De eerste 100+ dagenclub gaat door - deel 2!

Discussie in 'De mama's' gestart door Poolvos, 13 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miekje86

    Miekje86 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    4.599
    10.791
    113
    Vrouw
    Paraveterinar
    Dat is wel fijn, Hier de grens getrokken voor iedereen. Ze mogen bij ons wel komen als maar 1 ouder een vitaal beroep heeft. Voor ons erg fijn. Mijn beroep is grijs gebied volgens de regering, thuis werken lukt voor mij niet (ja paar administratie dingen maar Dat is 1 a 2 uur in se de week van de 24uur). Mijn man werkt al weken thuis maar wel een vitaal beroep. Iedereen op de opvang zei ook je komt ze gewoon brengen. Veel opvang mogelijkheid in de buurt hebben we niet, ja mijn ouders maar die zitten tegen een risicogroep aan dus liever niet (al willen ze morgen L wel opvangen als hij niet naar de opvang mag)
     
  2. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    hier belde ze van de week ook omdat L der temp 37,5 was.
    Ik kon alvast iemand gaan regelen voor als der temp omhoog ging.
    37,5 werd nog net geaccepteerd.
    L der temp is standaard 36,5

    overigens wat je zegt over een echte vent.. N is ook zo als die ziek is :roflmao: heel herkenbaar dus :p
     
    Miekje86 vindt dit leuk.
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    @wolkje1994 ja klopt ook hoor. Maar ik bedoel meer dat ik niet bij elk geluidje ga sussen. Daarbij komt dat baby O nu soms móet wachten, bijvoorbeeld als ik met zn broer bezig ben. Laatst was ik onder de douche, hoorde ik baby O brullen (wóest was hij, haha) en riep de oudste dat ie gepoept had). Ehhh, dat is dan even denken hoe dit handig aan te pakken. Maargoed, ik heb het ook niet super handig aangepakt met baby O die dus overdag alleen wil slapen als ik er even naast lig of hem in slaap wieg. Dit is meer zo gekomen omdat ik tussen de middag niet wilde dat hij zn broer wakker maakte. Met als gevolg dus dat ie echt HEEL INTENS gaat huilen als je hem boven even alleen in bed legt. Dat voelt ie al aan komen. Gaat kei hard giebelen als ik er nog ben. Moment dat ik weg aan het gaan ben, trekt ie een zielig pruillipje. Dan mega brullen geblazen, loopt rood aan.. echt sneu. En zodra ik terug kom, gaat hij heeeeeeel blij met zn benen zwiepen, hardop(!) lachen en dan pakt ie mijn vinger heeeeel stevig vast. Zo van 'hier blijven..' ik vind dat ergens ook wel aandoenlijk dus vind het niet zó erg. Maar mijn punt was meer: zo perfect pak ik het niet aan hoor! :p

    Hoe gaat het met de kindjes die verhoging hadden?
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  4. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier vandaag een prima dag voor de boeg. Wel een aantal calls en ik hoop dat meters te kunnen maken want moet voor een prospect nog een aantal plannen schrijven. Verder komen vandaag de linnen gordijnen binnen (komen als vitrage in living en keuken, we besloten vorig jaar toen we hier kwamen wonen om onze oude gordijnen mee te nemen en dit gefaseerd overal te vernieuwen want a) gordijnen zijn duur en b) ik was toen zwanger en kon absoluut geen keuze maken in wat ik wilde qua raamdecoratie). Echt een tipje, bij Zara Home hebben ze dus prachtige linnen items die zo op de grond hangen, echt heel sfeervol en online te bestellen.

    Verder hebben jullie vast wel tips voor onderstaande.

    1. Nog aanraders voor baby producten? Ik gebruik het liefst een haar- en lichaam product in één. Heb voor broer O altijd Dove baby https://m.drogisterij.net/P8710908657122/dove-baby-head-to-toe-rich-moisture-wash-8710908657122?partnercode=222&gclid=EAIaIQobChMIt-T5jJTn6AIVDeJ3Ch3wRAobEAQYAiABEgKFCvD_BwE maar baby O krijgt hier berg van. Voor broer O is deze perfect. Nooit meer last van eczeem en zn huid droogt absoluut niet uit. Voor baby O dus ook prima, zeker met zn dauwworm die nu bijna weg is door de zwaardere hormooncreme icm lanette. Alleen dus níet voor zn haar, hij krijgt er echt berg van.

    2. Nog tips voor mooie zomerslaapzakken? Ik zoek ze nog voor beide boys. De kamers zijn warm maar beiden slapen wild en vinden het fijn in slaapzak.

