouden/koorts; thuis blijven.

    Ook denk ik dat restaurants weer open zullen gaan met de 1.5m afstand tussen de tafels, enz...
    Maar hoe het zal gaan met bv de contactberoepen? Ze zijn als laatste gesloten, maar ben bang dat ze ook als laatste weer open zullen mogen?
     
    Spoetnik, Luna86 en bosi333 vinden dit leuk.
  4. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Oostenrijk gaat iig de maatregelen als eerste versoepelen in Europa lees ik net.
     
    Spoetnik, 1991Mamavanvier, Line en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Wat gaan ze doen?
     
  6. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Ik heb in meerdere kranten gelezen dat horeca als laatste open zal gaan.
     
  7. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.656
    21.161
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
  8. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.625
    113
    Ik vind dat ze na de meivakantie de maatregelen weer moeten gaan versoepelen. Niet alles opeens weer. Maar wel scholen en horeca weer open (met daarbij wel waakzaamheid).

    Ze kunnen niet de complete maatschappij maanden op slot zetten. Dat geeft ook (dodelijke) slachtoffers en de gevolgen zijn nog jaren merkbaar.

    Daarbij is dit geen virus dat gaat verdwijnen. Het zal blijven of ieder jaar weer opduiken. En we moeten ermee leren omgaan of het doormaken.
     
    Spoetnik en 1991Mamavanvier vinden dit leuk.
  9. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Het is ook gewoon niet houdbaar. Geen enkel land wereldwijd kan zijn burgers 2 jaar financieel onderhouden; of dat nu overheidsbanen zijn als onderwijs, rechtbank, zorg, uitkeringen. Dat geld is er gewoon niet. Dus op een gegeven moment breekt dan de pleuris uit en gaan de mensen met lege keukenkastjes en bankrekening het roofpad op. Krijgen we overvallen, opstand, rellen. Daar gaan straks armere landen ons een voorbeeld van laten zien.

    We moeten straks verder, in een aanpaste manier maar allemaal binnen zitten en leven van staatssteun gaat ‘m niet worden.
     
    Amberxx, Vergeten, Spoetnik en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ik verwacht ook dat na de mei vakantie de scholen weer open gaan en langzaam weer de andere voorzieningen.

    Dat kan niet anders. De piek is dan hopelijk geweest.
     
    citroenrasp en Spoetnik vinden dit leuk.
  11. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.949
    15.249
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Zou wel heerlijk zijn voor de kinderen.
    Weer een beetje het dagelijkse ritme terug. Mijn man merkte ook al op dat het op de wegen weer wat drukker aan het worden is. Dat thuiswerken kan ook niet eeuwig door blijven gaan.
     
    1991Mamavanvier vindt dit leuk.
  12. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Klopt, vorige week al was het wat drukker. De afspraken die wij op het werk uitgesteld hadden, gaan deze week weer door omdat het werk blijft liggen en onze klanten gewoon geholpen moeten worden. Vandaag op het jeugdjournaal een item over ortho die nu gesloten zijn maar die zijn ook aan het kijken of ze voor 28 april al open kunnen gaan omdat je kinderen niet zomaar maanden lang met een beugel kan laten rondlopen. Je kan het leven niet stilleggen (en het is maar goed ook).
     
  13. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.949
    15.249
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ja inderdaad die ortho. Mijn oudste dochter heeft 6 weken geleden een beugel boven laten plaatsen. De controle had vorige week al moeten zijn zodat er een nieuwe draad in kan maar die is nu ook verzet naar 22 april. Ik hoop dat die dan wel doorgaat want in wezen loopt ze nu met een beugel die niet of nauwelijks werkt omdat de draad te slap is. Op het moment dat ik de mail kreeg om te verzetten kreeg ik ook een mail voor een rekening van 400 euro voor het plaatsen boven. Zit inmiddels door mijn vergoeding heen dus kan het zelf gaan betalen. Ik laat hem nog even liggen ;)
     
  14. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik moest voor de jongste elke 2 weken langs voor haar beugel. Dat gaan we niet redden ;). Maar dan beugelt ze maar iets langer, die paar weken maken ook niet zoveel uit.
     
  15. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.813
    2.541
    113
    Vrouw
    Ik hoop het zo, ik snak weer naar het normale leven :|

    Maar helaas heb ik het gevoel dat dit hele gebeuren nog zo’n 2/3 maanden wel aanhoudt.
     
  16. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.758
    6.566
    113
    Vrouw
    Ik denk/verwacht dat scholen en opvang tot de zomervakantie dicht zullen blijven.
    Wat ik echt wel rot vind want dat betekend dat A. In de zomer dan weer naar de opvang zou kunnen en in september daar meteen de peuterspeelzaal bij krijgt. Hij ging net een week naar een nieuwe gastouder toen de hele opvang de boel dicht deed :(
    Ervanuitgaande dat dit allemaal doorgaat.
    Ik hoop dat ons weekje Ameland eind augustus door kan gaan. Maar hou er in mn achterhoofd rekening mee van niet.

    Verder, ik denk niet dat na de meivakantie de maatregelen al gaan versoepelen. Ik denk dat dat wel juni/juli die kant op word.
    Op zich kan ik t nog handelen, maar vind t rot dat we veel minder naar buiten kunnen. A. Heeft de tuin nu wel een keer gezien en is echt een buiten kindje. Gaat normaal lekker mee naar mijn paard om op stal rond te banjeren, naar het bos, naar het zwembad. Dat doen we nu allemaal niet.
    Bij het idee dat dit wellicht nog de hele zomer aan zou houden raak ik wel een beetje gestresst. Maar ik vraag me ook af hoe strak mensen zich er dan nog aan blijven houden.. dit gaat nu nog prima, maar er gaat een punt komen dat mensen lakser worden denk ik.
     
  17. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Onze dochter van 8 heeft een hyrax, die mocht er bijna uit. De volgende afspraak is verzet naar 28 mei!!!! Twee maanden extra met dat vervelende ding in. Ben er echt niet blij mee.
     
  18. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.378
    5.646
    113
    Ik denk dat de overheid er echt alles aan doet om het normale leven weer zo snel mogelijk op te pikken, maar dan moet het wel veilig zijn. Dus als blijkt dat het risico voor kinderen minimaal is, dan zal echt wel overwogen worden om de scholen weer te openen.

    En ik denk ook dat de overheid een bepaalde mate van sterfte toestaat. Dat zie je ook met de jaarlijkse griep: ook daar sterven mensen. Blijkbaar wordt dat ook geaccepteerd. Dan zou je kunnen denken dat in het geval dat de IC weer redelijk 'normaal' bezet is, de teugels weer gevierd kunnen worden.

    Ik denk dat er wel een algehele waarschuwing komt: dat als de beperkingen opgeheven gaan worden en er komt weer een toename in aantal IC-opname e.d., er zomaar weer maatregelen kunnen komen. Misschien wat minder ernstig, maar ik denk dat we nog wel even gaan merken dat we niet gewoon ons leven als voorheen kunnen oppikken.
     
    Anniek88 vindt dit leuk.
  19. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Dit is ook wat de artsen constant aangeven.
    Eigenlijk moeten we op zoek naar het perfecte balans tussen beheersing van IC capaciteit (ook in de tijd bekeken: hoe lang houdt de zorg dit niveau vol?) en economie/maatschappij
     
  20. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.949
    15.249
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Dat snap ik heel goed. Echt niet leuk meer.
     

Deel Deze Pagina