    3. Qua hapjes. Heb gisteren gedaan wat jij zei, @Poolvos .. nou, mijn man en ik hebben het uitgegierd. Wát een zuur koppie kwam er tevoorschijn. Alsof je hem een citroen aanbood. Geen succes wederom haha maar we blijven het proberen. Ik ben er nog niet achter wát hem tegen staat. De textuur of de smaak. Misschien wel beiden. Wát zouden jullie doen? Wel 2 rijstebloem flessen blijven aanbieden? Is dat wel goed? Want met 6 mnd mag je geloof ik over op fijne granen. Hier zijn nu fles 2 en 4 papflessen, misschien beter fles 1 en 4?
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Poolvos vindt dit leuk.
  6. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Ik doelde ook meer op je laatste zin, dat baby’s er echt niet beter van worden als ze altijd gesust worden. Sommige wel:)!
    Haha die O, ik zie hem al liggen in zijn bedje! L kan ook zo zwaaien met haar benen, laatst was het huilen. Lag ze op de één of andere manier vast in haar zak met haar ben. Die stond rechtop de lucht in. En ik denk oprecht dat iedere moeder, jij dus ook, het perfect doet voor je baby. Als je je moeder gevoel maar volgt :)! Iedere baby is anders. Zou soms wel lekker zijn als er een handleiding is voor baby’s.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  7. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    o_O@Nina Sanders laat je een foto zien wanneer de gordijnen hangen :rolleyes:? Wat betreft slaapzak, puckababy ! Ik ben er zooo blij mee!
    En wat betreft je hapjes. Ik zou gewoon even op de pauze knop drukken. Moesten wij ook bij L doen, nu gaan we het zachtjes aan oppakken. Ze is van 1 oktober.
    Naïf schijnt een hele fijne verzorgingslijn te zijn!

    @Poolvos gefeliciteerd ! Heerlijk genieten van je gezinnetje en hopelijk lekker weer !

    Hier gaan wij weer over op 5 flessen. Nu twee dagen 4 flessen geprobeerd. Leverde wat meer frustratie op overdag, dan had ze al honger. Maar moesten we even rekken... Toevallig waren allebei de nachten ook helemaal RUK. Echt je gaat zo snel wennen aan betere nachten. Manman....
    Of kan dat denk niet dat dit slaapgedrag door minder flessen komt? Ze is wel meer gaan drinken daardoor.
    o_O
     
    Nina Sanders en Poolvos vinden dit leuk.
  8. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    @Nina Sanders slaapzak heb ik nu bemini besteld hopelijk leveren ze hem nog deze week. De Puckababy voor A doet het niet. Veel te lomp en ze wordt er nerveus in. Hopelijk zal ze er volgend jaar in slapen. Voor haar te wassen gebruik ik de producten van mustela. Qua hapjes wacht nog effe baby O heeft nog tijd. Of probeer is op een andere manier. Hier eet A alles op als ze in haar loopstoel zit en niets in haar eetstoel :rolleyes:
     
    wolkje1994 en Nina Sanders vinden dit leuk.
  9. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    Poolvos vindt dit leuk.
  10. Kirzy

    Kirzy Fanatiek lid

    13 sep 2012
    2.080
    3.136
    113
    Vrouw
    ICT
    Noord-Holland
    Poolvos vindt dit leuk.
  11. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Goeiemorgen ladies!!

    en thanks!! Lief dat jullie eraan denken :D ik ben daar zelf dus ultra slecht in en verwacht daarom niks van anderen als ik zelf jarig ben :roflmao::roflmao::roflmao:

    @Nina Sanders die zure gezichtjes zijn echt helemaal normaal!! Gewoon blijven aanbieden. R doet dit zelfs nog bij dingen die hij lekker vindt en graag eet. Hoort erbij. Misschien was broer O gewoon een uitzondering en ben je dat niet gewend? :roflmao:Qua flessen is er wat mij betreft geen goed of fout. Groeien ze, doe je lekker waar jij je goed bij voelt :thumup:

    Wat babyproducten heb je echt niks aan mij. Ik hou van de Zwitsal geur. Ik laat dat uit Nederland opsturen :o:. L kreeg daar dus ontzettend eczeem van (ofja; had eczeem doe koemelkeiwitallergie en verergerde) dus nu R er wel tegen kan, 24/7 zwitsalgeur in huis *feestemoticon*
    Bij L heb ik vanalles gebruikt. Meeste was niet zo lekker want parfumvrij en vd apotheek. Blergh. Maar Rituals Babyserie kon ze wel tegen. Dus dat heb ik een tijdje gebruikt!

    @wolkje1994 hier zitten we op 5 flessen: ong 7 - 10 - 13 - 16 - 19
    Maar nu met de hapjes drinkt hij hooguit een halve fles om 10 en 13. Soms slaat hij de 16 fles helemaal over: maar dan is onze nacht ook ruk. Wordt hij om 3-4u wakker met honger. Dus als hij om 16u niet heeft gedronken, geven we hem een droomvoeding als wij naar bed gaan. :thumup: Werkt perfect. Toen hij kleiner was dronk hij niet slapend, maar nu wel :cool:

    @Kirzy je bent er nog!! Hoe gaat t met jullie? :)
     
    wolkje1994, Nina Sanders en Muisje458 vinden dit leuk.
  12. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Mijn gezellige soesjesbakfoto van gisteren kan niet ontbreken vandaag hoor. Komtie;
    C05BCF6A-E8EE-498B-B2D3-FC225D77A0E1.jpeg
     
    Magnolia29, Kirzy, Mya en 5 anderen vinden dit leuk.
  13. S2909

    S2909 Fanatiek lid

    14 nov 2019
    2.299
    3.083
    113
    Vrouw
    @Poolvos gefeliciteerd!

    Qua verzorgingsproducten voor in bad gebruiken wij de baby producten van aderma, anti-jeuk, maar daarvoor de mustela uit het ziekenhuis. Als zijn huid beter is dan gaan we wellicht die lijn opgebruiken en dan eventueel idd naif of Weleda. Iets zonder al te veel parfum.

    Hij voelt zich deze ochtend duidelijk beter. Maar grijpt nu wel af en toe naar zijn ander oor. Hopelijk krijgt hij nu daar geen ontsteking.
     
    Nina Sanders en Poolvos vinden dit leuk.
  14. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    Hier weer drama deze nacht. Elk uur wakker. Mevrouwtje wil op haar zij slapen maar bij het verder bewegen tijdens de slaap belandt ze op haar buik. Brullen doet ze dan want ze kan nog niet terug. A is dus duidelijk geen buikslaper. Weet niet goed wat doen. Haar laten brullen of toch iedere keer helpen.
     
  15. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    Ik ben met 5 maanden wel gestart met soms wat in haar hand geven, appel ging ze echt met haar tanden van schrapen. Banaan vond ze niet lekker, groenten ook niet.
    Maar het is echt niet dagelijks, gewoon als het mij uitkomt. Gister had ze peer, daar hapte ze wel stukjes van af en slikte ze door, blijkbaar vindt ze dat wel oké.
    Pas met 6 maanden ga ik het echt elke dag geven, al zal dat puzzelen worden want ze slaapt nog steeds veel op een dag.

    Gefeliciteerd @Poolvos !!!

    En weer was ze wakker vannacht, om 3 uur, irritant hoor. Ligt ze weer op haar rug, ondersteboven. Twee keer op haar buik gelegd, maar ze ging weer jammeren dus maar een kleine fles er in. Dat werkte gelukkig. Ze slaapt nu nog. En ik lig nog in bed, oeps. Snel eruit en de schooldag gaan starten met de andere 3 voor L wakker wordt
     
    wolkje1994 en Nina Sanders vinden dit leuk.
  16. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    @Poolvos wauw mooi hoor!
    Ennehhh, je bent je er van bewust dat er Robijn wasmiddel en wasverzachter bestaat met zwitsal geur? ;)
     
    Poolvos en RoseMurphy vinden dit leuk.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Whooooo die puckababy's zijn duur! :roflmao::o: wát is er zo goed aan dan?
     
  18. RoseMurphy

    RoseMurphy Fanatiek lid

    15 dec 2018
    2.341
    4.876
    113
    Vrouw
    @Poolvos Gefeliciteerd!!

    Babyproducten; ik had een grote fles Naif gekregen, die gebruiken we hier en vind hem heerlijk ruiken. Zwitsal was in het begin te heftig voor A z’n huidje maar ik heb er wel haarlotion van dus ruikt ie alsnog heerlijk naar Zwitsal haha. Heb er ook wasmiddel van, daar kon ie dus eerst niet tegen maar doe nu soms een beetje door het gewone wasmiddel en dat gaat goed :)

    Heerlijke avond en nacht gehad. A ging na zijn fles van 19.00 lekker slapen zonder jammeren. En ik heb van 20.00 tot 22.30 met vriendinnen gekletst via Zoom. Zo gezellig, slappe lach en alles. Heerlijk! Daarna nog gezellig met man, gingen pas om 00.00 slapen (dat vind ik nu echt heel laat haha). A kwam om 02.15, dronk wel vrij lang maar ging meteen verder slapen en was vanochtend 7.00 wakker. Helemaal prima!:)
     
    Poolvos, S2909, wolkje1994 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Je doet er mee tot ze ongeveer 2,5 haar zijn. Dus dan is het niet zo duur in verhouding:). En je kan ze het hele jaar door gebruiken (de season)
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  20. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.202
    1.246
    113
    @Poolvos gefeliciteerd!

    babyproducten: de oudste reageerde overal met een droge huid op dus zijn we producten van la roche posay gaan gebruiken. De middelste gewoon van de Kruidvat en nu voor de jongste heb ik rituals baby.
     
    Poolvos vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina